Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zacząć grę MineCraft .

CYRULIK123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ten TuT tworzę po to żeby nowi gracze , którzy za czeli grać w MineCraft'a wieli jak zacząć grę.

Krok 1.

Dopasuj swoje ustawienia wchodząc w : Opcje/Ustawienia graficzne i tak dopasowujemy swoje ustawienia tak jak chcemy.

Krok 2.
Gdy jesteśmy w grze MineCraft Tworzymy sobie Nowy świat i zaczynamy grę.

Krok 3.

Jeżeli jesteś na biomie leśnym zetnij drzewo , a po tym zrób sobie crafting , Craftowanie wszystkich przedmiotów : http://minecraft-pl.gamepedia.com/Crafting

Krok 4.Zrób sobie Crafting a po nim patyki, z patyków , i desek kilof .

Krok 5.Kop się pod siebie gdzieś 5,8 kratek w duł i wykop gdzieś z 1 stack kamienia.

Krok 6.

Gdy wykopiesz kamień wyjdź na powierzchnie , i zrób se wszystkie kamienne narzędzia.

Krok 7.

Poszukaj owiec , żeby zrobić łóżko .

Krok 8.

Zrób sobie sobie domek jeżeli zdążysz , albo wykop sobie ziemiankę.

Opublikowano

Nie chce Cię krytykować, ale poradnik jest totalnie bezsensowny. Minecraft ma już kilka lat za sobą, tak więc, większość graczy zna podstawy. Mógłbyś opisać jakiś plugin, jako tut ;)

1394047278-U990178.png

Opublikowano

"Duł"? popraw kilka błędów, dodaj jakieś SS'y i grafikę, zmniejsz czcionkę i ważne rzeczy ustaw na pomarańczowy/czerwony kolor.

JXtCefR.png

"Mamy dość czasu, jeżeli wykorzystujemy go właściwie"

Opublikowano

Słaby, możę zajmiesz się czymś innym, a nie tutorialami

MINECRAFT LOGIC

mca.png

Opublikowano

Jakbym był początkowym graczem i bym zobaczył ten TUT to by mnie prędzej zniechęciło od grania xD Ale możesz zacząć robić TUT'y o czymś innym coś przydatnego ;D

Opublikowano

Ja gdy zaczełem grać w mc to nie kierowałem się żadnymi poradnikami, i jakoś jestem doświadczonym graczem ?? Po tym twoim poradniku to by mi się od razu zniechęciło

Czy was też wkurza ten dźwięk przy dawaniu + ?

Opublikowano

Poradnik trochę słaby, większość graczy raczej poradzi sobie sama, crafting itemów jest wszędzie, więc z tym też nie ma problemu.

Mało przydatny TUT.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...