Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] ze skryptem item shop

Janu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem ze skryptem do item shopu. Problem polega na tym ze gdy klikam "kup teraz" to nie daje mi przedmiotu i pisze ze:

Kupiles przedmiot!
Twoj aktualny stan konta: 0
Problem z polaczeniem z Baza Danych !!

Kiedy zmienie "cash" na "coins" to mi pisze:

Posiadasz za malo monet aby kupic ten przedmiot

W bazie mam dodane do cash i do coins ale i tak nie działa.

http://wklej.to/NUhxO

ERROR_REPORTING(0);
if(!file_exists('./inc/config.inc.php'))
{
header('Location: install.php');
}
session_start();
require("./inc/config.inc.php");
require("./inc/functions.inc.php");
$sqlHp = mysql_connect(SQL_HP_HOST, SQL_HP_USER, SQL_HP_PASS);
$sqlServ = mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USER, SQL_PASS);
if(!is_resource($sqlServ) OR !is_resource($sqlHp)) {
exit("ItemShop jest wyłączony albo jeszcze w budowie.");
}
require("./inc/head.inc.php");
echo '';
?>

include ("inc/config_account.php");
$itemid = $_GET['itemid'];
$sql = "SELECT * FROM itemshop WHERE itemid = '$itemid'";
$result = mysql_query ($sql);
if (mysql_num_rows ($result) > 0)
{
$data = mysql_fetch_array ($result);
$cash = $data["cash"];
$coins2 = $_SESSION["user_coins"];
$userid = $_SESSION["user_id"];
$pos = $_SESSION["user_pos"];
if($coins2 < $cash)
{
echo "Posiadasz za malo monet aby kupic ten przedmiot
" ;
echo "

" ;
}
else {
$coinsneu = $coins2 - $cash ;
echo "
Kupiles przedmiot!
Twoj aktualny stan konta: $coinsneu

";
$pos = $pos + 1;
if($pos == "42")
{
$pos = "0";
$_SESSION["user_pos"] = $pos ;
}
$_SESSION["user_pos"] = $pos ;
$sql = "UPDATE account SET cash = '$coinsneu', pos = '$pos' WHERE id = $userid ";
$ergebnis = mysql_query($sql);
if ($ergebnis == true)
{
$_SESSION["user_coins"] = $coinsneu ;

mysql_close() ;
include ("inc/config_player.php");

$sql = "INSERT INTO `item` (
`id` ,
`owner_id` ,
`window` ,
`pos` ,
`count` ,
`vnum` ,
`socket0` ,
`socket1` ,
`socket2` ,
`socket3` ,
`socket4` ,
`socket5` ,
`attrtype0` ,
`attrvalue0` ,
`attrtype1` ,
`attrvalue1` ,
`attrtype2` ,
`attrvalue2` ,
`attrtype3` ,
`attrvalue3` ,
`attrtype4` ,
`attrvalue4` ,
`attrtype5` ,
`attrvalue5` ,
`attrtype6` ,
`attrvalue6`
)
VALUES (
NULL , '$userid', 'MALL', '$pos', '1', '$itemid', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '')" ;
$ergebnis = mysql_query($sql);
if($ergebnis == true)
{
echo "
Prosze czekac...

";
echo "

";
}
else {
echo "b.a.r.a.n860" ;
}

} else {
echo "Problem z polaczeniem z Baza Danych !!" ;
} } }
?>
=0) { ?>

Edit: Osoba która mi pomoże otrzyma head admina na moim serwerze i % z item shopu. Serwer wystartuje od razu po tym jak będzie mi działał ten item shop. Może ktos potrawi rozwiązać problem z tym linkiem pierwszym ktory podałem. Mam pliki terenzo.

Opublikowano

Problem z polaczeniem z Baza Danych !!

Ten błąd sam mówi za siebie

Błagam nie spamuj, baza jest dobrze połączona wyswietlaja sie wszystkie komunikaty jakie są i to jest dziwne. Gdyby sie wyswitlało tylko "Problem z polaczeniem z Baza Danych !!" to wtedy byl by prpblem z bazą ale nie jest...

Opublikowano

facepalm-1.jpg

Napisać tobie co jest źle to jeszcze mówisz ,że kurwa spamuje...

Wykaż nieco własnej pracy i przeżuć mysql_close(); z 53 linijki pod 86 (po mysql_query($sql))

@Edit: Skoro się wyświetla komunikat o braku połączenia z bazą danych to znaczy ,że jest z nią jakiś kurwa problem! Równie dobrze możesz paść ofiarą ataku XSS ,a nic nie widzisz. W Programowaniu jak się wyświetla komunikat/błąd to nie jest to bez powodu.

Opublikowano

Dalej nie działa, nie ma problemu z bazą bo wszystko inne działa. Tylko z tą jedna rzeczą jest problem.

Opublikowano

Wyświetla się:

Kupiles przedmiot!
Twoj aktualny stan konta: 0
Problem z polaczeniem z Baza Danych !!You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

Dodam jeszcze że to mam z tego tuta: http://www.mpcforum.pl/topic/945064-tut-item-shop-na-strone-instalacja/

Tyle że zmieniłem "coins" na "cash" bo nie chciało mi czytać tego coins i nawet kiedy miałem coins dodaen to pisało: "Posiadasz za malo monet aby kupic ten przedmiot "

Opublikowano

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 masz problem z zapytaniem. Skopiuj je i wklej do PhpMyAdmin'a zobacz czy ci doda czy też błąd wyskakuje. Po drugie wywal to error_reporting bo to jest bardzo "Ble" ;D

hcq0.png

Opublikowano

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 masz problem z zapytaniem. Skopiuj je i wklej do PhpMyAdmin'a zobacz czy ci doda czy też błąd wyskakuje. Po drugie wywal to error_reporting bo to jest bardzo "Ble" ;D

Ale ja nie mam phpadmin bo baze mam na vps a strone na darmwoym hostingu.

Opublikowano

ściągnij Navi, i się połącz z bazą, proste jak budowa cepa. (PS Navi nie musi być konieczne możesz inne)

hcq0.png

Opublikowano

wyskoczylo mi:

You have an error in your SQL syntax;
[Err] 1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'You have an error in your SQL syntax' at line 1
Opublikowano

Czyli to potwierdza ze zapytanie jest źle złożone. Sprawdź je dokładnie i daj sobie w jednej linii. Dodatkowo możesz sobie wyświetlić je funkcją echo aby zobaczyć jak dokładnie wygląda.

@Edit
A spróbuj usunąć wszystkie znaczki " ` " z nazwy kolumn w tabeli. i zobacz czy zadziała

@Edit2

Spróbuj użyć tego

INSERT INTO item (
id ,owner_id ,window ,pos ,count ,vnum ,socket0 ,socket1 ,socket2 ,socket3 ,socket4 ,socket5 ,attrtype0 ,attrvalue0 ,attrtype1 ,attrvalue1 ,attrtype2 ,attrvalue2 ,attrtype3 ,attrvalue3 ,attrtype4 ,attrvalue4 ,attrtype5 ,attrvalue5 ,attrtype6 ,attrvalue6)
VALUES ( NULL , '$userid', 'MALL', '$pos', '1', '$itemid', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '');

Ewentualnie do nazwy tabeli item dodaj te ` ale tylko tam zobacz czy zadziała

hcq0.png

Opublikowano

Czyli to potwierdza ze zapytanie jest źle złożone. Sprawdź je dokładnie i daj sobie w jednej linii. Dodatkowo możesz sobie wyświetlić je funkcją echo aby zobaczyć jak dokładnie wygląda.

@Edit

A spróbuj usunąć wszystkie znaczki " ` " z nazwy kolumn w tabeli. i zobacz czy zadziała

@Edit2

Spróbuj użyć tego

INSERT INTO item (
id ,owner_id ,window ,pos ,count ,vnum ,socket0 ,socket1 ,socket2 ,socket3 ,socket4 ,socket5 ,attrtype0 ,attrvalue0 ,attrtype1 ,attrvalue1 ,attrtype2 ,attrvalue2 ,attrtype3 ,attrvalue3 ,attrtype4 ,attrvalue4 ,attrtype5 ,attrvalue5 ,attrtype6 ,attrvalue6)
VALUES ( NULL , '$userid', 'MALL', '$pos', '1', '$itemid', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '');

Ewentualnie do nazwy tabeli item dodaj te ` ale tylko tam zobacz czy zadziała

Zrobilem wszystko jak napisales i to samo jest. Najpierw wywalilem ` i sprawdzilem potem dodalem to tabeli to co wkleiles i sprawdzilem a potem dodalem ` i znowu sprawdzilem. Niestety nie działa.

Opublikowano

Wstaw na wklejke nową wersje tego skrytpu (tzn. z wprowadzonymi poprawkami). Na pewno postaram ci się pomóc bo to może być problem z innymi zapytaniami (w twoim przypadku są jeszcze 2 ;-) )

hcq0.png

Opublikowano

Janu kurde .. Kongo ci gadał że masz przenieść te mysql_close() niżej, najlepiej na sam dół. Zrób to i daj tu znać bądż edita do tamtego posta.

hcq0.png

Opublikowano

ten INSERT INTO daj w jednej linijce, i w VALUES wszystkie zmienne(to te które mają $ przed sobą), edytuj, żeby nie było ' '. zamiast '$zmienna' zrob $zmienna

Opublikowano

Albo jeśli to są wszystkie kolumny

id , owner_id , window , pos , count , vnum , socket0 , socket1 , socket2 , socket3 , socket4 , socket5 , attrtype0 , attrvalue0 , attrtype1 , attrvalue1 , attrtype2 , attrvalue2 , attrtype3 , attrvalue3 , attrtype4 , attrvalue4 , attrtype5 , attrvalue5 , attrtype6 , attrvalue6

to nie musisz tego pisać. Możesz to wszystko usunąć i dane same się uzupełnią

hcq0.png

Opublikowano

Zrobiłem tak jak radziliście ale dalej to sam. Teraz to wygląda tak: http://wklej.to/kXnZu

Edit: Próbowalem też usunąc całe to:

id , owner_id , window , pos , count , vnum , socket0 , socket1 , socket2 , socket3 , socket4 , socket5 , attrtype0 , attrvalue0 , attrtype1 , attrvalue1 , attrtype2 , attrvalue2 , attrtype3 , attrvalue3 , attrtype4 , attrvalue4 , attrtype5 , attrvalue5 , attrtype6 , attrvalue6

Opublikowano

Dalej wyskakuje ci problem z bazą czy teraz tylko syntax?

@edit daj mi zrzut bazy z tymi itemami ;-) abym mógł u siebie poaptrzeć co jest nie tak. Dodatkowo powiedz mi co masz w tych zmiennych z parametrów (userid,pos,itemid) sprawdź czy czasami tam Null, false etc nie ma.

hcq0.png

Opublikowano

Wyskakuje taki bład:

Fatal error: out of dynamic memory in yy_create_buffer() in Unknown on line 0 Fatal error: out of dynamic memory in yy_create_buffer() in Unknown on line 0 Fatal error: out of dynamic memory in yy_create_buffer() in Unknown on line 0

http://zapodaj.net/6a5bd4c06c368.jpg.html

http://zapodaj.net/fcbfa29288c25.jpg.html

tak to wygląda: http://wklej.to/P3cS3

Może lepiej było by Ci to rozkminić jak byś sobie pobrał to: http://www.mpcforum.pl/topic/945064-tut-item-shop-na-strone-instalacja/

Możesz skorzystać z mojej bazy, podam ci hasło na priv. Jak wolisz.

Opublikowano

Jaka wersja PHP'a. Masz dostęp do php.ini?

Teraz nie jest to związane z bazą tylko już z samym php'em ;)

hcq0.png

Opublikowano

Jaka wersja PHP'a. Masz dostęp do php.ini?

Teraz nie jest to związane z bazą tylko już z samym php'em ;)

Wydaje mi się że nie mam dostępu do php.ini bo mam na darmowym hostingu strone. Wersje php mam: phpMyAdmin 3.2.4. To chodzi o ten darmowy hosting na ktorym mam strone ale baze mam na vps. Nie wiem czy o to chodziło ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...