Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AutoHotkey - Auto kopanie Kobla

p137

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, ostatnio poszukiwałem w internecie programu, który by sam za mnie kopał kobla, niestety nic nie znalazłem lecz pomyślałem, że skorzystam z programu, który bd to robił za mnie. W ustawieniach gry ustawiłem, że spacja będzie klawiszem odpowiedzialnym za kopanie (był to wcześniej lewy przycisk myszy), napisałem taki skrypt, który uruchamia się także spacją i nią zamyka (naciśniesz spację program cały czas ją trzyma, 2 raz naciśniesz to program wyłącza jej trzymanie. Niestety nie działa on w grze, na przeglądarce czy tym podobnym działa, jeśli ktoś wie jak uruchomić to w minecrafcie proszę o pomoc, skrypt zamieszczam niżej.

$*Space::SetTimer, SpammerLabel, % (MyToggle := !MyToggle) ? "15" : "off"

SpammerLabel:

SendInput, {Blind}{Space down}

return

Nie oczekuj od dnia tego, co mogą dać jedynie lata. Ale nie zapomnij, że lata składają się z wielu dni, nie zmarnuj ani jednego.

Opublikowano

@Reff

Czy ktoś wie jak coś z tym ruszyć?

Nie oczekuj od dnia tego, co mogą dać jedynie lata. Ale nie zapomnij, że lata składają się z wielu dni, nie zmarnuj ani jednego.

Opublikowano

Jakbyś napisał w jakim jezyku to pisałeś i w jakim programie to bym ci pomógł, ale według mnie lepiej zrobić to w autoicie,

będzie to wyglądało jakoś tak ( w autoicie )

$enabled = True
HotKeySet("{SPACE}","reverse")
While 1
If $enabled Then
MouseDown("left");
Sleep(100);
EndIf
WEnd
Func reverse()
$enabled = NOT $enabled
EndFunc

To znaczy, to jest mój bocik na coś innego, jestem pewien, że to by się dało zrobić o wiele łatwiej, a na przykład w trakcie naciskania spacji naciskasz F11 które ci freezuje MC na chwile i blokuje przycisk spacji przez co jest nacisnieta caly czas, a potem gdy nacisniesz jeszcze raz to wtedy sie automatycznie wylaczy;-)
Opublikowano

Witam twój skrypt w tym programie jest świetny, lecz mam jeszcze do cb prośbę a mianowicie chodzi mi o to by napisać taki skrypt (na zasadzie tego) by podczas tego procesu gdy jest przyciskany przycisk myszy z odstępem 10 - cio minutowym były przyciskane przyciski kolejno od 2 do 9, chodzi mi o to: włączę plugin po 10 minutach klika sam przycisk 2 i dalej kopie potem po 10 min klika przycisk 3 i dalej kopie i po 10 min 4 itd. a potem jak dojdzie do 9 by po 10 przyciskał 1 i robił taką pętlę powtarzającą to, chodzi mi o to by po prostu były zmieniane kilofy gdy bot mi kopie a bd rozłożone na polach od 1 - 9 przy czym na 1 sam ustawie start z góry dzięki widzę, że kolego masz w tym pojęcie a ja nie za bardzo.

@Edit

A i drugi jeszcze ale osobno napisany taki sam co wyżej ale jeszcze dodatkowo żeby co 1min klikał te przyciski: t/automine(enter)

Opublikowano

Działa na multi, napisze ktoś to o co wyżej prosiłem?

Opublikowano

Przecież pisałem, że ten skrypt co kolega podał wyżej w autoit działa lecz chcę ten skrypt udoskonalić.

Opublikowano

Eh... Ludzie po co sie bawicie w mody/skrypty ? W ustawieniach systemu można zablokować lewy przycisk myszy.

Opublikowano

Evil ty dalej nie rozumiesz, w ustawienjach systemu nie ustawisz sobie żeby co kilka minut klikał kolejno przycisk od 1-9 i to powtarzał.

Opublikowano

robiłem sobie cośpodobnego na skyblock łapaj kod

#include <GUIConstantsEx.au3>
#Region ### START Koda GUI section ### Form=
$Form1 = GUICreate("BoT do kopania", 210, 50, 195, 468)
$Button1 = GUICtrlCreateButton("start", 50, 7.5, 107, 37)
GUISetState(@SW_SHOW)
#EndRegion ### END Koda GUI section ###

While 1
	$nMsg = GUIGetMsg()
	Switch $nMsg
		Case $GUI_EVENT_CLOSE
			Exit
			Case $Button1
		start ()
	EndSwitch
WEnd

func start ()
		Sleep (3000)
While 1
	send ("1")
sleep (90)
	send("{space down}")
sleep(600000)
	send("{space up}")
sleep (90)
	Send ("2")
sleep(1000)
	send("{space down}")
sleep(600000)
	send("{space up}")
sleep (90)
	send ("3")
sleep(1000)
	send("{space down}")
sleep(600000)
	send("{space up}")
sleep (90)
	Send ("4")
sleep(1000)
	send("{space down}")
sleep(1100)
	send("{space up}")
sleep (90)
	send ("5")
sleep(1000)
	send("{space down}")
sleep(600000)
	send("{space up}")
sleep (90)
	Send ("6")
sleep(1000)
	send("{space down}")
sleep(600000)
	send("{space up}")
sleep (90)
	send ("7")
sleep(1000)
	send("{space down}")
sleep(600000)
	send("{space up}")
sleep (90)
	Send ("8")
sleep(1000)
	send("{space down}")
sleep(600000)
	send("{space up}")
sleep (90)
	send ("9")
sleep(1000)
	send("{space down}")
sleep(600000)
	send("{space up}")
sleep(1000)
	WEnd
EndFunc

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Dzięki zaraz przetestuje, a i możesz jeszcze zrobić ten 2 kod co na dodatek co minute bd pisał t/automine i kliknie enter.

Opublikowano
#include <GUIConstantsEx.au3>
#Region ### START Koda GUI section ### Form=
$Form1 = GUICreate("BoT do kopania", 210, 50, 195, 468)
$Button1 = GUICtrlCreateButton("start", 50, 7.5, 107, 37)
GUISetState(@SW_SHOW)
#EndRegion ### END Koda GUI section ###

While 1
    $nMsg = GUIGetMsg()
    Switch $nMsg
        Case $GUI_EVENT_CLOSE
            Exit
            Case $Button1
        start ()
    EndSwitch
WEnd

func start ()
        Sleep (3000)
While 1
    send ("1")
sleep (90)
    send("{space down}")
sleep(600000)
    send("{space up}")
sleep (90)
    Send ("2")
sleep(1000)
    send("{space down}")
sleep(600000)
    send("{space up}")
sleep (90)
    send ("3")
sleep(1000)
    send("{space down}")
sleep(600000)
    send("{space up}")
sleep (90)
    Send ("4")
sleep(1000)
    send("{space down}")
sleep(600000)
    send("{space up}")
sleep (90)
    send ("5")
sleep(1000)
    send("{space down}")
sleep(600000)
    send("{space up}")
sleep (90)
    Send ("6")
sleep(1000)
    send("{space down}")
sleep(600000)
    send("{space up}")
sleep (90)
    send ("7")
sleep(1000)
    send("{space down}")
sleep(600000)
    send("{space up}")
sleep (90)
    Send ("8")
sleep(1000)
    send("{space down}")
sleep(600000)
    send("{space up}")
sleep (90)
    send ("9")
sleep(1000)
    send("{space down}")
sleep(600000)
    send("{space up}")
sleep(1000)
    WEnd
EndFunc

Popraw na to bo tamten może się crashować

a z tym 2 kodem to daj w pętle while 1 sleep na 2 min i po tym sleepie send t/automine i zakończ pętle "WEnd"

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Dobra może się doczaje, w które miejsce za jakieś 30min się odezwę i powiem czy działa ;D

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

nie do końca zrozumiałem w jaki sposób tego używać czy ktoś mógłby to wytłumaczyć to jest włączane przez program autoit czy jak ? 

Never trust a computer you can't throw out a window.

Opublikowano

Ja tych skryptów nie ogarniam zbyt, ale umiem za to programować mody do minecrafta i programy w Javie. Jak chcesz, to napisz na priv. Ale ja znalazłem inne obejście: pod generator cobbla połóż deskę (możesz coś innego, coś co długo się kopie kilofem), pozostaw klawisz kopania na spację i połóż książkę na spację.

Opublikowano

Generator cobbla/stone, w ustawieniach ustawiasz spacje i na spacje stawiasz książkę / kubek lub coś innego. Co by służyło jako sztuczny "kciuk"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...