Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak wyjść z silvera?

B3DB0Y

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wyjść z tego bagna? co grę mam trolli, afków, flamerów i totalnych unskilledów którzy dopiero co lola zainstalowali. Gram z kolegą duo (kolega gold 5) mimo iż coś tam kerujemy to zawsze ktoś nafeeduje. Ogólnie gram na pozycji supporta, ale moją main linią jest mid i moim main championem jest zed (opanowałem go w 90%), ale często go oddaję, bo może ktoś jest lepszy :) czy robię błąd?.

Wystartowałem z silver 3, 6 wygranych 4 przegrane i później 1 wygrana i wielki loooooooooooose strajk i teraz cały czas mam po 2-3 wygrane 5-6 przegranych. Proszę o rady :/

Opublikowano

Jeżeli jesteś pewny, że zagrasz dobrze na swojej pozycji to jej nie oddawaj. Poza tym rozegrałeś dopiero 10 czy 11 rankedów więc graj dalej bo nie wyjdziesz ze srebra jeżeli rankow nie będziesz grał.

Fe%C3%ABd_eune_58_1_logo.png

Opublikowano

No nic takie życie ja dziś miałem Yi który pisał solo top i poszedł na nie go, lecz przez całą grę biegał po wszystkich liniach i nawet nie kupywał itemków tylko feedował. Więc topa po 15 minutach byli już przy inhi.

Opublikowano

Zapewne mecz w mecz wiecej piszesz na czacie i kontrolujesz / flamujesz innych, zamiast skupic się na włąsnej grze, jeśli jesteś w silverze i niemożesz wyjść to znaczy że taki jest twój poziom.

Postaraj się wygrać swoją linie i roamować, i ogranicz używanie czatu.

SirDeev_eune_64_5_nozg.png

Opublikowano

Widocznie, póki co, silver jest Twoim poziomem.

Polecam grać na razie normale, poduczyć się, pokupować postacie i potem rankedy grać.

sygnavipek.jpg

Chętnie rozdaję Lajki za pomoc! A Ty?

Opublikowano

Silver jest łatwy,sam grałem na koncie u koleżanki to od S5 do S1 doszedłem w bodajże tydzień(nie nołlajfiąc).

Polecam Ci nie ustępować nikomu swoich main lini,supportem nie wycarrujesz-najlepiej pickuj topa/mida.

A tak wg. to w silverze jest tak że jedna osoba może wycarrować cały mecz,musisz się postarać.

Opublikowano

Jedna prosta rada, graj zedem lub talonem na midzie, ewentualnie jakimś damageowcem na jungli, masz kontrole na mapie.
Zed i Talon to są dosyć mobilne postacie, więc nie powinieneś mieć problemu z szybkim zabiciem a potem ucieczką.

Tak na prawdę, możesz mieć afka czy unskilla. Wystarczy że jesteś dobry na midzie, masz ogar junglera i dobrego adc. Mecz wygrany. Wychodzenie z dywizji najlepiej zacząć późnym wieczorem np o 22. Mniejsza szansa że spotkasz jakiegoś przychlasta.

Ewentualnie zawsze możesz grać czymś takim jak Mundo czy Garen i zgarniać cały damage na siebie i podziwiać jak Twój team rozwala przeciwnika. (bronze i silver mają podobny tok myślenia, zabić to co wbija się jako pierwsze.. Czyli focusują supportów i tanków.)

szafanaciuchy_eune_91_3_nozg.png

Są brązy i głupie brązy, ale żeby do Hogwardu sie nie dostać?

Opublikowano

jedynymi pozycjami z których łatwo wyjść to mid/top/jungle raczej z dmg

z mida kontrola mapy, roamujemy po 6

na topie pushujemy i bierzemy wrogiego junglera na siebie, niech reszta teamu bierze objectivsy

jungle w wiekszości przypadków gankujemy tylko mida i topa, bota nie bo jeszcze można łatwo sie wywalić i jest trudniejszy do zgankowania, można próbować ale lepiej ciągle campić na midzie czy topie i counterjunglować

z adc nie wycarrujesz bo w enemy bedzie premeda czy podobny poziom i wiele nie zrobisz z dobry supportem, to samo dotyczy sie grajac supportem

najlepiej wychodzić roamowaniem i dmg

­

Opublikowano

Jeżeli mówisz, że masz trolli, to sam jesteś trollem :)

Musisz dostosować się do gry na tej linii, na której musisz i musisz się liczyć z tym, że support jest także ważny, gdy pickujesz np. double mida, to psujesz innym grę i nastawienie do tej gry.

Jak chcesz wygrać, to myślę, że Master Yi jest kluczem do zwycięstwa, wszyscy mówią, że wystarczy 1 cc i Master pada, choć nie zawsze tak jest :) Wystarczy się wyfarmić i enemy adc spływa na combo :)

Opublikowano

1. Nie wyzywaj

2. Nie komentuj

3. Nie graj zdenerwowany

4. Ktoś cię wyzywa? Wiesz o tym dobrze że gada totalne głupoty? IGNORE! IGNORE!

5. Bądź pozytywnie nastawiony, nawet przy totalnie przegranej grze.

6. Nie chase'uj

Te 6 punktów, chodź nie są rozpisane, ale przez to najczęściej się przegrywa lub throwuje(przegrywa wygraną gre).

Nie komentuj, tego że ktoś zjebał akcje itd. napisz mu co robi źle, albo nie pisz nic, zacznie cię wyzywać to go przeproś, nie poskutkuje to ignore

Jeżeli wyzywasz, za pewno jesteś zdenerwowany, i cały czas rozmawiasz.

Jeżeli rozmawiacie koncentrujecie się na pisaniu zamiast graniu.

Jeżeli jesteś zdenerwowany, wtedy nerwy grają za ciebie. np. biegniesz na pałę, zamiast dać sobie spokój i zostawić gościa z 10hp. I ogólnie grasz agresywnie przez co nastawiasz się junglerowi na easy gank.

Gra na lini, a gra w late. To całkiem inne światy. Możecie grubo przegrać linie, a late możecie na lajciku wygrać.

Co z tego że ktoś tam w enemy ma 10/0, jeżeli ma typowo early champa.

Często też się wyzywają, a wtedy macie dużą przewagę.

Enemy myśląc jacy to oni nie koksy, mogą łatwo zthrowować gre.

Najlepsza linia do carringu to mid, masz wtedy łatwy dostęp do ganku na bota i topa

Napisałem ci o aspektach na które gracze wgl. nie patrzą, a jednak są bardzo ważne.

Reszta zależy głównie od skilla.

Opublikowano

Jeżeli mówisz, że masz trolli, to sam jesteś trollem :)

Musisz dostosować się do gry na tej linii, na której musisz i musisz się liczyć z tym, że support jest także ważny, gdy pickujesz np. double mida, to psujesz innym grę i nastawienie do tej gry.

Jak chcesz wygrać, to myślę, że Master Yi jest kluczem do zwycięstwa, wszyscy mówią, że wystarczy 1 cc i Master pada, choć nie zawsze tak jest :) Wystarczy się wyfarmić i enemy adc spływa na combo :)

Chyba na na hita xD

szafanaciuchy_eune_91_3_nozg.png

Są brązy i głupie brązy, ale żeby do Hogwardu sie nie dostać?

Opublikowano

Naucz się grać to wyjdziesz ze srebra.

Taka odpowiedz moze dac kazdy , ale wątpię zebys wygral 4v5 albo gdzie jeden z twoich zrobi przed 10 min 0/5 czy cos w tym stylu a te rzeczy w sliver i brąz sie zdażają

Jak masz dawać takie debilne i idiotyczne odpowiedzi jakbys mial okolo 11 lat to najlepiej wgl sie nie wypowiadaj na temat

Opublikowano

Naucz się grać to wyjdziesz ze srebra.

Taka odpowiedz moze dac kazdy , ale wątpię zebys wygral 4v5 albo gdzie jeden z twoich zrobi przed 10 min 0/5 czy cos w tym stylu a te rzeczy w sliver i brąz sie zdażają

Jak masz dawać takie debilne i idiotyczne odpowiedzi jakbys mial okolo 11 lat to najlepiej wgl sie nie wypowiadaj na temat

No w końcu ktoś to napisał, Ci wszyscy "mondrale" to chyba za dużo karpia zjedli.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

No w końcu ktoś to napisał, Ci wszyscy "mondrale" to chyba za dużo karpia zjedli.

Wystarczy, że masz jednego feedera i praktycznie zawsze przegrasz. I nawet jeśli sam masz dobry wynik to w late game i tak przegrasz. Siedzę w Srebrze 1 od dwóch miesięcy i nie pieprzcie głupot, że łatwo ze srebra wyjść bo mi się słabo robi jak to czytam. Wszystko zależy od szczęścia wiem to z doświadczenia - mam dobry team wygrywam 4-5 gier z rzędu, mam słaby team przegrywam 4-5. To wszystko. Szczęście i jeszcze raz szczęście.

Siedzisz dwa miesiące w silverze I, bo zapewne trafiłeś na swój poziom -.-

Gdybyś dobrze grał, byś nie był w silverze <3

Jeżeli ktoś feeduje, to tę grę da się jeszcze luzikiem wygrać..

Załóżmy, że mid (enemy) ma staty 5/0, więc nie będzie ciągle tam siedział.

Będzie roamował, więc gdy on schodzi z lini, Ty pushujesz, w czym problem?

To wszystko. Szczęście i jeszcze raz szczęście.

Chcesz mi powiedzieć, że wszyscy grają na szczęściu?
Taki tok myślenia - typowy brąz/silver.
Druga sprawa, jeśli masz ogarniętą postać (załóżmy middera - Fizz), to nie uwierzę, że sam nie wycarrujesz gry.
Więc nie pierdziel, że to zależy od szczęścia, tylko od umiejętności gry.. Owszem, czasem trafi się lepszy..
Trzecia sprawa:
"mondrale"

To się pisze mądrale, jeśli już <3
I już masz odpowiedź czemu słaby jesteś..
Jesteś nieumiejącym grać w tę grę dzieckiem ;(
Przykro mi, pogódź się, takie są realia.
Reasumując, nie potrafisz grać, skoro nie dasz rady wyjść.
Tok rozumowania - flame'ować innych, ale na siebie nie patrzeć.
Na 100% tak jest, że jak grasz adc i padniesz, piszesz coś w stylu, że to wina junglera..
@topic
Już raz wypowiadałem się, ale zrobię to kolejny, po 1. musisz nauczyć się lepiej grać, na razie idź na normale, pokupuj postacie, opanuje je do perfekcji.
W brązie/silverze jest tak, że wystarczy grać jedną postacią praktycznie cały czas, by móc iść dalej (przykładowo mid - Talon).
Czasem oczywiście będziesz przegrywał, ale uwierz, że 75% gier (grając jednym pickiem) będziesz wygrywał.

sygnavipek.jpg

Opublikowano

Rada naucz się grać . Sam grałem na znajomego koncie około 40 rankedów z czego przegrałem chyba 5 . Miałem federów ,debiłow itp lecz tam ludzie nie umieją grać i samemu gry można wygrywać . Gra przeważnie wyglądała tak ze do 6 levela miałem już 3 fragi . Zadaj sobie pytanie czy napewno dobrze grasz tym Zedem ??? Suport to jest pozycja bardziej wymagająca niż mid itp bo tam trza umieć grać , wiele razy jak grałem na suporcie to wygrywałem gre adc . Mój znajomy jego pozycja to Main to Suport i to co on tam robi to poezja :) Praktycznie sam wygrywa linie .

Dojdziesz do Golda trafisz na bostowane konto zobaczysz co to prawdziwe nobki a w platynie bostowane konta to porażka i przez to przestałem grać rankedy . W platynie samemu gry już nie wygrasz tak łatwo w srebrze możesz :)

Opublikowano

Dzięki za rady. Zmieniłem trochę nastawienie i już nie piszę w ogóle na czacie (chyba, że muszę) i jak dotąd cały czas wygrywam o.O

Opublikowano

1. nie flamuj

2. chat off

3. jak ktos sie pluje o linie to najlepiej mu ja oddac i pojsc na inna bo wiadomo ze stroluje

4. graj duo wieksze % na wygrana

x

Opublikowano

Dzięki za rady. Zmieniłem trochę nastawienie i już nie piszę w ogóle na czacie (chyba, że muszę) i jak dotąd cały czas wygrywam o.O

Właśnie.. to ważne co napisałeś ;)

Najlepiej zmutuj każdego, żeby nikt Ciebie nie prowokował.

Jeżeli chcesz się z kimś porozumieć - po to są te pingi ;)

No i jeszcze raz napiszę to samo, czyli pilnuj swojej ulubionej linii jak lwica swoich lwiątek :D

sygnavipek.jpg

Opublikowano

Ja zawsze staram się grać na swojej lini chodź potrafię grać na każdej? Ile razy już miałem placzących i wyzywających polaczków którym musiałem odstąpić linie i iść supportem gdzie potem się okazało że i tak nefeedował przeciwny team!

Opublikowano

Ja zawsze staram się grać na swojej lini chodź potrafię grać na każdej? Ile razy już miałem placzących i wyzywających polaczków którym musiałem odstąpić linie i iść supportem gdzie potem się okazało że i tak nefeedował przeciwny team!

Niby Polacy, to taki cioty, ale jakby tak pomyśleć, to z zasady tylko te dzieci nie potrafią grać..

Więc rzeczywiście czasem warto odstąpić linię, pamiętam to jeszcze za czasów brązu/srebra :D

Ale, gdy dawałem linię, a ktoś feedował.. od razu mówię, nie flame'uj Go, bo zaraz pójdzie afczyć..

Wiem to z doświadczenia :D

sygnavipek.jpg

Opublikowano

Mnie akurat irytują innych odzywki i jak widzę już takiego typa, to instantawo dostaje ignora. <<<<< --- To prawda, jedna z najlepszych rad.

Trafią się trole wiadomo u mnie troll jest na 4 z 10 gier, ale się tym nie przejmuje bo u przeciwników też się trafiają zazwyczaj.

Każdy pewnie tak ma że, jedną grę jest wygrać łatwiej a z drugą trzeba się napierlolić żeby coś ugrać.

Edit:@ Tak jak up

Ostatnio musiałem grać non toper supporta bo nikt go nie chciał,

teraz trochę jestem zdziwiony bo cały czas się trafia osoba co odrazu piszę support.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...