Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na co się zdecydować?

adrian0808

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Na wstępie zaznaczam, że nie znam się zbyt dobrze na komputerach, jakąś wiedzę o tym mam, ale nie dużą.

Od kilku lat mam laptopa z którego teraz już nie jestem zadowolony, bo jest zbyt słaby nawet na gry internetowe w które grałem kilka lat temu. Chciałbym, żeby nowy (laptop/komputer) pociągnął bez problemu gry tj. warrock, combat arms, metin (na kilku odpalonych), fm14 i chociaż na najniższych detalach, gry tj. bf3/bf4, cod black ops/ghosts, warZ, DayZ. Chciałbym, żebyście pokazali mi najtańszy komputer do moich wymagań oraz też laptop, który byłby mi na rękę bardziej niż komputer, ale nwm jak to wyjdzie cenowo z laptopem. Kolejne pytanie to o system, jaki kupić, bo nie mam nic pojęcia o windows 8, zawsze miałem XP lub 7. Który z nich najlepszy do gier?

Komputer raczej bym składał, ale poszukałem też trochę na allegro i chciałem się spytać w jakim stopniu te komputery spełniałyby moje oczekiwania, które napisałem powyżej.

http://allegro.pl/komputer-amd-a8-6600k-4x4-2ghz-4gb-hd8570-500gb-i3785150723.html
http://allegro.pl/komputer-do-gier-6-x-4-1-8gb-gtx650-1-5tb-prezenty-i3771020447.html
Opublikowano

żaden z tych allegrowych nie spełni twoich oczekiwań polecam lekturę

http://stopgotowcom.pl/

zestaw 1) głównie przez to że nie ma normalnej karty graficznej xD

zestaw2) jest nieopłacalny można coś lepszego za tą samą cenę, a po 2 nie znasz modelu ani marki połowy części co jeśli to jakieś chinole które wybuchną, spalą komputer ?

Opublikowano

Jeśli chodzi o gry to moim zdaniem lepszy będzie Windows 7 niż 8,chociaż 8 jest całkiem fajna

Nie pisz bzdur. Windows 8 jest wydajniejszy w grach.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Co ty człowieku pieprzysz .Na Windows'a 8 nie ma żadnych gier.Jesli się nie znasz to się nie wypowiadaj

Co? Wszystkie nowe gry są robione na Windows 8. Na Windows 7 też, ale Windows 8 jest wydajniejszy.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Co ty człowieku pieprzysz .Na Windows'a 8 nie ma żadnych gier.Jesli się nie znasz to się nie wypowiadaj

I właśnie ty się nie znasz więc xD Od czasów Visty wszystkie gry są kompatybilne wstecz Vista<--W7<--W8.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Zapomniałem, na winXP najlepiej działa bf4, czy 3, a...

...Sorry, zapomniałem, wgl nie działa o.O

Pewnie nie wiesz nic na temat DX11.1 wzwyż i wsparciu dla 7, ale do powiedzenia masz najwięcej.

Bierz 8 i zrób update do 8.1, po temacie.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Koledzy wyżej już dużo napisali, więc nie będę się powtarzać,do tego Radeon aktualnie się szykuje na wprowadzenie obsługi RAM'u przez GPU.

Tak GPU, będzie korzystać z RAM'u systemowego i będzie to wspierane tylko na Win8

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...