Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jako że prowadzę swoją małą sieć serwerów do counter strike przyszła mi dziś mała myśl mowa tutaj o serwerze do minecrafta jako że grałem może 6 razy po 1-2h za dużo nie ogarniam i nie liczę że wszystko zostanie wyłożone na tacy swoje serwery do counter strike mam na serwerze dedykowanym do dyspozycji minecrafta zostało 3.2 ghz procesor oraz +-3gb ramu przeczytałem że najlepszym "silnikiem" będzie SPIGOT i takowego już mam i tutaj nasuwa się 1 pytanie na jakiej wersji minecrafta gra najwięcej osób mowa tutaj o premium oraz non-premium

Chciałbym aby serwer był survival z wojnami gildi? napisałem do kilku osób na gg i właśnie taki typ gry jest porządany i tutaj nasuwa się 2 pytanie czy zasoby które zostały uciągną 20-30 graczy? wiadomo nie nawalę masy pluginów

3 pytanie i zarazem chyba ostatnie czy jest sens i szansa na wybicie się z takim serwerem? bo jak patrzę to są już serwery po 600 slotów więc myślę że będzie ciężko się wybyć z takimi 20 slotami o ile da radę :)

dziękuje oraz pozdrawiam

Arcymistrz
Opublikowano

1.SF jest dobrym, ale "obsmarowanym" trybem, jednak jeśli masz zamiar wprowadzić "coś", co wybije Twój serwer pod względem innych, to jest to trafny wybór.

2.Tak

3.Jeśli serwer jest dobry (pkt.1 z wybiciem), to graczy będzie, sądzę, że uruchomisz też coś w rodzaju VIP'a, a jeśli maszyna będzie godna wykupienia go - sloty same będą na siebie zarabiać.

Opublikowano

1.Non-Premium (1.6.4)

2.Premium (1.6.4 / 1.7.2)

3.Graczy (+/-55)

4.Raczej nie chyba ze coś nowego lub innego co wyróżni ten serwer

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Powiem ci tak. Zrób sobie serwer hamachi z kolegami. Fajnie ogarnij co i jak się robi i dopiero wtedy rób publiczny serwer. Bo szkoda maszyny na kolejny syfny serwer...

Opublikowano

1, Proponuje użyć pluginu dzięki któremu będziesz miał wersję od 1.6.2 do 1.7.4. Nie mowa tutaj o pluginie dostępnym w sieci, ponieważ on daje tylko od 1.6.2 do 1.6.4 i osoby od 1.7.2+!

2. Zapamiętaj! 1 slot = 100mb ram. Czyli z 3 gb ram wyciągniesz 30 slotów i gdzieś tak max. do 20 pluginów. (do urozmaicenie rozgrywki i polepszenia serwera proponuje wgrać plugin skript, dzięki temu będziesz miał wiele zastosowań w jednym pluginie)

3. Zobaczymy :P

Mam nadzieje, że pomogłem. Liczę na +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...