Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TheWarCook

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Za bardzo nie udzielam się w tym temacie ale mam ważną sprawę...

Znalazłem taki komputer:

http://www.komputronik.pl/product/192130/Komputery/Komputery_PC/Komputronik_Sensilo_IH_70_I000_Nvidia_ultimate.html

I mam problem, nie wiem czy wystarczy on na :

- Battlefiel 4 (Full detale)

-Minecraft (Full detale)

-League of Legends (Full detale)

-GTA 4 (Full detale)

Jak jesteście w stanie określić na ile lat mi to wystarczy też możecie napisać (mniej więcej)

Jeśli macie inne propozycje piszcie ;)

a jeśli komuś chcę się "składać" mi komputer to zapraszam ;)

http://www.komputronik.pl/configuratorAdvanced/pl/elementSelect

(6-7tyś)

Opublikowano

Zasilacz 650w, nie podali marki i modelu czyli napewno jest słaby. Starczy ci na bf4 ultra i reszte w opór też. Gdyby nie ten zasilacz to wystarczyłby na jakieś 4-5 lat.

Opublikowano

Jeśli mamy składać to kilka pytań:
Czy będziesz podkręcał komputer ?
Wnioskuję, że monitor, klawiaturę, myszkę, głośniki/słuchawki już masz ?
Czy zależy Ci na jakości dźwięku - jeśli tak to karta dźwiękowa by się przydała - przeciętny użytkownik może nie zauważyć różnicy.
Czy masz 1 monitor, czy 2/3 i czy może zamierzasz jakieś dokładać ?

Myślę, że zestaw wybrany przez Ciebie jest dobry, ale zawsze możemy spróbować wymyślić coś lepszego/bardziej opłacalnego :)

//Edit Post nr 601 <3

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

Maxisst,

Nie, nie będę podkręcał (nie potrafię)

Tak mam.

Powiem ci sam nie wiem jeśli będzie naprawdę dużo lepiej z kartą dźwiękową, to tak proszę ;)

Mam 1 monitor i chyba przy tym zostanę ;)

Opublikowano

Co oni w ogóle chrzanią... zestaw o kant dupy rozbić.

W OC nie ma nic do potrafienia... w tym budżecie to raczej obowiązek :D

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=72448&s=69353&s=73946&s=78201&s=78674&s=72628&s=75828&s=80563&s=73104&s=77566

Złożyłem ot tak, krytykujcie.

No w sumie OC tego procka to raczej bułka z masłem, tyle co znaleźć poradnik na YT i ustawić tak samo :)

Zestaw faktycznie dużo lepszy niż wybrany, byłem w szkole i nie miałem czasu go dobrze ocenić ...

Można by jeszcze dorzucić np. kilka wentylatorów do obudowy i wyciągający do coolera CPU, coby niższe temperatury były, ew oszczędzić na tej grafice i montować LC, ale skoro nie ma zapału go podkręcać to może faktycznie sobie to odpuśćmy, bo dodatkowo problem z montowaniem tego jest lekki, ale co cisza to cisza :) (OC wciąga baaardzo, wiem o tym ze swojego przypadku... 2,4, do 3,6 jest kręcony procek, a mało mi i bym kombinował, ale czekam na nowy zestaw więc odpuszczam ^^)

@Edit

Ta grafika jest niepotrzebna na 1 monitor, marnować się chyba trochę będzie no chyba, że 4K :)

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

No w sumie OC tego procka to raczej bułka z masłem, tyle co znaleźć poradnik na YT i ustawić tak samo :)

Zestaw faktycznie dużo lepszy niż wybrany, byłem w szkole i nie miałem czasu go dobrze ocenić ...

Można by jeszcze dorzucić np. kilka wentylatorów do obudowy i wyciągający do coolera CPU, coby niższe temperatury były, ew oszczędzić na tej grafice i montować LC, ale skoro nie ma zapału go podkręcać to może faktycznie sobie to odpuśćmy, bo dodatkowo problem z montowaniem tego jest lekki, ale co cisza to cisza :) (OC wciąga baaardzo, wiem o tym ze swojego przypadku... 2,4, do 3,6 jest kręcony procek, a mało mi i bym kombinował, ale czekam na nowy zestaw więc odpuszczam ^^)

@Edit

Ta grafika jest niepotrzebna na 1 monitor, marnować się chyba trochę będzie no chyba, że 4K :)

Grafika w tym budżecie jedyna słuszna, bo starczy na parę lat.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...