Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co to Dota, z czym się to je?

Pener 2k14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ogólnie jestem graczem LoLa od może 2 lat ale trzeba próbować innych gier.

Słyszałem, że to jest prawie to co LoL i nawet gadanina ta sama.. w sensie słowa takie jak "escape" czy "rankedy".

Więc tak pobieram teraz Dote ze Steama i mam parę pytań bo google mało mi mówi.

1.Championy są za darmo czy znowu jak w LoLu trzeba nakuhwiać gry w celu nabicia punktów?

2.Czym polecacie na start zagrać? Na start zagram jakiegoś samouczka ale chciałbym byście mi podali jakiegoś łatwego assassina lub tanka.

3.Rankedy też od 30 lvla?

4.W ile czasu ogarnę interfejs Doty? W sensie te menu, skille itp. Wydaje mi sie ona "ciężka" do ogaru.

No to tyle chciałbym na razie wiedzieć bo chcę wiedzieć dlaczego tak ludzie wychwalają Dote.

Opublikowano

1. Wszystkie postacie są dostępne od samego początku, jest ich przeszło sto. W grze jest do wyboru kilka trybów np. all pick - pełna pula - wszystkie do wyboru postacie, all random - każdy otrzymuje losową postać.

2. Na początek polecam grać Limited Heroes - tryb dla newbie, łatwiejsze postacie typu Viper, Wraith King.

3. Rankedy są od 13 poziomu, musisz mieć co najmniej 150 meczy rozegranych.

4. Trochę Ci to zajmie, bo przyzwyczajony jesteś do Lola a Dota jest o wiele bardziej trudniejszą grą.

Opublikowano

O, dzięki wielkie. Za 8 minut Dota będzie. Można zamknąć, a jak będę miał pytania to najwyżej napiszę nowy temat lub poszukam w dziale.

Opublikowano

1. Wszystkie postacie są dostępne od samego początku, jest ich przeszło sto. W grze jest do wyboru kilka trybów np. all pick - pełna pula - wszystkie do wyboru postacie, all random - każdy otrzymuje losową postać.

2. Na początek polecam grać Limited Heroes - tryb dla newbie, łatwiejsze postacie typu Viper, Wraith King.

3. Rankedy są od 13 poziomu, musisz mieć co najmniej 150 meczy rozegranych.

4. Trochę Ci to zajmie, bo przyzwyczajony jesteś do Lola a Dota jest o wiele bardziej trudniejszą grą.

Dodam że są one podzielone na Siłe, Zręczność i Inteligencję ;)

Noi podzielone m.in. na Carry,jungler, pusher, lane support, support itp.

brak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...