Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Sugestia] Zakładka Dotacje

KoORNEL

Ankieta  

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcia?by? aby forum mia?o lepsz? maszyn? i mniej upsów?

• TAK!
      5
    • Nie wiem, raczej nie.
      1
  2. 2. Czy podoba ci sie pomys? z zak?adk? 'dotacja'?

• Pewnie ze tak
      4
    • Neutral
      0
    • Nie mam zdania
      2
  3. 3. Czy wkurzaj? cie b??dy 'Ups', 503, 504 na forum?

• Tak, nie da sie przegl?da? forum!
      2
    • Tak, ale da sie pr?egl?da? forum.
      3
    • Nie mam zdania
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj, forum ciągle ma lagi, sytuacja jest taka jak by forum stało na starym laptopie, który sie zapalił a właściciel gasił go starymi laczkami.

Proponuje aby na górze forum tuż obok regulaminu dodać zakładke 'DOTACJE'.

Dotacje można by było wpłacić za pomocą SMS (premiumsms) lub przelewu (platnosci-online).

Na forum codziennie przebywa ok 7 tyśięcy użytkowników, więc gdyby połowa forum wpłaciło 1 zł sms, już można by przejść na nową maszynę.

Dotacje były by z własnej chęci, a nagrodą była by lepsza maszyna czyli mniej błędów "UPS".

LUB

System, który po wpisaniu nicku dałby userowi 10 like, co by wzrastało z kwotą. Osobiście wole te pierwsze rozwiązania, administracja nie będzie musiała tyle kąpinować.

Sam jestem gotowy wysłać SMS o wartości 11-31 zł jeśli to pomoże.

P.S. proszę nie pisać ze jest ranga sponsor, BO JEŚLI DOBRZE WIDZĘ MAŁO TO DAJE.

P.S. DORDO NA MENTORA!

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Imo MPCForum nie będzie "przymuszać" użytkowników do wpłaty, ponieważ korzystanie z forum zawsze będzie darmowe. Jeśli kokosz uzna, że nie ma funduszów na utrzymanie forum, wtedy pewnie napisze ogłoszenie, a chętni się znajdą.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Jeżeli wyślesz SMS za 30zł to MPC dostanie 15zł, tak to działa.

System "like za wpłatę" odpada. Można uznać, że lajki są sprzedawane, a wpłata ma być DOBROWOLNA.

Jestem na nie

Opublikowano

Klaus, ale to będzie dla chętnych, jeśli ktoś nie będzie miał ochoty nie musi nawet tam wchodzić.

Kokosz napewno radzi sobie z opłatami, ale co mamy zrobić gdy chcemy z własnej woli pomóc finansowo?

@UP

Wiem, ale przelewem tez można dodać, 15 zł to też pieniądz.

Opublikowano

Spytać się kokosza i wysłać pieniądze, jednak nie oczekuj za to rangi administratora.

Pewnie, że 2 tysiące użytkowników wyśle SMS'a na forum. Pamiętaj, że większość użytkowników jest niepełnoletnia, więc forum może mieć potem problemy.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Klaun, nie rozumiem, jakie problemy? Gdy ktoś z własnej woli wyślę SMS? A na hostingach np, proserwer, który oferuje płatności online? Tez będzie miał problemy, nie sądze.

Pisałem ze dotacje są z własnej woli.

@DOWN

No co za problem napisać krótki regulamin pod formularzem platnosci, dzięki temu nie będzie problemów, a text o tym ze noc za to nie dostaniemy, robimy to z własnej woli oznaczyć na czerwonp.

Opublikowano

Klaun, nie rozumiem, jakie problemy? Gdy ktoś z własnej woli wyślę SMS? A na hostingach np, proserwer, który oferuje płatności online? Tez będzie miał problemy, nie sądze.

Pisałem ze dotacje są z własnej woli.

Sobie 11 letnie dziecko pomyśli, że dostanie masę internetowych lajkuf jak wpłaci pieniądze i wyśle wszystko.

Poza tym hostingi biorą część pieniędzy, która jest wysyłana.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Wyczytałem w sieci że mpcforum jest wyceniane na 540,000.00 pln a dzienny zarobek z reklam byl 750tyś zł to było 10 misięcy temu.

Dzisiejsza wycena tego forum to 397,440.00 a dzienny zarobek to 552tyś więc nie wiem czy dotacja jest tutaj potrzebna.

PS: Te dane mogą być nie poprawne i prowadzać w błąd ponieważ zostały one znalezione w sieci.

Opublikowano

Nie. nawet gdyby cała administracja się na to zgodziła to i tak kokosz by tego nie zaakceptował. pisał kiedyś że nie zrobi nic tego typu (jakieś dotacje czy inne rzeczy).

Opublikowano

Kokosz nigdy się by na to nie zgodził, forum jest było i zawsze będzie darmowe ,a jeżeli ew. problemy by się pojawiły (chociaż przy tak dużej możliwości władowania reklam jest to bardzo mało prawdopodobne) to moderatorzy + administracja zawsze pomogą datkami przez przelew czy pocztę ,tak jak to kiedyś było.

Opublikowano

W ankiecie powinna być opcja "Nie".

"Nie mam zdanie", a "Neutral" to to samo.

Poza tym nikt nie powiedział, że są problemy z pieniędzmi. To Wy sobie to dopowiedzieliście.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...