Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry komputer mało fps

asukee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam grając na single player render distance: normal, Graphics: fast, smooth lighting OFF, Perfomance MAX FPS, Advanced OpenGL: OFF
Mam bodajże 60-80 fps Stojąc w miejscu, a biegając po 40-68 mniej więcej.

Specyfikacje mojego Laptopa:

Windows 7 Home Premium

Procesor: AMD A6-3400M APU with Radeon HD Graphics 1.40GHz

Pamięć Ram: 6,00GB

System 64 (bitowy)

Więc Prosze was o pomoc. Z góry dzięki :)

Ps: Używam Razer Game Booster
i Próbowałem triku z priorytetem w menadżerze zadań.

Opublikowano

Po pierwsze nie wiem po co ci więcej klatek (chyba że te 40 jest naprawdę często), po drugie z takim sprzętem cieszyłbym się mając 30.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

No dobra można tak grać, a ja bym chciał nagrywać z minecrafta i poprostu się nie da nagrywając z 20 fps
Prosze was o pomoc

Opublikowano

Nie nagrywaj minecrafta, nie dość, że to gówno i w chuj tego jest na YT to następny 10-latek się za to bierze

@top co się dziwisz, że masz mało FPS jak masz PC z gówna polecony zapewne przez jakiegoś "informatyka" jak tak bardzo chcesz to gówno nagrywać to może jakiś Optifine? czy coś takiego. Ale nie nagrywaj nie ma sensu ;_; już seria z pasjansa będzie lepsza ;_; ew. aktualizacja javy

I weź performance na najniżej jak możesz, chyba tam jest stabilna czy jakoś tak (kiedyś jak grałem chyba tak było) i wyłącz cząsteczki

Opublikowano

Po 1: Nie nagrywaj tego gunwa

Po 2: To nie jest dobry sprzęt.

@up co mu da gpu, jak minkraft żre tylko proc i ram?Wykorzystanie karty to jakieś 5%

graphic.png

Opublikowano

@up

ale on napisal, ze to LAPTOP a nie ty sie srasz o PC.

@topic

podaj karte graficzna:)

Następny mądry nie znasz się na PC to się nie udzielaj nie widzisz, że podał, o matko, napisałem PC a nie wiesz co to znaczy PC proszę :) PC Private Computer (na polski) Komputer osobisty.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Komputer_osobisty

Zjedź na dół i zobacz "Typy komputerów osobistych"

@top widzę, że ten procesor ma tryb turbo, próbowałeś to włączyć?

Opublikowano

W AND Catalyst Control Center to tam dałem wydajność zasilanie pro. CPU 1400mhz- 1400mhz

A co z tym trybem turbo ?

Opublikowano

Wyłączyłęś tryb oszczędzania energi?

Przyglądam się temu tematowi i nie widze sensu dalej go wiązać.

Ten laptop to po prostu jest szmelc. Wiem że taka odp. Cie nie usatysfakcjonuje ale stwierdzam fakt.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...