Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyłączyć serwerowanie singla (?)

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam na mmyśli to, że nawet jak nie udostepniamy naszego świata w LAN to nasz świat jest jednoosobowym serwerem, wkurwia mnie to bo np. wagoniki lekko laguja tak samo zwierzęta… zna ktoś moda aby się tego pozbyć? Może byc na 1.6.4…

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Lagi są zawsze, możesz pobrać OptiFine, aby je zmniejszyć, jednak na single mi się nigdy nie zdarzyło nie mieć lagów.

Mi nie chodzi o lagi w sensie ścin!! Mi chodzi o to że wagoniki się poruszają takimi szarpnieciami jak na multi

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Lagi lagi lagi ? chuja znacie a piszecie.

Nie masz żadnych lagów tylko ścinki

Masz za słaby komputer ew zakurzony, przeczyść go z kurzu, przeczyść rejestr w ccleanerze, opcjonalne - pobierz AdvencedSystemCare ;).

Możesz także pobrać optifine dla słabych komputerów.

@edit

na zauważyłem postu wyżej ;c

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Ale mu nie chodzi o lagi gry, tylko taki rodzaj pingu na Singleplayer... to prawda, bo teraz kiedy tworzymy świat, jest tworzony ,,jednoosobowy serwer" :/ To powoduje dziwne zachowanie się ( czasami ) wagoników, koni itd.

Chyba nie ma rozwiązania... żaden mod ,,poprawiający" tą zależność nie powstał :/

Opublikowano

Ale mu nie chodzi o lagi gry, tylko taki rodzaj pingu na Singleplayer... to prawda, bo teraz kiedy tworzymy świat, jest tworzony ,,jednoosobowy serwer" :/ To powoduje dziwne zachowanie się ( czasami ) wagoników, koni itd.

Chyba nie ma rozwiązania... żaden mod ,,poprawiający" tą zależność nie powstał :/

Szkoda :( na przykład jak startuje z pochyłej stacji do zapadam się w wagoniku, co jest strasznie wkurwiające. Co do mobow, teraz w wersji 1.7.4 zauważyłem że reagują natychmiastowo jak kiedyś :)

Opublikowano

@up Tak, mnie też to frustruje :/

Szczególnie, kiedy niszczę obraz, a ten ( wypada po ok. 2,5 sek.) zapada się pod ziemie -.-

Opublikowano

NA STAREJ WERSJI

Według tego co kiedyś testowałem z kumplem na starym kompie ilość FPS na singlu wynoslła 15-20FPS

Po stworzeniu serwera na tym samym komputerze na którym grało się singla i wbiciu na multiplayer FPS rosły o około 2x

Co z tego wynika? singleplayer jest źle zoptymalizowany i dlatego jest to zastąpione multiplayerem jednoosobowym.

Lagi NA PEWNO NIE na localhoście masz 1fps (bo hostujesz na swoim komputerze)

jedyne co to zwyczajne bugi minecrafta tj. wagoniki etc.

Opublikowano

NA STAREJ WERSJI

Według tego co kiedyś testowałem z kumplem na starym kompie ilość FPS na singlu wynoslła 15-20FPS

Po stworzeniu serwera na tym samym komputerze na którym grało się singla i wbiciu na multiplayer FPS rosły o około 2x

Co z tego wynika? singleplayer jest źle zoptymalizowany i dlatego jest to zastąpione multiplayerem jednoosobowym.

Lagi NA PEWNO NIE na localhoście masz 1fps (bo hostujesz na swoim komputerze)

jedyne co to zwyczajne bugi minecrafta tj. wagoniki etc.

Od kiedy FPS ma coś do serwera ?

Jak już to chodziło ci o ping (ms)

Średni ping na serwerze mutliplayer wynosi ~90ms

Na singleplayer (Jednoosobowe mutli) ping jest w granicach 1-2ms

A tak pozatym , wagoniki zawsze byly dziwne :/

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

sorry pomyłka chodziło mi o ping

FPS ma do serwera to, że multiplayer i singleplayer są, a raczej były osobnymi kwestiami Grając multiplayer klient inaczej renderował mapę etc. Wydaje mi się to dziwne bo na serwerze powinno być właściwie gorzej, lecz było inaczej ;p

Nie mam zamiaru zagłębiać się w kod bo i tak nic nie wywnioskuje ale takie są fakty..

Opublikowano

Uważaj z tym ramem... jak grasz bez modów itp to spokojnie wystarczy uruchomić mc na 400/440 MB i śmiga, a może nawet ciut mniej bo testowałam z teksturkami x32

I działa wtedy nawet szybciej niż po przydzieleniu 3GB...

Tak jak wcześniej grałam na single na 10 chunkach i bez ładnej grafiki na 20-30 FPS tak teraz na teksturkach, 16 chunkach i z "fancy"...

Oczywiście pozostaje to że prawie na każdym kompie mc tnie jak ... podczas generowania terenu jak się idzie gdzieś dalej... To widać nawet na filmikach ludzi co maja kompy po 10k...

(dlatego wart wrzucic świat w jakiś program lub na serwer i wygenerować sobie kawałek, tylko ten, mapka 10k nzajmie kilka GB :P)

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...