Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kilka pytań.

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam parę pytań:

1. Jeśli jakaś część jest zintegrowana, to oznacza, że jest połączona z procesorem i w przypadku uszkodzenia jej/procesora trzeba wymienić obydwie części? Jeśli tak, to przecież przy gwarancji nie ma wad taki komputer.

2. Czy opłaca się kupować komputer z zintegrowaną kartą dźwiękową? O ile wiem, to karty dźwiękowe nie są drogie.

3. Czy ten komputer byłby dobry?:

http://www.komputronik.pl/product/207847/Komputery/Komputery_PC/Komputronik_Sensilo_MX_250_H004_.html

4. Jeśli podany nie jest dobry, to proszę o jakiś zestaw do 1700 zł. Najlepiej, żeby miał więcej niż 2gb ramu xDD

Pozdrawiam.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

1. Jedynie karta graficzna zintegrowana jest połączona z procesorem. Jeśli uszkodzisz procesor, to tylko wymieniasz procesor, takiej karty wg mnie nie uszkodzisz.

2. Można kupić i z zintegrowaną, dźwięk jest dobry (sam mam integre). Dobrą kartę dźwiękową kupisz za 100 złotych.

3. Słaby ten komputer co podałeś, nie jest wart swojej ceny.

Opublikowano

Zastosowanie? Zintegrowana grafika, więc niezbyt.

Gry MMO, bo na SP nie wydaję pieniędzy, lecz kiedyś może się to zmieni. A w zestawie jest karta dźwiękowa zintegrowana, a nie graficzna ;_;

3. Słaby ten komputer co podałeś, nie jest wart swojej ceny.

To podasz mi jakiś dobry (najlepiej już gotowy lub na techplanet/morele, jednak taki gotowiec byłby wygodniejszy)?

I co ma złego, że nie warto wydawać na niego tyle pieniędzy? :P

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Gry MMO, bo na SP nie wydaję pieniędzy, lecz kiedyś może się to zmieni. A w zestawie jest karta dźwiękowa zintegrowana, a nie graficzna ;_;

To podasz mi jakiś dobry (najlepiej już gotowy lub na techplanet/morele, jednak taki gotowiec byłby wygodniejszy)?

I co ma złego, że nie warto wydawać na niego tyle pieniędzy? :P

Przepraszam bardzo, czym jest Intel HD Graphics, jeśli nie integrą w takim razie?

Ogółem nie bierz z komputronika, zobacz jakie GPU oni dają w zestawach "dla graczy" za 8k...

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Przepraszam bardzo, czym jest Intel HD Graphics, jeśli nie integrą w takim razie?

Ogółem nie bierz z komputronika, zobacz jakie GPU oni dają w zestawach "dla graczy" za 8k...

To wszystkie intely są zintegrowane? O_O

Zasilacz pewnie bomba, tzw. noname, obudowa piekarnik. Myślę, że ten zestaw dałby sobie spokojnie radę:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=77392&s=70749&s=73693&s=77043&s=50391&s=74018&s=15240
(Zestaw nie mój)

Karta graficzna nie jest dostępna w sklepie, coś aktualniejszego?

A właśnie, dysku nie ma, dzięki Panie Kicław :P

To ma być cały komputer i do 1700 zł, bo chciałbym zakupić Windows 8.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

To jeszcze dodam, że obudowa powinna mieć minimum 3 wejścia USB, bo mam podłączoną klawiaturę i myszkę, a przy pendrive będzie ciężko, gdy mam dwa wejścia.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Złożyłem inny, nie udało mi się zmieścić w zakresie 1700 złotych, przekroczyłem o 76 złotych.

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=67056&s=69449&s=73693&s=15240&s=74018&s=50391&s=70749&s=77392

Wystarczy zmienić Brutusa na N200, MOBO na H61M-S1 od Gigabyte'a (lepszy już niebieski niż sraka), RAM na jakiś niebieski np.

http://techplanet.pl/produkty/pamieci-ram/kingston-ddr3-4gb-1600mhz-hyperx-cl9,23432.html

Wyjdzie ~20zł drożej, ale przynajmniej będzie to jakoś wyglądać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...