Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto kupić?

.old

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Na sprzedaż znalazłem komputer o takich parametrach:

MOBO msi ms-7350

Procesor Intel Quad Core 4x 2,4 Ghz (domyślam się, że to Q6600)

RAM Corsair 2x2GB i 2x1GB ("chłodzona - tak jest napisane")

Zasilacz DELL XPS 630 750W

Dysk twardy - 200 GB i 320 GB

Karta graficzna GeForce 8800 gtx

"Wi-Fi" dwl-g510

Cena - 650 zł. Opłaca się? Zastanawiam się nad tym, by wydać trochę pieniędzy by mieć lepszy komputer niż obecny. W obecnym komputerze mam kartę graficzną GeForce 550 Ti (reszta sprzętu - Core 2 Duo 2,13 Ghz, 1 GB RAM, HDD 80GB + ta karta graficzna, co przed chwilą napisałem), więc mógłbym tego GeForce 550 TI po prostu przełożyć do tego kompa :P Warto go kupić? Jest warty swojej ceny? A i jeszcze jest napisane, że można się potargować ;)

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Witajcie. Na sprzedaż znalazłem komputer o takich parametrach:

MOBO msi ms-7350

Procesor Intel Quad Core 4x 2,4 Ghz (domyślam się, że to Q6600)

RAM Corsair 2x2GB i 2x1GB ("chłodzona - tak jest napisane")

Zasilacz DELL XPS 630 750W

Dysk twardy - 200 GB i 320 GB

Karta graficzna GeForce 8800 gtx

"Wi-Fi" dwl-g510

Cena - 650 zł. Opłaca się? Zastanawiam się nad tym, by wydać trochę pieniędzy by mieć lepszy komputer niż obecny. W obecnym komputerze mam kartę graficzną GeForce 550 Ti (reszta sprzętu - Core 2 Duo 2,13 Ghz, 1 GB RAM, HDD 80GB + ta karta graficzna, co przed chwilą napisałem), więc mógłbym tego GeForce 550 TI po prostu przełożyć do tego kompa :P Warto go kupić? Jest warty swojej ceny? A i jeszcze jest napisane, że można się potargować ;)

Za 650 zł można kupić, ale lepiej uzbierać z 2000 zł i kupić komputer który powinien starczyć na 2 lata. Tutaj link do komputera jaki znalazłem w komputroniku:

http://www.komputronik.pl/product/192424/Komputery/Komputery_PC/Komputronik_Infinity_Game_ON_K609_.html
Opublikowano

Mi jakoś komputer z ~2000 roku wystarczył do 2011 roku, dopóki padł ;) Ten sprzęt do podałeś jest ok, lecz aktualnie pieniędzy brak. A i tak nie mam jakichś wielkich wymagań, jak gram w gry nawet z 1998 roku. Do tego sprzedawca zrobił screena BF3 na ultra (nie wiem jaki ekran) i Fraps (to w rogu) pokazywał 40 FPS na tym sprzęcie. Jakbym coś lepszego kupił to bym też grał w te najnowsze gry, bo sprzęt na to pozwoli. A tak to obecnie nie da rady, Core 2 Duo 2,13 Ghz i 1GB RAM..

Wypowie się ktoś jeszcze na temat tego sprzętu, czy się opłaca? Nie wiem nawet czy zasilacz jest z tej "białej listy".

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

O ultra w BF3 nawet nie myśl. Minimum 2k... ale na pewno nie zestaw pana wyżej.

Screena nie jest tak trudno podrobić, zresztą on o niczym nie świadczy.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...