Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Jak się dobiera kartę Graficzną

AnonPoland

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie jak się dobiera kartę graficzną czy trzeba patrzeć na coś przy wyborze karty (nie chodzi mi o ram karty) czy karta musi pasować pod płytę główną czy coś?? albo np ja mam ramy 2gb DDR2 to kartę graficzną też muszę mieć ddr2?

oabpsw.png
Opublikowano

Nie nie musisz mieć. Głównie się patrzysz na zasilacz czy utrzyma taką karte.

Potem na procek czy nie będzie obniżał możliwości karty etc.

Dzięki czyli może być nawet

ta karta:

http://allegro.pl/geforce-gtx-780ti-evga-3gb-2xdvi-hdmi-dp-supercloc-i3822509021.html

byle by zasilacz wytrzymał i procek jej nie ograniczał ?

oabpsw.png
Opublikowano

Pamięć ram nie ma znaczenia. Należy patrzeć na zasilacz i to jakie złącze ma płyta główna. Teraz najnowszym i powszechnym złączem jest PCI-E x16. Więc jeśli masz dobry zasilacz i płytę z tym złączem to możesz kupować taką kartę. Ale jeśli procesor masz bardzo słaby to po prostu nie ma sensu kupować drogiej karty bo i tak się jej w nie wykorzysta.

Opublikowano

Pamięć ram nie ma znaczenia. Należy patrzeć na zasilacz i to jakie złącze ma płyta główna. Teraz najnowszym i powszechnym złączem jest PCI-E x16. Więc jeśli masz dobry zasilacz i płytę z tym złączem to możesz kupować taką kartę. Ale jeśli procesor masz bardzo słaby to po prostu nie ma sensu kupować drogiej karty bo i tak się jej w nie wykorzysta.

Procek mam amd athlon 64 x2 5000 dual core processor 2,6 GHz ale zasilacz nwm :))

oabpsw.png
Opublikowano

Nawet o tym nie myśl. Maxymalnie tutaj można polecić coś z seri radeona 5850? I zasilacz sprawdź raczej bomby nie chcesz mieć koło siebie ;)?

haha ok sprawdzę ale to potem :D ale na 100% pewnie chińskie

oabpsw.png
Opublikowano

No to najlepiej i5-4440, płytę główną h81, zasilacz SilentiumPC Deus m1 550W 8GB RAM DDR3 i kartę graficzną gtx 760 albo gtx 770.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

No to najlepiej i5-4440, płytę główną h81, zasilacz SilentiumPC Deus m1 550W 8GB RAM DDR3 i kartę graficzną gtx 760 albo gtx 770.

Nie mam hajsu :) aby wymieniać płytę główną ramy i procek chcę tylko kartę ;)

oabpsw.png
Opublikowano

Podaj dokładny model zasilacza ale raczej przy tak starym pc będzie jakaś chińszczyzna.

Ja bym polecał maxymalnie tutaj włożyć GT9800+corsair vs 450w / aerocool 450w.

Ale najpierw podaj może budżet.

graphic.png
Opublikowano

Nie mam hajsu :) aby wymieniać płytę główną ramy i procek chcę tylko kartę ;)

Ale za ten cały sprzęt wyjdzie może nawet mniej niż za tamtą kartę graficzną gtx 780 ti.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Przecież on ją podał orientacyjnie, nie myślisz nic a nic.

Sorry, nie zauważyłem.

Podaj budżet i cały sprzęt (bo podałeś teraz tylko procesor i zasilacz).

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

tak więc budżet to 210 zł zasilacz 305 W Procesor wiecie jaki zasilacz chiński chyba macie tutaj zdj http://i44.tinypic.com/ws8aya.jpg

@edit

sory że po tylu dniach ale nie mogłem wcześniej i jeszcze procek dam

Procek mam amd athlon 64 x2 5000 dual core processor 2,6 GHz

oabpsw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...