Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] FCM 50t (dużo pytań)

WaterAqua

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuje zakup tego właśnie prem tanka:

1. Na jakie tiery go rzuca ? Do 9 czy do 10 ?

2. Działo - jak sprawuje się w grze na poszczególnych tierach.

3. Mobilność.

4. Czy pancerz jest aż taki straszny, jak o nim opowiadają ?

5. Jak nim grać ?

6. Jest warty swojej ceny ?

7. Od których prem tanków jest gorszy, a od których lepszy ? (Mowa o 8 tierze)

8. Opłaca się go kupować, czy lepiej wybrać inny 8 tier ?

9. Dużo zarabia ? (Dodam, że tylko do tego go kupuje, ale chcę też, by przyjemnie mi się nim grało).

Opublikowano

1. Do 9

2. Działo ujdzie, mały dmg, dosyć długi reload... Specyficznie się nim gra

3. Mobilność na poziomie średniego meda

4. Pancerz wpuszcza wszystko, to jest papier.

5. Jak upośledzonym medem

6. Nie

7. Jest gorszy od wszystkich

8. Wybrać inny 8 tier

9. Średnio

10. Ten czołg jest dla doświadczonych graczy :)

7yoDoas.png

Opublikowano

1. Max na 9t.

2. 212 peny, 240 średnich obrażeń, dobra depresja

3. Najbardziej mobilny HT 8t premium, max prędkość 51km/h, szybko przyspiesza i się obraca

4. zdarzają się dingi, od 6-7t, jak się dobrze skątuje, ale 120mm z przodu pod słabym kątem to nie jest rewelacja

5. 1-2linia, zależnie od losowania

6. Nie

7. Lepszy jest jedynie od SP

8. wybrać inny

9. Przeciętnie

Opublikowano

Jeszcze:

1. Który polecacie z innych 8 tierów, oprócz 8.8, lowe i t34.

2. Który polecacie z w/w premium ?

1. Wymieniłeś wszystkie dobry

2. Każdy po trochu. Najlepsza chyba Jagoda i ją będę kupować za pieniążki z kolędy xD

Opublikowano

Jak się nie potrafi grać takim czołgiem, to nawet nie kupuj.

IS-6 lub jgtiger 8.8 są dosyć fajne, is-6 świetny pancerz i fajne działko.

Jgtiger tanie pestki, dosyć fajne camo i rewelacyjny rld.

Co Jg 8.8 ma wspólnego z kamuflażem o0? IS-6 ma lepsze camo od niego.

Opublikowano

Jeszcze:

1. Który polecacie z innych 8 tierów, oprócz 8.8, lowe i t34.

2. Który polecacie z w/w premium ?

Super pershing jest świetny, lecz jego wada to niska penetracja. Rzuci cie na VIII tiery to bez problemu da rade, jak na IX ładujesz golda i robisz dmg.

IS-6 też dosyć dobry, ale tak samo ma problem z penetracją (działo z IS i KV-1S).

Podsumowując wziął bym Super pershinga. Przyjemnie będzie Ci się nim grało. :)

graphic.png

Opublikowano

Super pershing jest świetny, lecz jego wada to niska penetracja. Rzuci cie na VIII tiery to bez problemu da rade, jak na IX ładujesz golda i robisz dmg.

IS-6 też dosyć dobry, ale tak samo ma problem z penetracją (działo z IS i KV-1S).

Lepiej dołożyc i wziąść 8,8 a nie to gówno.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

SP? Jego jedyną zaletą jest cena.

Opublikowano

1. Zwykle wszystkie czołgi premium z losowaniem do 9 T losuje na 6 T, więc problemu nie ma.

2. Działo ma naprawdę bardzo dobre ponad 210 penetracji oraz 240 średnich uszkodzeń.

3. Najlepsza ciężka ósemka pod względem mobilności.

4. Zdarzają się rykoszety, ale nie zawsze - ogólnie ma miękki pancerz.

5. Jest coś jak czołg średni, ale jest niestety długi, więc musisz o tym pamiętać.

6. Ten czołg to jest jak zabawka + mała forma zarobku. Czy wart swojej ceny? Nie do końca.

7. FCM nie jest aż tak złym czołgiem jak inni mówią. Trzeba po prostu nim umieć grać. Osobiście polecam Ci IS'a 6, który ma pancerz + jest wmmiarę szybki i bardzo dobrze zarabia.

8. Jeśli nie masz zrobionej linii francuskiej to nie kupuj. Wyżej powiedziałem jaki czołg kup.

9. Z kontem premium potrafi zarobić.

Opublikowano

SP? Jego jedyną zaletą jest cena.

Kłuciłbym sie :D

Za 7200 golda dostajemy czołg , który , co ja prawie jaki czołg .

Dostajemy podowzie z wieżą którą ktoś podjebał ze złomowiska dodał jakieś blachy i włożył działoko z shermana i założył rure PCV ...

Za 7200 golda mam wpełni sprawnego i wyposarzonego SU-122-44 lub E25 które więcej zarabiają bo łagodniej je losuje bo to 7 tier a ma tyle samo peny (pomijajac E25)

Cena nie jest zaletą ponieważ jest to około 120 zł a jagdtiger 8.8 to 150 zł , różnica 30 zł a mamy w niej pancerz nadbudówki i 28 peny więcej nie mówiąc o ROFie .

Lepiej dołożyć 30 zł i mieć zabawe z gry niż płakać od złego zakupu.

konfik23 skoro jest taki świetny podaj nick z gry , SP po znerfieniu armora już nic nie znaczy i jego cena powinna być o 15% tańsza , jeśli będzie można go wygrać jak IS-6 (olałem tą misje bo nie miałem czasu na tak długą gre) to go zrobie ale nie jako czołg premium tylko ciekawostke i zostawie jako kolekcjonerke.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Tak, SP to świetny czołg, który dobrze zarabia.

Zarabia dużo gorzej, duużo gorzej od FCM, is-6 czy innych. Kasa w błoto...

Opublikowano

Zarabia dużo gorzej, duużo gorzej od FCM, is-6 czy innych. Kasa w błoto...

Wiesz jako kolekcjonerka to nie będzie kasa w bloto ale jak Money Maker to juz tak .

Za 120 zł mamy 3 miechy premium lub SU-122-44 który jest ...hmm... boski .

A i pragne zauważyć że cena SP jest na poziomie 7 tieru premium ....

Klan W-I-R Rekrutuje !

Opublikowano

Kłuciłbym sie :D

Za 7200 golda dostajemy czołg , który , co ja prawie jaki czołg .

Dostajemy podowzie z wieżą którą ktoś podjebał ze złomowiska dodał jakieś blachy i włożył działoko z shermana i założył rure PCV ...

Za 7200 golda mam wpełni sprawnego i wyposarzonego SU-122-44 lub E25 które więcej zarabiają bo łagodniej je losuje bo to 7 tier a ma tyle samo peny (pomijajac E25)

Cena nie jest zaletą ponieważ jest to około 120 zł a jagdtiger 8.8 to 150 zł , różnica 30 zł a mamy w niej pancerz nadbudówki i 28 peny więcej nie mówiąc o ROFie .

Lepiej dołożyć 30 zł i mieć zabawe z gry niż płakać od złego zakupu.

konfik23 skoro jest taki świetny podaj nick z gry , SP po znerfieniu armora już nic nie znaczy i jego cena powinna być o 15% tańsza , jeśli będzie można go wygrać jak IS-6 (olałem tą misje bo nie miałem czasu na tak długą gre) to go zrobie ale nie jako czołg premium tylko ciekawostke i zostawie jako kolekcjonerke.

Wiem, że 8,8 jest lepszy, ale on wykluczył go ''1. Który polecacie z innych 8 tierów, oprócz 8.8, lowe i t34.''.

Normalnie wziąłbym Lowe albo T34.

Pytał o 8 tiery, więc nie podałem Su-122-44.

graphic.png

Opublikowano

Wiem, że 8,8 jest lepszy, ale on wykluczył go ''1. Który polecacie z innych 8 tierów, oprócz 8.8, lowe i t34.''.

Lepszy fcm lub nawet kv-220, bo te czołgi lepiej zarabiają od Super Pershinga

Opublikowano

1. Wymieniłeś wszystkie dobry

2. Każdy po trochu. Najlepsza chyba Jagoda i ją będę kupować za pieniążki z kolędy xD

Znaczy chodzi mi o takie coś:

1. Który z tych T-34-3, 112, Super Pershing, IS6

2. Lub który z tych: T34, Lowe, 8.8

Chcę zarabiać i mieć przyjemność z grania. O SPersie czytałem same złe opinie po patchu, w którym go znerfili.

9. Z kontem premium potrafi zarobić.

Chciałbym kupić czołg premium, by zarabiał bez premium.

Nie wykluczyłem go :P

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem będzie Jagoda 8.8, a jeśli masz mało kasy to Su-122-44. Możesz też wziąć isa-6 lub T34. Większość premiumów dobrze zarabia bez premki, z premką po prostu te 50% lepiej.

Opublikowano

Kasy starczy. Do jagody jednak nie za bardzo mnie ciągnie (nie lubię zbytnio TD). Jednak, gdyby miał być przyjemnym i dobrze zarabiającym czołgiem (pod tymi względami lepszy od VIII tierów, to wziął bym go). Jeszcze pytanie - od czego lepszy, od czego gorszy, na jaki max tier trafia ? A najlepiej, jakbyście podali w kolejności, od najlepszego do najgorszego pod względem zarabiania i przyjemności z gry VIII tier.

Opublikowano

Jg8.8>T34>IS-6>Lowe>FCM>112>T-34-3>SP taka moja kolejność.

Na jakie tiery trafia, zależy od mm. Jg, fcm, is-6, sp trafia na max 9t, a reszta na 10t

Opublikowano

Możesz też powiedzieć coś o Isku, Lowe i T34 ? Je + 8.8 biorę teraz pod uwagę.

is-6 mobilność działo w miarę pancerz

lowe pancerz i średnie działko

T34 wieża + dobre dzialko

Jg dobry pancerz, op działo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...