Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] PZ IV jak nim grać i nie padać.

sotoran

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem ponieważ z początku gry wybrałem niszczycieli czołgów , doszedłem do stuga którego potem musiałem sprzedać aby kupić kw 1s ;). Wymaxowałem go nie dawno do troll guna i nawet przyzwoicie mi się nim gra. Mam też grilla w którym >...< mnie ten rozpadający celownik. Gram na zmiane raz tym raz tym .. I teraz poszedłem w niemców do pzIV i powiem wam że ciężko mi się nim gra... kv 1 jedze mnie jak chce , już nie mówie o kv1s . Dodam że tylko silnik mam najlepszy w nim. Co mi poradzicie teraz robić ? Jak grać ? Czym ?

Opublikowano

Mam taki problem ponieważ z początku gry wybrałem niszczycieli czołgów , doszedłem do stuga którego potem musiałem sprzedać aby kupić kw 1s ;). Wymaxowałem go nie dawno do troll guna i nawet przyzwoicie mi się nim gra. Mam też grilla w którym >...< mnie ten rozpadający celownik. Gram na zmiane raz tym raz tym .. I teraz poszedłem w niemców do pzIV i powiem wam że ciężko mi się nim gra... kv 1 jedze mnie jak chce , już nie mówie o kv1s . Dodam że tylko silnik mam najlepszy w nim. Co mi poradzicie teraz robić ? Jak grać ? Czym ?

Graj w 2/3 linii, a nie wyjeżdżaj na bezpośrednią walkę.

Najlepiej graj tak:

Opublikowano

a tak btw. na pz4 używać pocisków PP czy OB ?

@edit

Bardziej opłaca się iść w vk 36.01 czy vk 30.01

Niby vk 36 jest lepszy, ale potem tiger p wygrywa pancerzem z tiger I,

co polecacie ? Teraz po zamontowaniu działa z lepszą penetką gra mi się tą pz 4 lepiej ;)

@edit2

Aby nie robić następnego tematu proszę o omówienie tych wartości w modzie które pokazane są po wciśnięciu klawisza tak w grze. Chodzi o mod XVJ czy jakoś tak.

Opublikowano

Używaj PP. OB na tego typu czołgach się nie stosuje, chyba że strzelasz do przeciwników, z bardzo słabym pancerzem typu hellcat czy scouty. Gdy trafisz na przeciwnika z mocnym pancerzem możesz załadować pociski tzw Goldowe.

Tiger 1 prowadzi do E-100 który jest lepszy od Mausa i dlatego go Ci polecam.

XVM* Co do 3, to nie zbyt rozumiem pytanie :)

Opublikowano

Używaj PP. OB na tego typu czołgach się nie stosuje, chyba że strzelasz do przeciwników, z bardzo słabym pancerzem typu hellcat czy scouty. Gdy trafisz na przeciwnika z mocnym pancerzem możesz załadować pociski tzw Goldowe.

Tiger 1 prowadzi do E-100 który jest lepszy od Mausa i dlatego go Ci polecam.

XVM* Co do 3, to nie zbyt rozumiem pytanie :)

Pomyliłem się, chodziło o wciśnięcie klawisza "tab" :)

Opublikowano

te cyferki, które zapewne obok Twojego nicku są około 5-20? To jest coś tam z effi. Czym lepszy gracz, tym ma tego więcej. Ja jestem noobem i mam 30, Jugens ma z 60 ;p

Opublikowano
uqkx.jpg

Musiałem pochwalić się moją ostatnią grą ;P . Może poradzicie jak penetrować kv 1 gdy ustawi się gąsienicami do poziomu ?

Opublikowano

Musiałem pochwalić się moją ostatnią grą ;P . Może poradzicie jak penetrować kv 1 gdy ustawi się gąsienicami do poziomu ?

Chodzi Ci gdy ustawi się przodem? Wal w tą belkę, zaraz dam ss gdzie dokładnie.

Edit:

KV1_Front.jpg

Strzelaj w zielone, w ostateczności w żółte

Opublikowano

nie chodzi o przód . właśnie inaczej, nie tyłem tylko gąskami poziomem... to gdzie mam mu strzelać bo gąsek nie przebije ;/

Opublikowano

jak liczba bitew skoro mam 1k bitew....

Popierdolił kolejność alee tego to można się domyślić.

Na ssie widać że masz 1k bitew, 175 effa i 44% wygranych bitew.

76561198001815076.png
Opublikowano

jak mi idzie ;) ?

3pt5.jpg
powiem wam że tylko tego ferdka tak skaesiłem bo na respie stał i prosił się o deda ;d
@edit
teraz tylko 20k expa i kupujemy is'a :)

Opublikowano

jak mi idzie ;) ?

3pt5.jpg
powiem wam że tylko tego ferdka tak skaesiłem bo na respie stał i prosił się o deda ;d
@edit
teraz tylko 20k expa i kupujemy is'a :)

Na przyszłość. Takie posty umieszczaj w pochwal się.

Co do bitwy, to widzę przeciętna, nie raz robiłem nim po 1300 bez premki

jak liczba bitew skoro mam 1k bitew....

Popierdolił kolejność alee tego to można się domyślić.

Gdzie kolejność po(..)? 1k bitwe, 175 effi i 44% wygranych?

Opublikowano

To je dobre effi czy nie ?

Bez obrazy ziomek, ale to jest naprawdę chu...

Graj dużo KW-1S`em i staraj się robić jak najwięcej obrażeń lub dużo fragów, a podniesiesz sobie.

Opublikowano

właśnie się staram ale nie wiem od czego to zależy .

to jest ta wartość 175 ?

@edit.

Wiecie jak to jest, na początku jak zaczynałem to mogłem sobie spierdzielić WR i eff'a ale teraz od jakiś 2 tygodni wróciłem czytałem poradniki i myśle że trochę podskoczy ;)

@edit2

Capuje , zabijam , staram się nie dedać a i tak stoji w miejscu.. 175

@edit3

to moja pierwsza dzisiejsza gra kv1s'em. I że niby ja słabo gram ?

g6ds.jpg
@edit4
a tutaj dzisiejsza gra grillem..
hrah.jpg
@edit5
Jak podnieść sobie effi ? Odkąd zainstalowałem XVM to effi stoi na tym samym miejscu ... 175. A jestem przekonany że moja gra poprawiła się w dużym stopniu.. Mogę jeszcze demko wam nagrać ale to bym musiał pierdzielić się z tym frapsem ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...