Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak pliku "bin"

Domo123321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Zwracam się z prośbą o pomoc gdyż mam problem którego nie potrafię rozwiązać oraz nie znalazłem rozwiązania w internecie. Problem polega na tym że chcę zmienić skina do minecrafta którego już mam przygotowanego. Widziałem masę filmików na YT ale jednak w każdym z nich kazali wpisać oczywiście (%appdata% -> .minecraft) i tam był folder o nazwie "bin". Nie posiadam tego folderu a ściągałem minecrafta już około 10 razy dalej bez skutku(różne wersję). Coś tam słyszałem o kombinowaniu w folderze "versions" ale ja w takich tematach jestem bardzo słaby. I tu moja prośba dla was czy możecie mi wytłumaczyć krok po kroku jak zmienić tego skina ? I od razu piszę że nie posiadam oryginalnego minecrafta ale mam zamiar kupić gdy tylko ogarnę grę przez jakiś czas ponieważ dopiero zaczynam przygodę z tą grą i muszę się upewnić czy pieniądze nie pójdą na marne. z góry dziękuje za pomoc :) Tak wygląda mój folder .minecraft

http://www.tinypic.pl/jzpk1ay25l8o
Opublikowano

/version/twoja wersja/minecraft

Otwierasz to w rar. W Folderze 1.6.4.jar\assets\minecraft\textures\entity masz skina steve.png. Stawiam, że to on odpowiada za single skin;)

Opublikowano

@UP

Bo zmieniłeś domyślny skin nadawany graczom bez premium.

UWAGA: Aby zmienić skina musisz posiadać zakupionego Minecrafta!

Aby zmienić skina logujesz się na stronie Minecraft.net (lub account.mojang.com), i wchodzisz w zakładkę "Profile", tam możesz zmienić skin. ;)

BTW. Zmiana skina jest za prosta żeby robić do tego tutorial o.O

Opublikowano

Czyli bez oryginalnego minecrafta nie będe miał skina gdy gram multiplayer ?

Nie, na piracie da rade mieć tylko na singlu. To trick polegający na tym, że zamieniasz oryginalnego skina steva na twój. Ale nikt nie będzie tego widział.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...