Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Obawa przed Rootkit.

SexySkiLL

Pytanie

Opublikowano

Witam!

Zwracam się do was z prośbą czy moglibyście mi pomóc? Mam obawy co do Rootkita w moim systemie. Laptopa mam od niedawna (tj. od świąt tegorocznych). Jedyne co na niego ściągałem to Metin2 PL i DariaMT2.pl no i przyznam się że pokusiło mnie aby pobrać Switch Bota. To są jedyne 3 rzeczy jakie pobrałem. Od pobrania serwera dariamt2 zauważyłem dziwne zmiany. Moje łącze internetowe jest obciążone. Jak nie korzystam z internetu transfer danych potrafi dojść do 3 mb/s czemu ? Przecież nic nie ściągam. Druga rzecz jaka mnie martwi to że podczas skanowania systemu antywirusem McAfee Internet Security Suite widzę tam gdzie pisze co teraz jest skanowane i pisze Rootkit to już mnie przeraziło i od tego czasu ograniczam się z wchodzeniem do gier robić przelewy itp. Tutaj daję ss jak to wygląda podczas skanowania i nie ma różnicy czy szybkie czy wolne i tak jest to samo, podczas skanowania wyskakuje to z 10 razy tam gdzie pisze jaki plik jest skanowany. http://przeklej.org/file/1WBLHG/Skan1.jpg. Proszę o szybką pomoc, ponieważ w chwili obecnej boję się wpisywać gdziekolwiek jakie hasła. Próbowałem programem Gmer i tam wyskakiwało pełno informacji itp. nie ogarniam tego. Jeszcze chciałem nadmienić że laptop jest nowy nie używany więc się zdziwiłem że tyle błędów powyskakiwało. Tutaj podaję jeszcze opis laptopa http://przeklej.org/file/Hq7Q3N/komupter.jpg

PS. Jak rozpakowałem Switch Bota był tam trojan ale antywirus go od razu wykrył i kwarantannę zrobił.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tryb awaryjny, do tego DR web Cure it i lecisz. Tylko tyle moge powiedzieć. Grając w mt2 jakoś nigdy nie miałem szczęścia żeby załapać trojka / rootkita. A pobierałem po 5-7Gb dziennie.

graphic.png
Opublikowano

Hmm drogi Panie kolego tylko że ja nic nie wiem co ty do mnie piszesz ;d Mógłbyś mi do dokładniej opisać ? I jak widzisz na ss jest Rootkit na pc czy go nie ma ; d ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...