Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Mc na dedyku

Gość `Vendetta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zainstalowaną javę na FBSD bukkit w /usr/home/minecraft , ale nie mam pliku start.sh pod BSD i nie wiem jak powinien on wyglądać jeśli mógłby ktoś podesłać to limicik poleci

Opublikowano

ale nie musisz plikiem uruchamiać wystarczy prosta komenda w terminalu java -Xmx1G -jar tu_wpisujesz_nazwe_bukkita.jar

tylko że wtedy jak zamkniesz terminal to ci się też serwer wyłączy więc najlepiej pobrać sobie jeszcze screena a jak go masz to wpisujesz screen java -Xmx1G -jar tu_wpisujesz_nazwe_bukkita.jar

PS jeżeli wolisz start.sh to poszukaj w googlach bo do każdego linuxa jest taki sam :)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

możesz wytłumaczyć o co ci bardziej chodzi? jeżeli chodzi o instalację to wystarczy wpisać w googlach lub wpisz w terminalu screen -r i jeżeli pokaże ci wersję screena to nie musisz go instalować

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...