Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dlaczego tak właściwie tak bardzo kochamy tą grę?

Nallesnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja gram w tą grę bo

• z metina wyrosłem
  • Jak weszła nowa aktualizacja na steam'ie to mo coś z CS'em zrobiło, się wkurwiłem i grać przestałem
  • Nie ma w co grać

wszystkie powody te same :P z csem sie wkurwilem i uninstall 1.5k ;)

sydno_eune_13_3_logo.png

Opublikowano

Wy tu gadu-gadu o plusach a ja jebnę wam minusy:

- Chujowe community

- Stabilność serwerów (no kurwa to jest już przesada)

- "zbalansowani" bohaterzy (oczywiście, że zbalansowani, co z tego, że taka Vayne wpierdoli się w 3/4/5 i wyjdzie cało, albo niszczy enemy bota gdy ma 1 itemek?)

Do tego w tej grze nie liczy się tylko skill. Liczy się tutaj w dużej mierze szybkość internetu i moc komputera. No i oczywiście szczęście - twój team ma przewage 5000000000000000000000000000 killi, baron buffa i zniszczyłeś wszystkie linie? Przegraj jeden team fight z powodu laga 1 sekundowego i przegraj grę.

Haahahahahahahahahaha, śmieszne

Opublikowano

Wy tu gadu-gadu o plusach a ja jebnę wam minusy:

- Chujowe community

- Stabilność serwerów (no kurwa to jest już przesada)

- "zbalansowani" bohaterzy (oczywiście, że zbalansowani, co z tego, że taka Vayne wpierdoli się w 3/4/5 i wyjdzie cało, albo niszczy enemy bota gdy ma 1 itemek?)

Do tego w tej grze nie liczy się tylko skill. Liczy się tutaj w dużej mierze szybkość internetu i moc komputera. No i oczywiście szczęście - twój team ma przewage 5000000000000000000000000000 killi, baron buffa i zniszczyłeś wszystkie linie? Przegraj jeden team fight z powodu laga 1 sekundowego i przegraj grę.

Zabawne jest to że jakieś 95% graczy narzeka na złe, złe community, trolle, wszyscy są źli oprócz własnej osoby, a co w samej grze się okazuje?

Gdy ktoś zginie na first bloodzie na bocie, zamiast ,,ok stało się głowa do góry!'', zapewne zaraz od jednego z profesjonalistów z Top Lane'u lub Mida dostanie tonę hejtu że przegrał grę tym jednym killem, i przeciwnik już zbyt nafeedowany :D, taka jest prawda, większość ludzi którzy uważają że nie zasługują na swoją dywizję, zwalają winę na team są po prostu źli i wali od nich hipokryzją.

Tutaj pieknę info które znalazłem przed chwilą na innej stronie i świetnie pasuje :

Z psychologicznego punktu widzenia, kolejne dwie przyczyny to efekt Dunning-Krugera oraz błędu poznawczego. Efekt Dunning-Krugera opisuje fenomen, gdzie ludzie często zawyżają swoje własne umiejętności, bez względu na rzeczywisty stan rzeczy. W przypadku League of Legends, przekłada się to na graczy oceniających swój MMR na około 150 punktów wyższy niż jest w rzeczywistości.

Błąd poznawczy natomiast opisuje kognitywny trend, gdzie jesteśmy bardziej skłonni do zapamiętania negatywnych wrażeń zamiast tych pozytywnych. Innymi słowy, to te złe gry pozostaną w naszej pamięci na dłużej niż te udane.

A co do Vayne, jej win ratio jest śmieciowe, ale to głównie przez tak zwanych ,,Wannabe pro'' to samo tyczy się według mnie Lee Sina, tam również według mnie występuje ,,kompleks zawyżonego ego'', ponieważ owe postacie mają taką własną unikalną powiedzmy aurę ze względu na swoją mechanikę która nie oszukujmy się wygląda po prostu ładnie i efektywnie (Ta finezja Vayne i jej Q ^.^), Osobiście gdy tylko widzę Lee lub Vayne w swoim teamie proszę z góry o zmianę, a na koniec powracając jeszcze do Vayne, ona już taka jest, jedne postacie są lepsze w różnych aspektach gry, Vayne np jest świetnym duelerem, nie ma poke'a, krótki zasięg, wyciągnąć wnioski i postarać się wykorzystać swoją nowo nabytą wiedzą przewagę :D

Miło że wykazałeś się inwencją i postanowiłeś wypisać trochę o wadach gry ^.^

V%20Zed%20Dahmer_euw_238_0_nozg.png

,,If you repeat a lie often enough, people will believe it, and you will even come to believe it yourself.'' ~~ Joseph Goebbels.

Opublikowano

+ mmo są chujowe, w wowa i metina już nie gram, super gry :D

+ ^nie ma w co grać

+ najfajniejszy gatunek gier, gram też w Smite i Dote2

+ masz beke z flamu jak cie jaki rodak wyzywa, ty mu coś piszesz a on spina dupe i sra na czacie xD

-duża ilość ludzi z potężnymi kompami, nawet w plat 1 typek potrafi ładować się ~5-10min...

Jaką se myszke kupić? Mam obecnie z logitecha, żeby była z kablem USB, tak do 120zł. Kształ jak najzywklejszy, żeby to nie był"kloc" z 120 guzikami dodatkowymi. Pisać PW lub na statusie profilu. Pozdrawiam

Opublikowano

Raz zagrałem, odłożyłem grę na pół roku.

Ale tak sobie myślę.. hmm.. może zagram jednak w LoLa?

Do tej pory gram, gram i gram. Ta gra działa jak narkotyk.

Raz spróbujesz i potem ciężko się odciągnąć od tej gry.

Na to może nakładać się jeszcze jeden powód.

Obecnie nie ma w co grać.

Wychodzą jakieś pierdoły jak np. BF4.. gra totalnie zwalona..

Albo jakieś FIFY.. ok.. kiedyś to było fajne, ale co roku to samo..

W tej grze nic nie jest poprawiane, tyle co nowe składy..

Równie dobrze mogę zagrać w FIFĘ 10 i będę miał identyczne odczucia jak przy FIFIE 14..

Wracając do LoLa, sama grafika przyciąga graczy ;)

Ale za żadne skarby nie chciałbym być w Diamencie/Challengu.

Dlaczego? Bo tak jak gram (obecnie G IV) mam powód by grać dalej, stawać się coraz lepszym, piąć się w górę.

A gdybym był już w tym Challengu, to co dalej? Grać po nic ;/

To tak samo jak przejdziesz GTA, to potem już nie chcę się aż tak grać, bo nie ma misji ;/

Chodzi i zabijać sobie? Ok, z dwa/trzy dni, to jest nawet fajne, ale potem.. nUUUdy..

Nie dawno za szybko zacząłem iść w górę, to zrobiłem sobie przerwę od LoLa na aż 2 miesiące.

Dzięki temu mam chęć do dalszej gry, mogę wreszcie grać z częścią znajomych na moim poziomie.

Kolejna sprawa, w tej grze animacje są super.. i niech ktoś powie, że nie..

Wolę tę pozornie prostą grę niż takiego BFa, mimo, że tam grafika jest podobno lepsza.. ale klimat zupełnie inny.. i jeszcze ten polski dubbing.. PORAŻKA!

Reasumując, kocham LoLa za wszystko co w nim jest ;)

No, może oprócz AFKersów, ale to już inna sprawa ;D

sygnavipek.jpg

Chętnie rozdaję Lajki za pomoc! A Ty?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...