Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sylwester a pies

Grande

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako iż w tym roku niestety zostaje w domu chciałbym zaczerpnąć od kogoś porady jak uspokoić psa. Ciągle siedzi mi na kolanach i się trzęsie a ja przez niego robie słabe ganki macie jakiś pomysł na uspokojenie go?

Wszelkie zabij go, uśpij go, daj mu tabletki itd. będą zgłaszane. Chce normalnych odpowiedzi.

graphic.png

Opublikowano

Po prostu nie graj aż do końca petard. Taka natura zwierząt nieprzyzwyczajone boją się albo zmuś by poszedł do innego właściciela np. twojego taty/mamy :D

Pies będzie przy swoim panu kiedy się boi to normalne ;)

xxxxxxxxD

Opublikowano

@Teach zgłoszony

Idź gimbusie pij swoje redsiki i somersby dla kobiet. Elo

@Chris

Narazie nie ma kto sie nim opiekować oprócz mnie a nawet jak sobie siedze na internecie to i tak na kolanach on jest ;f

graphic.png

Opublikowano

No to może skoro i tak będziesz siedział przed pc/tv to niech siedzi u Ciebie na tych kolanach? Albo przynieś mu budę do siebie i niech obok Ciebie jest. Może uspokoi się trochę jak zobaczy, że jest obok niego właściciel.

Opublikowano

może poprostu zamknij go w pokoju włoncz mu światło zamknij szyby ewentualnie póść mu w telewizoże spokojnom muzyke

78 woj body niebiescy negros

konto mam od 2010

Opublikowano

Budę? On nie ma budy żyje w mieszkaniu. Jego posłanie to każde wolne łóżko z kołdrą i poduszką ale jak go tam kłade to tylko chwile tam zostaje. A jedyna wygodna pozycja kiedy siedzi mi na kolanach to jak zakładam nogę a max wytrzymam godzine i drętwieje ;f

graphic.png

Opublikowano

Psa to powinieneś już dawno przyzwyczaić do wszelakich huków ale mniejsza o to...

Zachowuj się normalnie, jeśli piesek ma jakieś swoje legowisko w domu to najlepiej dołożyć jakiś kocyk aby mógł się okopać - oczywiście może to nie zadziałać, spłoszony pies może nawet tam nie wejść jeśli kocyk będzie dla niego nowością.

Puść w domu jakąś muzykę aby trochę zagłuszyć huki. Jak masz żaluzje lub zasłony to zasłoń okno.

Każdy pies może zareagować inaczej na daną sytuację, równie dobrze zbyt częste głaskanie pieska i pocieszanie, że wszystko będzie dobrze może tylko go bardziej denerwować.

Przede wszystkim nigdzie nie zamykaj psa!

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Budę? On nie ma budy żyje w mieszkaniu. Jego posłanie to każde wolne łóżko z kołdrą i poduszką ale jak go tam kłade to tylko chwile tam zostaje. A jedyna wygodna pozycja kiedy siedzi mi na kolanach to jak zakładam nogę a max wytrzymam godzine i drętwieje ;f

Pisząc "budę" miałem namyśli jakieś legowisko czy coś. Są przecież budy z materiału w których zwierzaki śpią w domu. Moja suczka to też tylko do łóżka się pcha. Zawsze śpi na poduszce obok głowy.

Opublikowano

U mnie pies dokładnie tak samo się zachowuje, siedzi cały czas przy mnie albo przy mamie, gdy tylko położę się na łóżku to Azor zaraz wskakuje by przy mnie leżeć.

Nie wiem kompletnie jak pomóc, pies musi przeczekać.

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

idź na bota i supportuj tam jest trochę mniej akcji i weź jakiegoś pasywnego supporta typu janna, żeby tempo gry spowolniało, a psa to zamknij w łazience przy okazji nasyp mu żwirku poczuje się jak pełnoprawny człowiek.

Opublikowano

Pies ma ileś tam razy lepszy słuch od człowieka to jak go od huku przyzwyczaisz?Zamknij go w jakimś najlepiej wyciszonym pomieszczeniu np: w łazience.

Opublikowano

upierdol mu łeb

@ZAMKNIJ W GARAŻU, NIECH TAM SIĘ TRZĘSIE

Gratuluję takiego zachowania. Pies też ma uczucia.

@Co do tematu, to najlepiej połóż go na łóżku i przykryj jakimś kocem, żeby czuł się bezpiecznie.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Zamykanie psa w tak małym pomieszczeniu jak łazienka dodatkowo samego będzie jeszcze gorszym rozwiązaniem. Nie wiem czy Ci co piszą, żeby go tam po prostu zamknąć nie mają psa uczuć czy mózgu.

Mój mimo, że jest trzymany na dworze to dzisiaj wyjątkowo właśnie ze względu na hałas leży sobie na korytarzu bo jest trochę za duży, żebym trzymał go na kolanach, ale jak zjem kolacje to sobie odpalę jakiś film na tablecie i pójdę z nim posiedzieć ;)

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Zamykanie psa w tak małym pomieszczeniu jak łazienka dodatkowo samego będzie jeszcze gorszym rozwiązaniem. Nie wiem czy Ci co piszą, żeby go tam po prostu zamknąć nie mają psa uczuć czy mózgu.

Mój mimo, że jest trzymany na dworze to dzisiaj wyjątkowo właśnie ze względu na hałas leży sobie na korytarzu bo jest trochę za duży, żebym trzymał go na kolanach, ale jak zjem kolacje to sobie odpalę jakiś film na tablecie i pójdę z nim posiedzieć ;)

płytki tłumią hałas, więc jest to dobre rozwiązanie, trzeba mieć uczucia i mózg oraz podstawową wiedzę. Trzymanie psa w pierwszym lepszym pomieszczeniu, to mu pomogłeś rzeczywiście.

Opublikowano

wedłóg mnie powinieneś go pogłaskać jak będo szczelać no i żeby on poczuł że jesteś pszy nim cały czas i żeby się czoł bespieczny z tobo bo jesteś jego właścicielem

na servie metin 2 negros mam wojownika 78 i bufke smocza 75 posdrwiam

Opublikowano

wedłóg mnie powinieneś go pogłaskać jak będo szczelać no i żeby on poczuł że jesteś pszy nim cały czas i żeby się czoł bespieczny z tobo bo jesteś jego właścicielem

#potwierdzoneinfo.

@down

ja tak nie sądze.

Opublikowano

płytki tłumią hałas, więc jest to dobre rozwiązanie, trzeba mieć uczucia i mózg oraz podstawową wiedzę. Trzymanie psa w pierwszym lepszym pomieszczeniu, to mu pomogłeś rzeczywiście.

Na pewno bardziej niż Ty ;)

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...