Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak wyjść z silvera?

B3DB0Y

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Naucz się grać i dopiero wyjdziesz. Ludzie maja po 1k gier i siedzą w silverze. Ty masz kilka i myślisz o goldzie, śmieszne. Ja gram z bratem duo. Ja top nasus / kha / riven a on jungle rengarem. Zazwyczaj meczyk z gory przegrany, ogarniamy kto robi najwięcej dmg i znika z SEC od combo rengara i mojego. Inicjujemy TF gdy pozycja enemy jest najbardziej dla nas korzystna. Najważniejsze jest by jak najszybciej wykluczyć najgroźniejsze cele przy czym samemu przytankowac resztę obrażeń enemy. Nigdy nie oddawaj linii jak wiesz ze będziesz bardziej przydatny w grze od innego gracza.

Opublikowano

1. Kiedy zobaczysz przy wyborze postaci słowa "mid or feed" nie przejmuj się. Przekonaj ich że zabranie im mida to nie koniec świata, inne linie też są fajne.

2. Staraj się grać postaciami, które potrafią same wygrać grę (kha'zix, kata, akali itd.), jednakże dostosuj się do punktu 1.

3. Nie zbieraj wszystkich kili. Kiedy będziesz odpowiednio nafeedowany oddawaj większość kili drużynie. Jednakże na początku nie ksuj, ponieważ przez to morale drużyny mocno spadną.

4. Nie flamuj na noobów, wytłumacz im ich błąd, oddaj im ze 2-3 kile, aby mogli stać się lepsi.

31390.png

"Dobry Teemo, to martwy Teemo" - typowy gracz LoL'a.

Opublikowano

Kiedy widze "Mid or feed" to dodgeuje kolejke (nie wybieram championa) , po wiem że i tak przegram bo to n00b ;]

Gram tylko DUO z kumplem , gram hecarimem na jungli zawsze mi idzie , jeżeli jestem Pr0 a twój team to n00by to bierz jungle/mida i gankuj inne linie , no chyba że sam jesteś n00bem i nawet gankować nie umiesz...

Zobaczysz 1 flame na chacie , odrazu ignore gościowi...

Po przegranej nie graj kolejnego rankeda , duża szansa że będziesz miał "RAGE" i będziesz lamił 0/11

Nie rzucaj się po killa pod turreta/w 5 przeciwników , kila możesz nie dostać a enemy dostanie

Na początku gry ignore na cały enemy team ew. wyłączenie all chatu , ktoś na farcie Cię zciśnie i może pisać jaki jest Pr0 , wtedy się wkurzasz i dedasz , ignore potrafi zdziałać cuda

Trzymam się tych zasad i zamierzam wyjść z silvera , narazie siedze silver V 60LP ze słabym MMR , ale powoli podnosze MMR i ide do golda :] GL

Opublikowano

Pooglądaj nervariena, ostatnio zaczął serie na streamach z wychodzenia z silverka. Chłopak jest d1, mądrze gada, pokazuje jak junglować itd.

Serdecznie polecam.

d113e6bd9c03f.png

Opublikowano

Właśnie doświadczyłem idiotów z brązu (tak, mam takie zj*bane mmr, że mi brąze 2-3 dobiera) na początku było 10/1 lucian zgarnął na 2 lvl double killa, ale oczywiście farmy 0 i tak latał do 15 minuty bo "Ja mam 5 killi i nie muszę farmić" starałem mu się spokojnie powiedzieć żeby zaczął bo ani ja kasy nie będe miał ani on to zaczął flameić na mnie. Oczywiście nie posłuchał i latał zbierając kille a farmy nadal jak nie było, tak nie ma :) w late mieliśmy szansę zrobić barona zabiliśmy 4 osoby to zasugerowałem barona, ale team cofnął się do bazy. Po minucie przyszło enemy, zrobiło barona i po grze :)

Opublikowano

bendzie ci potrzebny:

480-ukwb006z001.jpg czołg cienzki

jOUoeFc.png wierna załoga

99482475_1_644x461_stary-zabawkowy-pisto broń

napierdalasz czołgiem na serwery rajotu w iranie i prosisz ich gżecznie o gold 5 jak nie dadzo wyjmujesz broń i szczelasz przed siebie wuamujesz sie na serwerownie fpisujesz pasy i fpisujesz login i chasło i dywizje

na servie metin 2 negros mam wojownika 78 i bufke smocza 75 posdrwiam

Opublikowano

Po prostu graj a nie pierdolisz że nie możesz wyjść.

Ja jakoś się wkurwiłem, i na rage'u wyszedłem w 2 dni z bronzu 5 do silveru IV.

Moim mainem jest zed, nie picknę go. - sam sobie odpowiedziałeś, czemu przegrywasz.

Może ten ktoś jes tlepszy, a może jest gorszy? więc jaka różnica czy będzie 5/0 zed, czy 7/0 akali albo 0/10 akali?

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

1. Nie wyzywaj

2. Teamplay for the win

3. Pomagaj innym uciec, nawet za cene swojej smierci

4. WARDUJ !

TEAMPLAY Z SILVERAMI XDDDDDDDDDDDDDD o czym ty marzysz. Jeśli faktycznie oddajesz swojego deda za silvera to chyba sam tam siedzisz albo nawet niżej.

Opublikowano

TEAMPLAY Z SILVERAMI XDDDDDDDDDDDDDD o czym ty marzysz. Jeśli faktycznie oddajesz swojego deda za silvera to chyba sam tam siedzisz albo nawet niżej.

Jak oddajesz swojego deda za silvera dostajesz reporta za feed.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie ogarniam tego. Nie ważne jak się staram, nie ważne ile mam farmy, killi zawsze mój team coś zjebie

http://zapodaj.net/4b72367993ff3.bmp.html

Tak zwalam na noob teamy i zwalam wszystko na dobieranie. Niby ten system ma dobierać graczy na moim poziomie a dobiera mi totalnych idiotów którzy wbijają się we 2 na 5 jeśli ochronię adc i zginę dostane flejmem po mordzie.

http://www.lolking.net/summoner/eune/40142031#matches

Jak widać po moim lolkingu farma jest dobra, nie feeduje (mieszcze się w 5-8 killach, ale ginę głównie w late) co zrobić, żeby wyjść z tego gówna coraz poważniej myślę nad boostem ^^

Myślałem, że silver to gówno, ale tam czasami zdażyły się ogarnięte mecze, tutaj nie ma co liczyć na teamwork, wardy itp.

Opublikowano

Po prostu wbijasz na chat, piszesz mid or afk or feed. Następnie bierzesz snowballa typu lb albo akali. Wygrywasz mecz po przez wyzywania enemy junglera od słabych, uświadamiasz enemy że ich jungler ssie itp. Ew. możesz sobie liczyć na platinium 1 na midzie i grać.

Jan miodek przejmuję mpcforum.

Opublikowano

B3DB0Y wystarczy popatrzeć na cc:) Byliście w dużo gorszej sytuacji(żeby nie napisać, że na przegranej pozycji), nawet jeśli jeden z obszarowych stunów z wrogiego teamu by nie ogarnął to zawsze zostaje drugi, a u Was jedynym "stunem" było podbicie xina(odbicia nie liczę). Marne szanse przeciwko takiemu cc:)

Pamiętaj, że kompozycja teamu jest bardzo ważna:) Jeśli ktoś pisze, że umie dobrze grać amumu oraz takim xinem na jungli to dla lepszego late'a warto mu napisać, żeby wziął amumu(bardzo mało xinów carruje early, przynajmniej w niższych dywizjach, dalej nie wiem:P).

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Ej, jak wyjść z Diamond I, bo robię tak jak mówicie ale nic nie mogę wygrać, kłóce sie o linie, wyłaczam czat, na jungli tanky biorę wszystkie kille, i jak to jest?

Opublikowano

Normalnie kur jak masz skille to wyjdziesz ^^ dla mnie to jest nic czekam na 3 luty i znowu gold jak w s3 ^^ aktualnie wpadłem do silver III i nie widzę problemu z wyjściem , jak będziesz płakał , wyzywał i zwalał na innych to na pewno będziesz przegrywał .

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Nikogo nie wyzywam i nie płaczę, ale trudno jest wyjść supportem jak większość ludzi nie ogarnia adc :/

Co powiecie na to żeby wychodzić amumu? ma wysokie win rate

Opublikowano

@ Win rate to nie wszystko.. A Syndra na początku miała coś ok. 40% win rate, bo poprostu nie umieli nią grać,a na midzie niszczyła. Jak nie umiesz wyjść z takiego niskiego poziomu to weź se kogoś z kimś będzisz zgadany on np. Mid ty jungle powie Ci kiedy masz zgangować itd.. Juz wtedy masz wielka przewage. Chociaz silver to poziom mega easy bynajmniej dla mnie

4zzt3n.png

Opublikowano

Amumu? Na silverze przecież jest top banem, tak samo jak jego nieodłączni przyjaciele, malphite i shen. Silvery zawsze carrowałem Kha'zixem na topie lub midzie. Ogólnie Zed też przejdzie, jak będziesz robił często roamy. Supportem raczej nie wycarrujesz, chyba, że jako blitz ze wspaniałymi grabami. Graj na midzie kassadinem, fizzem, zedem, akali lub khazixem, jeśli ich ogarniasz oczywiście. Samo pickniecie postaci nie zrobi z ciebie prosa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...