Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] strefa vip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej chce na swoim serwerze zrobic strefevip mam ustawione zeby gracze nie mogli na nia wchodzic,tylko chce aby vipy mogli niszczyc tam np stone ale nie moga bo tam jest build deny :/ prosze o szybka pomoc daje +++++

Opublikowano

mam ustawione zeby nie wchodzili ale chce zeby dalo sie tam niszczyc,bo mam tak obszar 50x50 kratek i w nim mam 10x10 bloki ze stone i vipy nie moga tego niszczyc ....

Opublikowano

to tak:
zakładasz cuboid ( jeśli nie chcesz, żeby niszczyli) (World edit i odrazu wgraj sobie World Guard)
potem jak założyłeś cuba ( //expand (np) 100 100up /region define <nazwa>) to piszesz /region flag <nazwa_cuba> <flaga> <deny(zakazuje)/allow (zezwala) czyli w twoim przypadku
/region flag <nazwa_cuba> <entry-group lub entry-(np.)Gracz> <deny>

tu masz stronkę z flagami ( myślę, że pomogłem )
http://bukkit.pl/thr...enia-flagi.270/

Opublikowano

@Azor, dajesz jeden cuboid na ten cały teren vipa, zabezpieczasz wejście, ustawiasz build deny, potem zakładasz cuboid na sam stone, ustawiasz na to wejście tylko dla graczy, ustawiasz jeszcze build allow. Nie przedstawię tego ci z komendami bo nie mam ich wszystkich w głowie, a na domówkę nie chce mi się włączyć, a bym jeszcze zapomniał. Te dwa cuby ze sobą łączysz, już nie pamiętam jak to się nazywało, ale masz wszystko /rg flag byleconapisz i wtedy ci się wyświetli lista wszystkich flag'ów. Życzę miłego ustawiania ;)

ml36te.jpg

Opublikowano

Teraz to nic nie dziala

zaznaczylem teren //expand 300 300 up

/rg define strefa Azor1x

/rg flag strefa build deny

/rg flag strefa entry deny

/rg addmember strefa g:Svip

TERAZ TO NAWET SVIP NIE MOZE WEJSC HELP!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...