Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stawianie Serwa Na No-Ip - Portmap

Scrimer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym postawić serwer na No-IP.com i mam pytanko - robiac serwer Normalnie podaje IP tyle ze nie to z hamachi a no-ip ale co do Portow to tak samo? podaje to IP z No-IP tylko z koncowka 100?

Opublikowano

muehehe - gdyby to było takie proste to by tego tematu nie było - mi chodzi o całe to hostowanie - jak to ze soba zkleic co do Sysinstall'a w VBoxie(mam pliki edytowane od SuicideRlz)

Stworzylem host na no-ip.com - xxxx.no-ip.info - ip mam xx.x.xx.xxx w tym hoscie podaje na podstawie hamachi - host xxxx.no-ip.info to obok, no-ip.info

w IPv4 to 1 podaje xx.x.xx.xxx a w tym drugim IP xx.x.xx.100 a w masce 255.0.0.0 to dobrze???

bo i tak mi sie nie chce polaczyc przez SFTP w WinSCP(zmienilem odp. port(22) na ip to xx.x.xx.100)

Opublikowano

Maska 255.0.0.0 to do hamtachi użyj chyba 255.255.255.0 i sprawdź jaka masz karte sieciową ustawioną

@Edit "karta sieciowa" chodzi mi o ustawieniach w VPC

1948169477.png
Opublikowano

Powiedz jak ustawic karte w VBox to Ci dam 5*

Edit: chociaż powiedzcie co wybrac w VPC nawet bo tam nie mam No-IP ani nic podobnego

Opublikowano

Bzdura!!!!!!! ja mam wi-fi, router, stałe, zew i odblokowane porty i trzymam 96 osób na serwerze ..., więc nie gadajcie że to przez wi-fi..

@Up

Cwaniaku może jego tata nie pracuje na FreeBSD tylko na XP? lub jakimś innym software

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Opublikowano

Dobra, thx SuicideRlz

Mam kolejną sprawe - na TuTku Siery jest odblokowanych kilka portow(podstawowe, 3306, 13000, 11002, 80 itd.) jak chce zeby dzialaly wszystkie mapki musze wbic tam jeszcze te 13003, 13021, 13023, 13041, 13043, 13061,13062 itd.??

Edit: Dociagnalem do 20 i " Cannot add new entry because table is full! " xD

Opublikowano

Niby Tak...ale w PortMapie mam odpowiedniki 110xx do 130xx tyle ze 130xx jest więcej - wiec jak odblokuje wszystkie 110(Tutem Zonniego - Both a nie TCP)

Już sie gubie - dajcie porty jakie mam odblokować, żeby wszystko działało(liczac 3306, 22, 80 itp)- zaraz posypią sie + i 5*

Opublikowano

Tylko gdzie tu DMZ.... xD

Edit: Dobra mam - A co do portów w PortMapie to chyba nie bedzie IP z hamachi ani to zmienne tylko to 192.168.1.100???????

Opublikowano

Sora za Post pod postem ale mam problem bo... jak w sysinstallu jak dam YES przy DHCP to wyszukuje i w IPv4 Adress (ten gdzie na hamachi jest konc. 100) to mam 192.168.1.4 a moim IPv4 domyslnym 192.168.1.2 i nie wiem czy mam zmienic czy nie oraz jakie mam IP dac w portmapie - to 1.4 czy 1.2??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...