Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Projekt 4in1

Czy wykonać taki serwer ?  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wykona? taki serwer?

• Tak
      3
    • Nie
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zamierzam stworzyć serwer 4in1. Czyli serwer 1000 slotowy, a na nim 4 serwery (survival+frakcje,minigames,minez,i może pvp) Lecz nie wiem, czy tak duże serwery wypaliły by :/ Bardziej mi się opłaca kupić 1000 slotów za 150 zł, niż mieć 4 odzielne serwery podłączone bungecordem, czy jakoś tak, gdyż za jeden serwer 40 slotowy płacił bym 58 zł, więc nie opyla się :/. Jak myślicie? opyla się taki serwer wykonać ?

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Te 1000 slotów z FiberHost.pl prawda?A co do servera, jak by był dobrze skonfigurowany i nie było by bugów to bym wszedł, ale weź to pod uwagę, że niektóre pluginy mogą się ze sobą gryźć.

JXtCefR.png

"Mamy dość czasu, jeżeli wykorzystujemy go właściwie"

Opublikowano

Dla tego, narazie to jest projekt. Posiadam już serwer, i jest dobrze skonfigurowany, widać to ilości graczy :) Pluginy pod ten serwer, narazie robie na hamachi, aby zobaczyć, czy wszystko gra :) Jeśli tak, to kupie 1000 slotów i wgram te pliki :) Tylko chce wiedzieć, czy wypali, gdyż nie chce na marne kasy wydawać :/

1377531174-U173186.png

Opublikowano

@up i ty w to wierzysz ? człowieku masz tam ok 8 lub 16 gb ramu i to wszystko + jeżeli to wszystko będzie na jednym serwerze to maszyna może tego nie wytrzymać bo na takie 16 gb ramu i dobry procesor to i tak 1000 slotów i aż 4 typów serwera W TYM MINIGAMES nie wytrzyma. Kupując dedyk 32 gb ramu może by ci coś wyszło ale ale coś dziwnego zauważyłem w twojej wypowiedzi więc tak twierdzisz że "Dla tego, narazie to jest projekt. Posiadam już serwer, i jest dobrze skonfigurowany, widać to ilości graczy " Masz już serwer ale to ostatnie zdanie widać to ilości graczy i jeszcze aktualnie masz serwer na hamachi. Ja ci powiem tyle takie coś to denny pomysł raczej ci nie wyjdzie bo jeżeli będzie tam grało 1000 graczy to serwer będzie lagował a nawet może się wieszać, a w najgorszym przypadku zablokują ci go za zbytnie obciążanie maszyny.

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Chodziło mi oto, że posiadam już jeden serwer, dobrze skonfigurowany, gdyż widać to po ilości graczy, którzy grają u mnie :) A na hamachi testuje pluginy pod ten serwer 1000 slotów

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Serwer nie da rady ;) Te maszyny mają po jakieś 16GB. Przy tylu serwerach to zaledwie jakieś 200slotów ;)

Opublikowano

Ludzie pieprzą głupoty, serwer posiada 128gb ramu (ovh) Uciągnie spokojnie tysiąc osób z tyloma minigierkami. Mam dobry kontakt z adminem.

@Top Najlepiej zrób MineZ i Survival+Frakcje+Mody - Takie serwery są unikalne i praktycznie ich nie ma.

MPC Love<3

Opublikowano

OK, tylko ja mówię o hostingu fiberhost.pl. Tam jest możliwość kupienia 1000 slotów za 150zł "bez limitu ram i cpu" <---- nie wiem dokładnie oco im chodzi, czy bez limitu ram dla gracza, czy dla calego serwera :/

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Up Noooo oto mi chodziło :) Nie mogłem znaleźć tych informacji :) Tylko 64gb to nie bedzie za malo ? jak 100mb na slota idzie, a tu jest 64gb no to 640 slotów. Nie masz żadnych lagów ?

1377531174-U173186.png

Opublikowano

@up Nie, nie mam żadnych lagów wszystko jest super.Reload przy 20 pluginach przechodzi jakby go nie było.Robię server PvP więc zależało mi na tym servie i kupiłem go na promocji za 74 zł :)

JXtCefR.png

"Mamy dość czasu, jeżeli wykorzystujemy go właściwie"

Opublikowano

A wiesz może do kiedy jest promocja ? Gdyż zbudowanie serwera troszke mi zajmie (musi byc epicki) Właśnie zbudowałem lobby i wychodzi poza chmury (jest tak epicko wielkie) A gdzie reszta :/

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...