Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Logitech g230 czy creative aurvana live ?

radekxxdd12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem nie moge sie zdecydowac jakie sluchawki wybrac. Zalezy mi na tym aby dzwiek byl czysty i w grach slyszal kroki przeciwnika. Ja jestem za logitechem poniewaz mialem juz inne logitechy i sluzyly mi przez dlugi czas. I teraz pytanie do was czy te sluchawki logitech g230 i creative aurvana live moge podlaczyc do konsoli ? jak tak jak to zrobic ?

Admin Cienia
Opublikowano

Mam i sprzęt logitecha (głośniki z5500) połączone z kartą dźwiękową creative (sound blaster xfi pro coś tam coś tam) jak i słuchawki creative sound blaster i jestem mega zadowolony z obu marek.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Dłuższe służenie sprzętu, a jakość dźwięku, scena słuchawek to jest jednak różnica, który sprzęt wybrać. Masz kartę dźwiękową, czy integra? Jak integra to żadnych z tych Ci się nie opłaca brać. Ba, nawet jak masz kartę to tych Logitechów się nie opłaca.

he?

Opublikowano

Jeżeli chcesz czysty dźwięk musi on być dobry od źródła do odbiornika czyli od sygnału audio wysyłanego przez konsolę do dobrej karty dźwiękowej, kablami do słuchawek. Jeżeli chcesz uzyskać dobrą jakość, cała ścieżka dźwięku musi być dobrej jakości. Od dźwięku (dobre nagranie) do źródła (dobre słuchawki).

Ze tych creativ-ów, które podałeś aurana live prezentują się lepiej. Jednak, jeżeli budżet na to pozwala zaproponuję ci jeszcze:

- Superlux HMC631,

- Pioneer SE-A 1000,

- Sennheiser PC360 GAME,

do tego mały, poręczny mikrofon ZM-MIC1 o czystym i dobrym sygnale przesyłania ;)

Opublikowano

Jak masz 250 zł, to 2 rozwiązania.

1. Kupujesz te CAL! i zbierasz jak najszybciej kolejne 200 zł na Xonara i masz zajebiste słuchawki.
  2. Kupujesz KOSS UR40 i śmigają pod integra bardzo dobrze.

he?

Opublikowano

@up dostaje 200zl kieszonkowego wiec za miesiac bym sobie xonara sprawil z tym nie ma problemu. A czy z cal na integrze tez sobie poslucham muzy ? I gdy podlacze te cale do ps3 to bede slyszal kroki graczy ?

Opublikowano

Tak posłuchasz, ale jeżeli chcesz odpalić te słuchawki na pełnej ich mocy to potrzebują dobrego 'wzmacniacza'. Teraz inne pytanie. Te słuchawki Ci są bardziej potrzebne do komputera czy do PS3? Da się w ogóle do PS'a podłączyć słuchawki przez Jacka?

he?

Opublikowano

@up wiec tak bardziej potrzebne do kompa poniewaz jestem gitarzystą i bede robic covery, gram na kompie jak i na ps3. Zeby podlaczyc sluchawki trzeba kupic mala przejsciowke i bedzie dzialac.

Co myslicie o tych gamecom 780 ?

Opublikowano

@up wiec tak bardziej potrzebne do kompa poniewaz jestem gitarzystą i bede robic covery, gram na kompie jak i na ps3. Zeby podlaczyc sluchawki trzeba kupic mala przejsciowke i bedzie dzialac.

Co myslicie o tych gamecom 780 ?

Nie patrz na to gunwo. Do muzyki jak i do grania te CAL! będą wyśmienite, tylko pod tym warunkiem, że dokupisz XONAR DX/D1.

he?

Opublikowano

Krótko mówiąc, są zajebiste :) HD 681 są jednymi z najlepszych słuchawek w swoim przedziale cenowym. Dźwięk jest głęboki i czysty. Można się czepiać jedynie materiałów użytych do produkcji, ale w rękach się nie sypią :P

EVO (Mk.II lub V2) ich starszy brat. Jest jednak lepiej wykonany i lekko podkręcony. Bass jest bardziej wyrazisty, są one bardziej wytłumione. Generalnie serdecznie je polecam !

PS: Nie koniecznie musisz kupować Xonar-a, jak znajdę nazwę karty którą kiedyś miałem okazji testować, to zrobię edita ;)

Okej, mam :)

Sound Blaster Extigy, naprawdę dobra karta z plusem, na USB :)

Jeżeli chcesz poczytać o Superlux-ach to zapraszam do lektury na blog audiofanatyka (link u mnie w profilu albo google).

Opublikowano

Jeżeli masz dobrą kartę dźwiękową + słuchawki dźwięk powinien być bez najmniejszym zastrzeżeń w najlepszej jakości. Kroki graczy zależą od tego jak oddaje je gra oraz jak masz ustawione dźwięki w samej grze, ponieważ słuchawki oddają każdy dźwięk jaki przekaże im karta.

Opublikowano

Jak chcesz coś do gierek to Superluxy 681 EVO będą dobre, mają dość szeroką scenę i dobre pozycjonowanie. Za to wyżej masz Aurvany (po wymianie kabla i na dobrym źródle dobre słuchawki, mocny bas, dobre wysokie, trochę wycofana średnica, słaba scena) i Shure SRH240 (mniejszy bas, wysunięte średnie tony, wysokie trochę schowane, bardzo szeroka scena) które napędzisz nawet z integry, do tego masz ewentualnego bass moda który zrobi z tych słuchawek mały subwoofer. Zależy do czego słuchawki mają być

Opublikowano

Nie wiem czy Evo będą idealne do gier, znalazło by się coś lepszego. To jednak słuchawki studyjne, nagraniowe. Są naprawdę genialne. Ale jak już superluxy to oczywiście EVO v2 ! ;)

Opublikowano

Nawet na zintegrowanej będziesz słyszał kroki w grach . . .

Ja bym cale brał ewentualnie srh240.

btw. czemu nikt tu nie piszę o wykonaniu w CAL które jest dupne?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...