Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

nagrywanie na yt?

paweleck9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Od długiego czasu zastanawiam się nad nagrywaniem gier na YouTube.

1.pisze od razu że nie chce nagrywać minecraft,TES V skyrim jest tego za dużo, jeżeli by mnie ktoś oglądał i by chcieli to pewnie :D

2. jakie gry nagrwać i jak się zareklamować??

3. nie piszcie mi proszę odpowiedzi typu "bądź kreatywny", "bądź sobą" itp.

4. jakimi programami nagrywać, gry, dźwięk, montować

5. czy jest możliwość ze ktoś zrobi mi intro, lub podeśle mi dobry poradnik jak zrobić :D

6.czy reklama na mpc przyniosła by mi widzów?

Wiem, że prawie nie ma szansy na wybicie się, nie potrzebuje mieć 100k widzów, jeżeli znajdzie się 1k albo nawet 500 osób do oglądania mnie będzie to dla mnie sukces :D

Opublikowano

Siema. Od długiego czasu zastanawiam się nad nagrywaniem gier na YouTube.

1.pisze od razu że nie chce nagrywać minecraft,TES V skyrim jest tego za dużo, jeżeli by mnie ktoś oglądał i by chcieli to pewnie :DMinecraft to dobra gra i przyjemnie się ją ogląda ale została zdominowana przez masę dzieciaków, które nie wiedzą nawet co robią.

2. jakie gry nagrwać i jak się zareklamować?? Z gier to jakieś exclusivy z konsol najlepiej. Jakiś tryb multi. Chętnie też oglądam vlogi i recenzje ale to trzeba mieć gadane.

3. nie piszcie mi proszę odpowiedzi typu "bądź kreatywny", "bądź sobą" itp. Ale to co napisałeś najlepiej się sprawdzi. Po co udawać kogoś kim się nie jest? Najlepiej jest być właśnie sobą i mieć własne pomysły.

4. jakimi programami nagrywać, gry, dźwięk, montować Nie wiem.

5. czy jest możliwość ze ktoś zrobi mi intro, lub podeśle mi dobry poradnik jak zrobić :DNie wiem. Co do poradnika to również nie wiem gdzie taki znaleźć.

6.czy reklama na mpc przyniosła by mi widzów? Nie wiem, osobiście nie zaglądam w ten temat "pochwal się filmem" czy coś.

Wiem, że prawie nie ma szansy na wybicie się, nie potrzebuje mieć 100k widzów, jeżeli znajdzie się 1k albo nawet 500 osób do oglądania mnie będzie to dla mnie sukces :DPowodzenia, niech Ci się uda wraz z nowym 2014 rokiem!

Opublikowano

1. I dobrze.

2. Mało znane, a najlepiej prawie wszystkie (unikaj Minecrafta, Metina itd.) Nie ma sposobu na reklamę kanału. Widzowie sami muszą znaleźć Twój kanał.

3. Sorry, ale bez tych rzeczy sukcesu nie osiągniesz.

4. Action i Sony Vegas

5. Masz dział zlecenia.

6. Raczej nie. Na mpc nie można reklamować kanałów.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

dzięki wielkie za odp. co do tej kreatywności, wiem o tym dlatego nie chciałem żeby ktoś pisał,

programy action tez tak myślałem ale lepiej chyba nagrywać dźwięk i nagranie osobno to dźwięk jaki program ??

ps. mam gadane ale pewnie przy pierwszych nagraniach będzie trema itp. :D

czy z gier fifa 13 czy pes opłaca się nie mam pomysłu na gierki podrzućcie coś :D mogę nagrywać tez assasin'y ;)

Opublikowano

dzięki wielkie za odp. co do tej kreatywności, wiem o tym dlatego nie chciałem żeby ktoś pisał,

programy action tez tak myślałem ale lepiej chyba nagrywać dźwięk i nagranie osobno to dźwięk jaki program ??

ps. mam gadane ale pewnie przy pierwszych nagraniach będzie trema itp. :D

czy z gier fifa 13 czy pes opłaca się nie mam pomysłu na gierki podrzućcie coś :D mogę nagrywać tez assasin'y ;)

Fifa/PES to słaby pomysł.

Może Battlefield, poczekaj na nowego Wiedźmina.

Action nagrywa też dźwięk.

Ja nagrywam Action, obrabiam i renderuję w Action i wrzucam na youtube.

Najlepiej nagrywać w Action razem z dźwiękiem.

Nagrywa mikrofon i dźwięk.

A o tremę się nie bój. Najwyżej pierwsze trzy nagrania będą słabsze.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

a assasin?? dasz link do kanału zobaczę sobie ?? :D

dobra znalazłem link w profilu ;)

Jak widziałeś też nie mam dobrego intra, tła kanału, jakość też nie rewelacyjna.

Zwiastun też słaby.

Ale najważniejsze to od czegoś zacząć.

A trema minie. Wiem z doświadczenia.

Ale najważniejsza sprawa na kanale: brak Minecrafta, Metina, Fify itd. Tego jest już za dużo.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

ok, jednak jak gra jest mało znana to kto ja będzie chciał oglądać ?? ok zacznę trochę się bawić action i sony vegas :D poszukam jakiś fajnych gierek

jak jeszcze jakieś wskazówki czy coś to chętnie przyjmę

Opublikowano

ok, jednak jak gra jest mało znana to kto ja będzie chciał oglądać ?? ok zacznę trochę się bawić action i sony vegas :D poszukam jakiś fajnych gierek

jak jeszcze jakieś wskazówki czy coś to chętnie przyjmę

Kto będzie oglądał? Każdy kto będzie to oglądał dla Twojego komentarza, a nie dla wielkich hitów.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Jeżeli masz kartę graficzną lepszą niż GTX 650 (chyba od tego modelu to jest), możesz użyć technologii ShadowPlay.

Nie obciążą to procesora podczas nagrywania gier.

Do montażu mogę polecić Ci produkty firmy Adobe.

Reklamowanie kanałów na MPC jest zabronione, ale masz zakładkę filmy.

Możesz wrzucić swój film na forum i pochwalić się nim.

Opublikowano

mam karte 770gtx, jak włączyć to shadowplay i co to daje :D

To jest chyba program do nagrywania za darmo dla posiadaczy kart Nvidii. Ale nie wiem czy nagrywa dźwięk z mikrofonu jak Action.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

mam karte 770gtx, jak włączyć to shadowplay i co to daje :D

Rejestruje obraz i dźwięk z gry bez obciążania procesora.

Włączasz to wchodząc w panel NVIDIA GeForce Experience i w prawym górnym rogu masz ikonkę ShadowPlay.

Dla wyjaśnienia screen:

Edoj5OJ.png

Dźwięku z mikrofonu chyba nie nagrywa, ale przecież możesz go nagrać osobnym programem i dołożyć przy montażu.

Opublikowano

Rejestruje obraz i dźwięk z gry bez obciążania procesora.

Włączasz to wchodząc w panel NVIDIA GeForce Experience i w prawym górnym rogu masz ikonkę ShadowPlay.

Dla wyjaśnienia screen:

Edoj5OJ.png

Dźwięku z mikrofonu chyba nie nagrywa, ale przecież możesz go nagrać osobnym programem i dołożyć przy montażu.

A jak z dźwiękiem z mikrofonu?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

A jak z dźwiękiem z mikrofonu?

Osobiście nie sprawdzałem, ale prawdopodobnie nie ma możliwości nagrania.

ShadowPlay nagrywa tylko to co dzieje się w grze, czyli obraz i dźwięk.

Opublikowano

To proponowałbym jednak Action. Może nagrywać dźwięk z mikrofonu.

Ale jeśli wolisz ShadowPlay to możesz nagrywać mikrofon Audacity.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Polecam takie gry w których człowiek się może naoglądać i do tego czegoś nauczyć w grze, fifa to bardzo dobry pomysł, bo dużo w necie jej nie jest (polskiej)

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Polecam takie gry w których człowiek się może naoglądać i do tego czegoś nauczyć w grze, fifa to bardzo dobry pomysł, bo dużo w necie jej nie jest (polskiej)

Fify trochę na youtube jest, ale mało osób ją ogląda, bo jest nieciekawa dla widza.

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...