Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Fiberhost.pl vs Ownserver.pl co lepsze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fiberhost.pl vs Ownserver.pl co lepsze? Jest pakiet 200 slotów na fiberhost? Czy na fibershot są lagi? Mógł by mi ktoś pokazać ItemShop zrobiony na tym hostingu i jakie ip dają na fiberze?

Opublikowano

Ownserwer - scina po 1 miesiacu zmieniaja ci ip serwer i gracze nie wiedza co sie dzieje ja tak mialem bo im maszyna padla , straszne lagi podczas automassagow i czekasz okolo 5 minut na restart/przeladowanie serwera

Fiber Host- nie wiem bo nigdy nie zachecila mnie ich oferta

Jezeli moge ci polecic jakis dobry hosting to tylko i wylacznie Pukawka.pl (Lojalna,Tania,Bardzo Wydajna,ItemShop,Wlasna Stronka i wiele wiecej ... napewno nie pozalujesz )

Serwer PvP: garnizon.maxc.pl Zapraszamy -> 25/40

Opublikowano

FiberHost.pl

Za 10 zl dokupujesz dedykowane ip i masz adres z domyslnym portem (cyferki:25565 / mojadomena.pl:25565)

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Tylko fiberhost ;)

Kupuj teraz bo maja super promocje do -80% 80 slotow mozna za 24zl kupic ;)

Zapraszam na mój serwer 1.7.x: mc.turbogroszek.pl

Wejdź, nie pożałujesz :)

Opublikowano

Można przelać pieniądze zabrane na fiberhoście i przelać na konto bankowe, paypal? I czy te pieniądze idą na fiberhost czy gdzie?

Opublikowano

Można, ale 40% przeznaczonej kwoty idzie do Fibera.

@edit A co do tematu to FiberHost :)

@edit2 Jest nawet pakiet No-Limit (Obsydian) za 150zł nie masz limitu RAM.

A 200 slotów możesz wybrać w pakiecie Glass.

Opublikowano

Tak za 150 zł pakiet obsidian, ale jest zniżka - 80%, a jak minie to 150x5 zł i wtedy będzie po zniżce pakiet obsidian kosztował 750zł. A ta możliwośc bez limitu ram to d o wgrywania pluginów czy na sloty?! A jest jeszcze jakiś pakiet bez limitu ram oprócz tego obsidiania?

Opublikowano

Ownserver ;) Teraz na FiberHost jest promocja -80% ale potem wraz będziesz płacił normalnie ;) nie słuchaj ich że na ownserver są lagi itd mam serwer od 3 lat wszystko śmiga najgorsze co może być to tylko kontakt z nimi ;)

Opublikowano

@zientez omg człowieku naprawdę uważasz żę za 750 zł będzie coś takiego... obsydian ma 50% tylko zmniejszenia ceny czyli 75 zł, używajcie mózgu ludzie bo to smutne się robi wystarczy na logikę to wziąć i sobie pomyśleć " hmm... jakiś głupi serwer za 750 zł?"

Ja ownserver nie polecam. Czemu?

- drożej niż na fiberhost

- lagi

- słaby support

Na fiberhoście jest lepiej , bo tam masz dużo opcji, support odpowiada w ciągu 24h ( nie licząc dni wolnych, tzn sobota niedziela), lagów nie ma nawet przy wielu pluginach. Serwery są dzierżawione w dobrych lokalizacjach więc powinno być OK. Spróbuj sobie najlepiej wziąć test na obu hostingach i zobaczyć który jest lepszy.

Opublikowano

Polecam OwnServer Mam tam servery od 5 miesiecy i sie ciesze ;p

Jest tam mila Administracja ktora pomaga użytkownikom (Nie traktuje ich jak szmaty)

Dzis przenosze serwery na usluge PRO czyli 150slot ;p

Polecam!

Opublikowano

Ja mam serwa na ownserver.pl 80 slotow ale potrzebuje hosting na ktorym mozesz kase wyplacic i chce sie dowiedziec ktory jest lepszy zebym nie wydal pieniedzy w bloto

Jak minie zniżka to ile będzie kosztował pakiet obsidian?

Opublikowano

Fiberhosta ma dużo haczyków i nie warto inwestować tak dużego serwera, aby potem nie zarobić nawet na jego przedłużenie.

Poleciłbym Ci sprawdzenie CubeHost.pl, kupisz tam 200 slotów za 260zł a z pewnością po napisaniu w sprawie oferty indywidualnej dostaniesz nawet rabat, przynajmniej ja dostałem 20% na 80 slotów.

A co najlepsze, zebrane pieniądze z IS trafiają w 100% na twoje konto :)

Opublikowano

polecam FiberHost, tanie, dobre. Mialem 3 miesiące serwer i nic wszystko dobrze :) tylko malo graczy było

Laptop: Lenovo G500

Procesor: Intel Core i3-3110M 2.40 GHz, 2 rdzenie, 4 wątki

RAM: 4GB

Grafika: HD Graphics 4000

Dysk: 1 TB

Windows: 8.1 64 bit

Opublikowano

Poda mi ktoś strone z ItemShop chce zobaczyc jak itemshop wyglada na fiberze

Polecam Ci fiberhost , tu masz ich itemshop http://fiberhost.pl/is-10749

"Bo rocznik to tylko cyfry, a cyfry to nie uczucia."

"Nie ważne jak wolno robisz postępy i tak jesteś o krok dalej niż Ci, którzy wciąż siedzą na 

dupie i narzekają."

Opublikowano

@zientez bez promocji oferta obsydian to 150 zł.

Ale tej oferty akurat nie polecam. Wcale nie jest nielimitowana i to jest właśnie jedyny haczyk fiberhostu ( tak przynajmniej wyczytałem), lepiej weź oferte ICE 200 slotów lub skontaktuj się z BOKiem aby dostosować ofertę do Twoich potrzeb :)

Opublikowano

Tak, będzie zawsze taka cena.

Spytaj się samego fiberhostu, tzn. nie wjeżdżaj od razu " ILE RAM MA OBSYDIAN" bo oni odpiszą na 100% "Prosze Pana, jest napisane - nielimitowana ilość" tylko powiedz coś w stylu "Witam, czy oferta obsydian jest w 100% prawdziwa? Naprawde dajecie nielimitowaną ilość ram? Mogę dać tyle pluginów i graczy ile chcę?"

Opublikowano

Obsdian 64GB lub 128GB nie pamiętam. CPU 4rdzenie po 2GHz bodajże (albo 6 rdzeni)

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...