Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

System Operacyjny

daniel0daniel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, założyłem ten temat z myślą o osobach które mają zamiar zakupić komputer lub sam system operacyjny ale nie wiedzą jaki wybrać, jest to nie dziwnie ponieważ na rynku mamy wiele systemów takie jak windows, linux, czy nawet mac os. Więc bardzo proszę o wypowiadaniu się jaki system polecacie dlaczego co w nim jest takiego fajnego, można napisac też + i - systemu, lub nawet co wy byście ulepszyli. Zapraszam wszystkich do wypowiedzi na ten temat, bardzo fajne wypowiedzi zostaną nagrodzone prze ze mnie, lajkiem, ale pewnie też przez użytkowników którym pomogliście.

Opublikowano

Temat przepadnie po 2 dniach i nici z Twojego planu. I tak przeciętny user woli spytać samemu.

Jak dla mnie Win 8 najlepszy, jaki dotąd wyszedł. Wydajny, prosty w obsłudze (wbrew pozorom), świeży, więc obsługuje najwięcej nowinek, m. in. DX 11.1. Nie wypowiadam się na temat systemów typowo pod programowanie etc., bo sam w tym nie siedzę.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jeżeli o płatne systemy chodzi, to polecam Windows 8. Szybki, stabilny i elegancki system.

Jeżeli o darmowe, to polecam Ubuntu bądź Linux Mint do wyboru jak kto woli (ja ubuntu).

lolol

Opublikowano

Tak, Ubuntu był, jest i będzie darmowy. Ja osobiście Macintoshy nie polecam, w polsce ciężko o serwis i dostępność dystrybucji na ten system. Jednak muszę przyznać że Mac OS jest bardzo bezpiecznym systemem. Jednym z najlepszych, darmowych linuxów jest xUbuntu - lekki, szybki i funkcjonalny jak Ubuntu. A jakie są Windowsy to każdy wie ;)

Opublikowano

Linux jest na licencji GNU czyli że musi być udostępniany razem z kodem źródłowym. Można go sprzedawać (pod warunkiem że przerobiłeś kod i nie jest kropka w kropkę jak poprzednik) albo udostępniać za darmo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...