Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak podpiąć źródło dźwięku do laptopa żeby "wylatywało" przez kabel jack?

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już wyjaśniam o co chodzi. Otóż mam urządzenia dwa: iPad mini z wyjściem audio i laptopa. Jak zrobić tak żeby:

Mam laptopa z odpalonym Virtual DJem w którego jest wpięty kabel, z którego muzyka płynie na głośniki, a także iPada mini z odpalonym launchpadem (coś takiego że masz kwadraty, naciskasz i robisz bity) który wpinam dwustronnym kablem do wejścia na mikrofon. I chcę aby muzyka płynęła razem (z iPada i VDJa) jednym kablem do wyjścia. Jak to zrobić???

potrzebne mi na dyskotekę szkolną

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Z tego co zrozumiałem korzystasz jedynie z laptopa i iPada. Chcesz puszczać muzykę z iPada oraz laptopa jednocześnie. Do laptopa masz podpięte głośniki.

Jak chcesz aby płynęła muzyka z iPada, jak wpinasz go do wyjścia mikrofonu ? Musisz wpiąć go do wejścia audio laptopa.

Opublikowano

Z tego co zrozumiałem korzystasz jedynie z laptopa i iPada. Chcesz puszczać muzykę z iPada oraz laptopa jednocześnie. Do laptopa masz podpięte głośniki.

Jak chcesz aby płynęła muzyka z iPada, jak wpinasz go do wyjścia mikrofonu ? Musisz wpiąć go do wejścia audio laptopa.

tak :D mam dwustronny kabel jack. Przez wejście mikrofonu nie można wpiąć tego? Mikrofony mają dokładnie te same jacki na końcu...

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Wydaję mi się, że bez końcówki lub wmacniacza tak się nie da.

Chodź do końca nie wiem o co Ci chodzi. Jakie masz głośniki ?

Kurwa bo czytam 5 raz i za chuja nie wiem co ty chcesz zrobić :D

Albo muszisz kupić przejściówkę gdzie wpinasz dwa kable i idzie do jednego jacka bo jak wepniesz do mic to działać nie będzie

Opublikowano

tak :D mam dwustronny kabel jack. Przez wejście mikrofonu nie można wpiąć tego? Mikrofony mają dokładnie te same jacki na końcu...

Wiesz co to jest WEJŚCIE i WYJŚCIE ? Podepnij sobie mikrofon pod gniazdo słuchawkowe do komputera i spróbuj z kimś pogadać... To że jest takie same wejście jack 3,5mm to nie oznacza, że pełni tą samą funkcję. Dwustronny kabel jack jest to AUX, Portable, jak zwał tak zwał, czyli wpinasz sobie np od wyjścia słuchawkowego w kompie, do wejścia w wieży. Wtedy możesz puszczać muzykę z komputera i będzie ją słychać w głośnikach wierzy.

Szczerze powiedziawszy też ciężko mi jest zrozumieć o co chodzi, szczególnie że nie ma tutaj dokładnego opisu. Jakie wejścia masz w głośnikach ? Są to same głośniki czy zestaw ? Wątpię, że zrobisz dyskotekę z laptopem i iPadem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...