Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] P-39N-0 Aircobra

Ziółko.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ucno.jpg

r61e.png

fx9s.png

P-39N-0 Aircobra to Amerykański Myśliwiec II tieru (przed aktualizacją 1.37 VI tieru)

Jego prędkość maksymalna wynosi 609 km/h

Pułap: 11000 m

Czas pełnego zakrętu wynosi 23.0 sekundy

Prędkość wznoszenia 17,3 m/s

Rozbieg: 308 m

Masa pocisków wystrzeliwanych na sekundę 3,20 kg/s

Cena samolotu 91000 srebrnych lwów.

9vi1.png

Samolot wyposażony został w

Karabin maszynowy Browning 7,62 mm x4 (Amunicja 3000)

Karabin maszynowy Browning 12,7 mm x2 (Amunicja 400)

Działko M4 37 mm x1 (Amunicja 30)

1ra5.png

Z moich obserwacji wynika iż Aircobra jest bardzo awaryjna oraz "Papierowa" zatem na początku bitwy trzeba upatrzyć sobie cel, najlepiej jakąś gromadkę samolotów I tieru, działka Aircobry są potężne na III tiery starcza idealnie. Jeżeli jednak siądzie nam coś na ogonie np. IŁ-2 (o nim więcej w następnym TuTku)

nasze szansę spadają gdyż wspomniałem wyżej iż Aircobra jest bardzo awaryjna oto procedura jaką należy wykonać:

7ybf.png

Manewr ten należy kontynuować dopóki przeciwnik się nie znudzi i sobie odpuści.

Podczas pościgu za bombowcami należy najpierw należy rozprawić się z strzelcami, którzy mogą nam poważnie zagrozić, potem oczywiście przybliżyć widok i celować w silniki. Jednak należy pamiętać iż mamy mało amunicji, na HB tym samolotem jest ciężko grać. Jeżeli jednak już zamierzamy nim grać to każdy strzał musi być bardzo dobrze przemyślany, inaczej będziemy musieli jeszcze częściej wracać się na lotnisko by zaczerpnąć amunicji.

Pierwsze projekty tego samolotu odbyły się w 1936 . Ogłoszono dwie specyfikacje X-608, dla samolotu dwusilnikowego (była ona podstawą prac, z których narodził się P-38) oraz X-609 dla samolotu jednosilnikowego).

Zalety

-Siła ognia.

- Zwrotność

-Prędkość

- Niski Tier

Wady

-Mało Amunicji

-Papierowa Konstrukcja

-Bardzo Awaryjny

Póki nie naprawie: Trochę Historii, Zalet i Wad będzie napisane normalną czcionką za utrudnienia przepraszam :( .

Opublikowano

Manewr ten należy kontynuować dopóki przeciwnik się nie znudzi i sobie odpuści.

Aż cie nie zestrzeli. Każdy gracz znający się trochę na grze zestrzeli takie coś manewrujące lekko, manewrujące mocno straci prędkość i odstrzeli z bliska swoimi 23mm. Skoro Air'a'cobra jest zwrotna i szybka, to nie lepiej uciec/wykołować od Ił-2?

Co masz na myśli mówiąc że bardzo awaryjny? W trakcie najspokojniejszego lotu psuje się silnik czy co?

Co do amunicji to chyba nie zauważyłeś opcji w sterowaniu pozwalającej na strzelanie osobno KM i CKM. Ustawić sobie na oddzielne przyciski i strzelać ze zwykłych, a 37mm używać z bliska przy pewnym strzale? Wtedy też da się grać na HB bo zwykłej amunicji mamy całkiem dużo. Ciężko to się gra ŁaGG'iem z 1x12mm(200) i 1x20mm(120).

A jak masz jedno mocne działko z małą amunicją to nie ma sensu szarżować na grupkę, tylko raczej na bombowce/szturmowce lub samotnych przeciwników. Bo samotnego zniszczysz od razu, a w grupce zniszczysz max. jednego a reszta się rozpadnie na wszystkie strony i zacznie atakować twój papierowaty pancerz działkami 7/12/20mm.

Działka Air'a'cobry starczą bezproblemowo na wszystko, nawet Me262 nie ma takiego kalibru.

Warto by było też coś napisać o starciach twarzą w twarz, z tego co tu jest napisane wynika że mocne działko jest równoważone przez dużą prędkość(mniej czasu) i papierowatość.

Opublikowano

Aż cie nie zestrzeli. Każdy gracz znający się trochę na grze zestrzeli takie coś manewrujące lekko, manewrujące mocno straci prędkość i odstrzeli z bliska swoimi 23mm. Skoro Air'a'cobra jest zwrotna i szybka, to nie lepiej uciec/wykołować od Ił-2?

Co masz na myśli mówiąc że bardzo awaryjny? W trakcie najspokojniejszego lotu psuje się silnik czy co?

Co do amunicji to chyba nie zauważyłeś opcji w sterowaniu pozwalającej na strzelanie osobno KM i CKM. Ustawić sobie na oddzielne przyciski i strzelać ze zwykłych, a 37mm używać z bliska przy pewnym strzale? Wtedy też da się grać na HB bo zwykłej amunicji mamy całkiem dużo. Ciężko to się gra ŁaGG'iem z 1x12mm(200) i 1x20mm(120).

A jak masz jedno mocne działko z małą amunicją to nie ma sensu szarżować na grupkę, tylko raczej na bombowce/szturmowce lub samotnych przeciwników. Bo samotnego zniszczysz od razu, a w grupce zniszczysz max. jednego a reszta się rozpadnie na wszystkie strony i zacznie atakować twój papierowaty pancerz działkami 7/12/20mm.

Działka Air'a'cobry starczą bezproblemowo na wszystko, nawet Me262 nie ma takiego kalibru.

Warto by było też coś napisać o starciach twarzą w twarz, z tego co tu jest napisane wynika że mocne działko jest równoważone przez dużą prędkość(mniej czasu) i papierowatość.

Miałem kilka sytuacji z których wyszedłem właśnie tą taktyką jeżeli znajdę SS tego pościgu w którym gonił mnie ił to podeślę, co do awaryjności to logiczne że jak nie mamy przeciwnika tylko lecimy prosto to silnik nie eksploduje (na HB może zbyt długie trzymanie wepa) Nie kumam ostatniego zdania, dopisze to że nie warto lecieć twarzą w twarz (jeżeli chodzi o "CZOŁOWE"

Opublikowano

Miałem kilka sytuacji z których wyszedłem właśnie tą taktyką jeżeli znajdę SS tego pościgu w którym gonił mnie ił to podeślę, co do awaryjności to logiczne że jak nie mamy przeciwnika tylko lecimy prosto to silnik nie eksploduje (na HB może zbyt długie trzymanie wepa) Nie kumam ostatniego zdania, dopisze to że nie warto lecieć twarzą w twarz (jeżeli chodzi o "CZOŁOWE"

A w ilu cie zestrzelili?

W takim razie co miałeś na myśli pisząc o awaryjności?

W ostatnim zdaniu chodziło mi o to że w starciach czołowych masz dobre działko(plus), ale jesteś papierowaty i szybki(minus).

Opublikowano

A w ilu cie zestrzelili?

W takim razie co miałeś na myśli pisząc o awaryjności?

W ostatnim zdaniu chodziło mi o to że w starciach czołowych masz dobre działko(plus), ale jesteś papierowaty i szybki(minus).

Nie wiem ile mnie zestrzelili, a ty wiesz ? ;)

Awaryjność w walce, kruchość samolotu

Opublikowano

Nie wiem ile mnie zestrzelili, a ty wiesz ? ;)

Awaryjność w walce, kruchość samolotu

Słabe opancerzenie a awaryjność to dwa różne pojęcia, kolego.

Ten "manewr" to nie wiem co ma znaczyć :D Może trafiasz na samych początkujących graczy, ale przeciętny pilot po 50 bitwach zdejmie cię bez problemu, czekając tylko aż najdziesz mu na celownik.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jak lecisz HB przejdz do widoku kabiny masz tam temperature oleju i wody jak za dlugo na WEP cisniesz to ci sie silnik przegrzewa i tracisz WEP. Co do taktyki bardzo ogolna jest. Moge podac lepsza w 3 słowach Boom and Zoom , nabierz wysokosci jak juz to zrobisz to bedziesz mial duzy wybor kogo zaatakowac.

• 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...