Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klawiatura do 130zł z funkcją tworzenia makro

astapa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was wszystkich:) Wiem, że takich tematów było multum, lecz żaden nie spełniał dokładnie moich wymagań, a niestety jestem dość wymagający. Poszukuję klawiatury:

- do 130zł,

- nowa, używana mnie nie interesuje = PRIORYTET

- z możliwością tworzenia makr, = PRIORYTET

- podświetleniem(gram często po nocach, gdy tylko mam czas i możliwość), lub usb w klawiaturze na lampkę = PRIORYTET

- klawiszami do muzyki typu ścisz, wyłącz/włącz, następny, poprzedni(wiadomo ocb)

- solidnym wykonaniem klawiszy(aby się nie ścierały szybko) = PRIORYTET

- w miarę cichą, oby nie obudziła sąsiadów, kogoś w pokoju może :D

- spory shift, duża spacja, dobrze by było aby był też duży backspace

- anty-ghosting czyli możliwość naciskania kilku klawiszy(chodzi o comba w rpg/mmorpg), lecz to posiada prawie każda klawiatura w tej cenie

(wiem, że wymagania są kosmiczne dla takiej ceny, lecz kilka funkcji znaleźć mi się udało)

Klawiatury jakie wpadł mi w oko to:

- genesis rx55 ( faworyt nr 1, lecz klawisze do makr są małe i wydaje mi się, że niewygodnie będzie się z nich korzystać)

- zalman k400g (chyba na chwilę dzisiejszą faworyt nr 2, lecz ma niewygodne ułożenie klawiszy do makra, wolałbym aby były po lewej stronie, bo jestem leworęczny i jest mi wygodniej nacisnąć je szybko myszką z ręki, niż z wsad)

- genesis rx33 (niestety nie ma "typowych" klawiszy do makr, lecz posiada oprogramowanie umożliwiające korzystanie z tej funkcji)

- gx imperator (dla mnie totalna miazga, takiej klawiatury poszukuję, lecz niestety nie ma ona podświetlenia, a dla mnie to najważniejsza funkcja w klawiaturze, której szukam. Gdyby jeszcze miała wbudowane usb w klawiaturze abym podczepił lampkę z usb do podświetlenia to bym ją wziął bez zastanowienia się)

- genesis rx66 (idealna, lecz ma niewygodne wbudowane "podstawki" pod nadgarstki, bo są za krótkie a to znaczący minus, bo zależy mi na wygodzie)

Zastanawiam się nad tymi klawiaturami, szczerze mówiąc nie sprawdzałem klawiatur bez podświetlenia z wbudowanym usb(bo dopiero podczas pisania tego wpadłem na ten pomysł xD), więc jeśli ktoś ma klawiaturę, która bije te w/w a ma taką opcję to proszę śmiało pisać:) Mam mętlik w głowie, nie mam pojęcia, którą wybrać więc proszę Was o pomoc i z góry wielkie dzięki!!:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...