Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak przebiega zamiana eq przez allegro?

shiny2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam pytanie ktore dotyczy zamiany eq z jakiegos serwera na inny przez allegro. Chcial bym sie dowiedziec na czym taka zamiana dokladnie polega i dlaczego dzieki takiej zamianie są bardzo male szanse na oszustwo ? Prosze o dokladna odpowiedz...

Prawdopodobne jest to ze zalozylem ten temat w nie wlasciwym dziale. W takim przypadku prosze o przeniesienie jezeli to konieczne...

Uczeń
Opublikowano

Taka wymiana zawsze obarczona jest ryzykiem oszustwa. Jedyna (prawie) pewna transakcja to wymiana pomiędzy dwoma zaufanymi znajomymi. Dodatkowo, jeśli zrobisz to przez allegro, będziesz musiał zapłacić prowizje allegro (bo allegro świadczy usługi darmowe tylko dla kupujących, sprzedający musi zapłacić prowizję).

Osobiście nie radzę dokonywać wymiany z obcą sobie osobą. Prawie pewne jest, że ktoś Cie po prostu wydyma (wystarczy zobaczyć, kto został na globalu - trzeba mieć oczy naokoło głowy, co chwile ktoś żebra o kasę, wmawia istnienie bugów lub sugeruje, że dostałeś bana a powód podany jest na jakiejś stronie).

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Specjalista
Opublikowano

Nie opłaca się na allegro bo nie dość że płacisz to i mogą Cię nawet oszukać.

Jeżeli chcesz się wymienić to albo przy Gm,lub ryzyk fizyk.

Powodzenia.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Allegro przy wymianie nie daje Ci żadnego zabezpieczenia

jedynie możesz wstawić negatywny. komentarz

Dlatego zwróć uwage na ilość komentarzy osoby w która sie wymieniasz

jak ma powyżej 50 i 0 negatywów to mozesz dać pierwszy ale inaczej to lepiej nie ryzykuj :)

Opublikowano

Wymiany przez allegro ssą, nigdy tego nie robiłem i prawdopodobnie nie zrobie, szczerze odradzam. Ale wydaje mi się że spotykacie się w umówionym miejscu, daje Ci te rzeczy na handel czy w sklepie i w jednym momencie Ty zatwierdzasz przelew czy co a on klika zatwierdz handel, kiedyś sie tak robiło chyba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...