Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] MTA:SA pomocy!

KITAN12k12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Grałem sobie na serwie i chciałem zmienić mape. Naciskam normalnie "P" jest panel admina, wchodze w maps naciskam na mape "start gamemodes for map" czy jakoś tak a tu nagle... nie moge zmienić mapy. Nie wiem czemu, wcześniej wszystko bez najmniejszego problemu działało. Tak samo mam z resources. Aby odpalić jakiś skrypt musze w konsoli pisać start nazwaskryptu. Po chwili zauważyłem, że zniknęło mi ACL grupy "Admin". Pomyślałem, że to przez to więc wziąłem całe ACL z plików mta/server itd. (chodzi mi o serwer lokalny). Resetuje serwer i nadal to samo. Kick'ać ban'ować zmieniać pojazdy itp. moge robić na spokojnie w panelu, tak samo jak zmiane pogody i prędkość gry. Wszystko działa normalnie prócz map i resources. Jedyne co zauważyłem, że może być przyczyną problemu błąd załadowania "admin_acl.lua" podczas gdy wpisywałem w konsoli refresh moją uwage przyciągneło

ERROR: Couldn't find script server/admin_acl.lua for resource admin2
Loading of resource 'admin2' failed
ERROR: Couldn't find script Example1.lua for resource example
Loading of resource 'example' failed 

Proszę o pomoc!

hbn5.png

Opublikowano

Witam. Grałem sobie na serwie i chciałem zmienić mape. Naciskam normalnie "P" jest panel admina, wchodze w maps naciskam na mape "start gamemodes for map" czy jakoś tak a tu nagle... nie moge zmienić mapy. Nie wiem czemu, wcześniej wszystko bez najmniejszego problemu działało. Tak samo mam z resources. Aby odpalić jakiś skrypt musze w konsoli pisać start nazwaskryptu. Po chwili zauważyłem, że zniknęło mi ACL grupy "Admin". Pomyślałem, że to przez to więc wziąłem całe ACL z plików mta/server itd. (chodzi mi o serwer lokalny). Resetuje serwer i nadal to samo. Kick'ać ban'ować zmieniać pojazdy itp. moge robić na spokojnie w panelu, tak samo jak zmiane pogody i prędkość gry. Wszystko działa normalnie prócz map i resources. Jedyne co zauważyłem, że może być przyczyną problemu błąd załadowania "admin_acl.lua" podczas gdy wpisywałem w konsoli refresh moją uwage przyciągneło

ERROR: Couldn't find script server/admin_acl.lua for resource admin2
Loading of resource 'admin2' failed
ERROR: Couldn't find script Example1.lua for resource example
Loading of resource 'example' failed 

Proszę o pomoc!

Kombinowałeś coś ze skryptem, czy jest taki jaki był? Sam go napisałeś? ;)

Opublikowano

Kombinowałeś coś ze skryptem, czy jest taki jaki był? Sam go napisałeś? ;)

Skrypty większość z mtasa.com i niektóre z innych serwerów przerabiane przezemnie. Jedyne co zrobiłem pomiędzy tym jak działało a jak nie działało to wgranie i spolszczenie panelu logowania. Usuwałem to ale nic się nie zmieniło ;/

@edit

Przed chwilą zauważyłem, że jak wpisze np. start nazwamapy lub setmap nazwamapy ta mapa się ładuje do freeroam'a i po kilku kill'ach pojawiam się na mapce DD/DM (bo taki mam serwer). Ale niestety nie ma tam fixów/zmian pojazdów i respów danym pojazdem tylko sobie normalnie chodzimy po mapce :/

hbn5.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...