Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co wybrać?

Miki091234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam zamiar złożyć nowy komputer, powiedzcie co będzie lepsze:

Procesor: Intel Core i5-4670K lub Intel Core i5-4670
Schładzacz procesora: SilentiumPC Fera 2 HE1224 lub SilentiumPC Fortis HE1225

Płyta główna: ASRock Fatal1ty H87 Performance lub Gigabyte G1.Sniper B5

Karta graficzna: Asus GeForce GTX 760 OC lub MSI GeForce GTX 760 OC

Pamięć ram: Crucial Ballistix 8 GB (2 × 4 GB) DDR3 1600 MHz lub Inna opcja: Team Group Vulcan DDR3 1600 2 × 4 GB

Nośnik danych: Seagate Barracuda 7200.12 1000 GB lub WD Caviar Blue 1000 GB

Nośnik SSD: Plextor M5S 128 GB lub Plextor M5 128 GB

Zasilacz: SilentiumPC Deus G1 500W lub SilentiumPC Deus M1 550W

Opublikowano

A czy taki zestaw będzie dobry do gier:

Zasilacz Be Quiet! Pure Power L7-530W 80plus, activePFC, 2x12Vrails,2xPCI-E (BN106)

Pamięć Good Ram DDR3 4096MB PC1333 CL9 (GR1333D364L9/4G)

Dysk Seagate Dysk Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache (ST1000DM003)

Płyta główna MSI Z77A-G45 Intel Z77 LGA 1155 (3xPCX/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/RAID/DDR3/CROSSFIRE)

Procesor Intel Core i5-3570K, 3.4GHz, 6MB, LGA1155, 22nm, 77W, BOX (BX80637I53570K)

Obudowa Zalman Z9 U3 - USB3.0 - CZARNA (Z9 U3)

Karta graficzna Asus GeForce GTX 660 Ti, 2GB DDR5 (192 Bit), HDMI, DP, BOX (GTX660 TI-DC2O-2GD5)

LG DVD -/+ R/RW x24 GH24NS95 - SATA BLACK bulk bez softu /LG GH24NS95

Jeśli czegoś tu brakuje pisać

I mam jeszcze kilka pytań do twojego zestawu, a mianowicie:

1.Jaki system operacyjny będzie zainstalowany?

2.Czy pociągnie np: Battlefield 4?

Opublikowano

Systemu nie wliczałem, bo nie prosiłeś. Musisz sam wybrać i dopłacić.
BF4 na high/ultra w FHD.

Sorki ale nie znam się na komputerach i zupełnie nie wiem co to znaczy ''BF4 na high/ultra w FHD''

A i czy za 1 rok ten komputer też będzie dobry?

Opublikowano

Gra w Battlefield 4 na wysokich lub maksymalnych ustawieniach graficznych w rozdzielczości Full HD (1920x1080) będzie komfortowa.

Za rok też sobie na wysokich powinien poradzić, ale to zależy jak rozwiną się gry.

O trwałość podzespołów nie masz się co martwić.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Gra w Battlefield 4 na wysokich lub maksymalnych ustawieniach graficznych w rozdzielczości Full HD (1920x1080) będzie komfortowa.

Za rok też sobie na wysokich powinien poradzić, ale to zależy jak rozwiną się gry.

Wielkie dzięki

A i czy wytrzymał by nagrywanie filmików???

Opublikowano

Tak, zazwyczaj pewnie o jeden stopień ustawień niżej, tj. jeśli gra działa płynnie na wysokich, powinieneś móc nagrywać na średnich, jeśli działa na max, to na wysokich itp. Zależy oczywiście od programu, jeśli będzie mało obciążał kompa to może dasz radę nagrywać na takim secie, na jakim grasz samemu ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Tak, zazwyczaj pewnie o jeden stopień ustawień niżej, tj. jeśli gra działa płynnie na wysokich, powinieneś móc nagrywać na średnich, jeśli działa na max, to na wysokich itp. Zależy oczywiście od programu, jeśli będzie mało obciążał kompa to może dasz radę nagrywać na takim secie, na jakim grasz samemu ;)

Dzięki objaśniłeś mi wszystko

Czy mój monitor wytrzyma ten komputer?

FLATRON W1942S

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...