Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Dobry pomysł na serwer ? Czy dużo osób by grało ?

Gość OneMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam nowatorski pomysł na serwer Survival + Gildie + Ulepszenia . Zauważyłem że na serwerach survival nie można zdobyć niektórych itemów czy zwierząt (trzciny , koni itp.) . Stworzył bym serwer Survival na którym można by było craftować trzcinę , jajka koni czy spawner mobów oczywiście opcja dostępna była by dla gildi .Gildie za itemy , nazwy gildi nad nickiem , drop z kamienia itd. Pytanie czy dużo osób grało by na takim serwerze ?

Opublikowano

Szczerze? Nie wydaje mi się, serwerów SV+Frakcje jest tyle, że tego się policzyć nie da. I bez ogarniętej reklamy nie zdziałasz nic. Lepiej zrobić jakiś ogarnięty RP/RPG. Bo ich jest naprawdę malutko.

Opublikowano

Nie, widziałem już tego typu server, z lepszym rozwiązaniem, rzucasz jajami kur w zwierzę/moba i masz 40%, że wyleci jajo spawnujące dane zwierze. Robisz hodowlę np. krów i sprzedajesz. Nazwy gildii nad nickiem to dobry pomysł, ale wątpię, że akurat to przyciągnie dużo graczy.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Myślę że dużo osób by grało, gdyż ja sam mam takie "nowości" czyli nowy crafting, ity za gildie, i świetnie skonfigurowany drop ze stone i na prawdę dużo graczy gra. Średnio 30/40 osób. Aby serwer dobrze Ci wypalił to zrób jakiś bardzo świetnie rozbudowany spawn, musisz posiadać dobrze skonfigurowane pluginy (najlepiej spolszczone), a nie że serwer włączasz i wyłączasz. Na dodatek zrób około +40 slotów.

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...