Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania nieobeznanego kupca.

Shaw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie przymierzam się do kupna PS3

No i mam kilka konkretnych pytań :)

1.Co uważacie o kupnie używanego sprzętu ?

2.Jak rozpoznać i czym ewentualnie grozi korzystanie z tzw. "przerobionej konsoli"

3.Na jakiej zasadzie działa połączenie internetowe na konsoli.

4.Opłaca się ogólnie kupić PS3 czy też PS4 :/

5.Istnieje jakiś abonament czy cokolwiek jeśli chodzi o PS, czy też połączenia internetowe ?

6.Czy można podłączyć PlayStation do monitora od komputera ?

7.Jakie są najczęstsze usterki jeśli chodzi o tę konsolę?

Wiem że niektóre pytania mogą się wydać oczywiste, no ale jednak prosiłbym o odpowiedź ;)

Jak coś mi się jeszcze przypomni to napisze w komentarzu na dole :)

Opublikowano

1. Używana konsola ... Czemu nie ? Jeśli jest w dobrym stanie to oczywiście, najlepiej jakby miała gwarancje, co już nie często się zdarza. Ja jednak polecam kupić nową, można za 600 zł kupić samą konsole z 1 padem.

2. Korzystanie z przerobionej konsoli grozi banem co łączy się z konsolą do wyrzucenia, ale to wtedy jeśli będziesz grał po sieci. Jeśli grasz na single to raczej nie powinno być problemu.

3. Internet podłączasz poprzez kabel lub wi-fi. Dzięki połączeniu możesz ściągać gry ze sklepu PS i grać po sieci.

4. Jak na razie PS4 (według mnie) nie opłaca się. Mało gier, w przyszłości pewnie wprowadzą jakieś poprawki więc konsola będzie lepsza. PS3 jak najbardziej się opłaca. Ogromna biblioteka gier, więc jest w co grać, a ma być jeszcze wspierana przez kilka lat.

5. Jako takiego abonamentu obowiązkowego nie posiada, ale możesz sobie kupić tak zwane PS+ to Ci daje wcześniejszy dostęp do demówek, co miesiąc pełne wersje gier ( w częstych przypadkach bardzo dobrych np. AC 3 czy Battlefield 3 itp.)

6. Jeśli masz odpowiednie wejścia w monitorze to tak.

7. Osobiście mam taki problem, że moja konsola czasami się zawiesza, tak po prostu. Gram, gram i stoi, nic nie mogę zrobić, muszę podejść do konsoli przytrzymać przycisk power, dopiero wtedy działa. Problem jednak nie występuje często. Konsole mam około roku i zdarzyło mi się tak 2-3 razy.

Opublikowano

Znalazłem taką oto ofertę. Chyba mogę wkleić link bo tutaj akurat chodzi o poważne sprawy :

http://tablica.pl/oferta/ps3-slim-320-gb-move-5-gier-hdmi-wysylka-gratis-ID4xu7N.html#652ab804b9

Bardzo dobra konsola, lecz nie wiem czemu cena wydaje mi się podejrzana. W sklepie taki zestaw chodzi po 1,3k.

W takim razie jakie trzeba mieć wejście by móc podłączyć PS'a pod monitor ?

Doskonale zdaje sobie sprawę że PS3 tak szybko nie wyjdzie z użyku wkońcu na PS2 gry produkowali aż do końca 2010r ;)

Opublikowano

Znalazłem taką oto ofertę. Chyba mogę wkleić link bo tutaj akurat chodzi o poważne sprawy :

http://tablica.pl/oferta/ps3-slim-320-gb-move-5-gier-hdmi-wysylka-gratis-ID4xu7N.html#652ab804b9

Bardzo dobra konsola, lecz nie wiem czemu cena wydaje mi się podejrzana. W sklepie taki zestaw chodzi po 1,3k.

W takim razie jakie trzeba mieć wejście by móc podłączyć PS'a pod monitor ?

Doskonale zdaje sobie sprawę że PS3 tak szybko nie wyjdzie z użyku wkońcu na PS2 gry produkowali aż do końca 2010r ;)

Cena jest w porządku. Gry to nie są jakieś nowości oraz nic nie jest napisane na temat gwarancji tak więc możliwe, że konsola już jej nie posiada. Dopytaj się gościa jaki konsola ma CECH, czy była kiedyś rozkręcana czy były z nią jakieś problemy. Od siebie powiem, że jestem trochę negatywnie nastawiony co do tablicy bo często zdarzają się podrobione aukcje jeżeli chodzi o konsole. Sam tego doświadczyłem. Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz, chętnie pomogę ;).

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie przymierzam się do kupna PS3

No i mam kilka konkretnych pytań :)

1.Co uważacie o kupnie używanego sprzętu ? Moja pierwsza PS3 była używana, co prawda był to Classic i padł po kilku latach ale nie z winy sprzedającego, jeśli sprzęt jest zadbany to śmiało można kupować.

2.Jak rozpoznać i czym ewentualnie grozi korzystanie z tzw. "przerobionej konsoli" Na pierwszy rzut oka nie rozpoznasz, powinieneś być poinformowany o tym, że kupujesz przerobioną konsolę. Przerobienie konsoli grozi banem na MAC konsoli, nie połączysz się już z internetem. Nie wie jak wygląda aktualnie granie po sieci na przeróbce, banują bankowo... sąsiad grał dosłownie niecałe pół roku i mu zbanowali.

3.Na jakiej zasadzie działa połączenie internetowe na konsoli. Kabel albo wifi, robisz dokładnie to samo jak w przypadku podłączenie neta do PC

4.Opłaca się ogólnie kupić PS3 czy też PS4 :/ Opłaca, jest naprawdę masa świetnych gier w które warto zagrać. PS4 też się opłaca kupić, może nie ma dużo gier ale przynajmniej człowiek skupi się na 1-3 tytułach na samym początku i je przejdzie

5.Istnieje jakiś abonament czy cokolwiek jeśli chodzi o PS, czy też połączenia internetowe ? W przypadku PS3 opcjonalnie możesz sobie wykupić PS Plus, w przypadku PS4 musisz wykupić PS Plus jeśli chcesz grać po sieci

6.Czy można podłączyć PlayStation do monitora od komputera ? Można, pod złącze HDMI, DVI oraz w najgorszym wypadku D-Sub

7.Jakie są najczęstsze usterki jeśli chodzi o tę konsolę? YLOAD i RSOD

Wiem że niektóre pytania mogą się wydać oczywiste, no ale jednak prosiłbym o odpowiedź ;)

Jak coś mi się jeszcze przypomni to napisze w komentarzu na dole :)

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Znalazły się kolejne pytania

1. Wiem że troszkę kombinuje , ponieważ nie mogę podłączyć do mojego TV -PS'a . Dlatego chce podłączyć pod monitor, w takim bądź razie, co z dzwiękiem , jest możliwośc podłączenia głośników?

2.Czy monitor z roździelczością 1366x768 nie będzie powodował utraty jakości czy też pogorszenia grafiki ?

3.Czym się róźni wersja fat od slimki ;)

Ale was wymęcze Haha.

Opublikowano

1. W zestawie z konsolą będą kable AV, będziesz musiał sobie kupić przejściówkę 2xRCA aby podłączyć po wieże stereo czy kino domowe lub też słuchawki.

PrzejJACK35gn-2xRCAgnN-A.jpg

2. Nie powinno

3. Praktycznie niczym prócz wyglądem, pierwsze modele fatów posiadały emulator PS2, slim pobiera mniej prądu.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Zapoznaj się z tym:

http://www.pssite.com/news-1238-poradnik_ps3_site___telewizor_do_konsoli.html

Dodam, że słuchawki oryginalne od Sony specjalnie przystosowane do Playstation nie potrzebują przejściówki. W zestawie będziesz miał WIRELESS ADAPTOR, który wpinasz do konsoli i dzięki temu działają słuchawki a wygląda on tak:

sony-pulse-review-wireless-headset-revie

Mam Pulsy i jestem z nich naprawdę bardzo zadowolony. Co prawda trochę kosztują bo nowe ok 350zł (starszy model) oraz 500zł nowszy model. Cena nie jest niska ale jeżeli masz zamiar na poważnie grać na konsoli w różne gry, też w FPS czy FPP to słuchawki są do tego stworzone. Osobiście używam ich do wszystkiego. I do konsoli i do komputera i jestem z nich zachwycony.

Opublikowano

Jeżeli stać Cię na ps4, to się nie zastanawiaj i od razu bierz ps'a 4, duzo razy lepsza jest konsolka. Sam juz ją mam i polecam

Własnie nie stać mnie na PS4

Ale patrząc na to że na PS3 będe mógł grać w takie tytuły które zajmą mi długą ilośc czasu (GTA5, FIFA14, Last of US)

Nie spieszy mi się zakupić next gena. ;)

Jest tylko problem takiej miary że pod mój tv nie można podłączyć PS'a , a nie odpowiada mi ciągle podłączanie i odłączanie monitora i głośników na lini - PC/PS3 :/

Opublikowano

Własnie nie stać mnie na PS4

Ale patrząc na to że na PS3 będe mógł grać w takie tytuły które zajmą mi długą ilośc czasu (GTA5, FIFA14, Last of US)

Nie spieszy mi się zakupić next gena. ;)

Jest tylko problem takiej miary że pod mój tv nie można podłączyć PS'a , a nie odpowiada mi ciągle podłączanie i odłączanie monitora i głośników na lini - PC/PS3 :/

Jaki masz telewizor i monitor?

Opublikowano

Jaki masz telewizor i monitor?

Monitor mam LG Flatron 1940s

A o tv nie warto wspominać bo jedynie wejście jakie on ma to na antene Haha... xD

Opublikowano

Sprawdziłem Twój monitor i ma tylko wejście analogowe oraz na zasilacz. Więc u Ciebie sprawa wygląda trochę gorzej więc żeby podłączyć PS3 będzie Ci potrzebna przejściówka bo chyba normalne, że nie wepniesz HDMI do VGA, tak?

6e78586a80e0d8a6med.jpg

Takie urządzenie powinno być w porządku. Co prawda nie jest tanie bo kosztuje około 200zł ale będziesz miał komfortowe granie i nie będziesz musiał się o nic martwić. Posiada wyjście Audio więc bez problemu podłączyć głośniki oraz przejściówkę więc również podłączysz konsolę do monitora. A co do tego, że nie odpowiada Ci podłączanie i odłączanie konsoli i komputera to nic nie poradzę. Osobiście wydaje mi się, że to nie stanowi duży problem. Używasz PC no to masz go podpiętego. Jak chcesz grać na konsoli to tylko wypinasz kabel z monitora i podpinasz przejściówkę bądź odwrotnie.

Znalazłem również kilka filmików, zapoznaj się z nimi:

http://www.youtube.com/watch?v=psAhNlf95Xg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...