Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dlaczego tak właściwie tak bardzo kochamy tą grę?

Nallesnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie, osobiście zacząłem grać w kwietniu 2011, pograłem trochę nie wciągnęło mnie w ogóle, później wróciłem w czerwcu 2012 i do tej pory byłem bez żadnych przerw.

Co wam się podoba w tej grze?

Co was najbardziej interesuje, sprawia największą frajdę.

Osobiście rozpisując się na ten temat to

Prostota

Nie wiem jak wy, ale gdyby rozgrywka wyglądała tak jak w docie II, odrazu na początku bym się sparzył do tej gry, i nie ze względu że jestem jakimś casualowym graczem czy po prostu leniem, aczkolwiek to właśnie bardzo lubię w tej grze, jako najprostszy przykład mogę tu podać feeling postaci, w LoL'u wydaje mi się wszystko płynne, dynamiczne, nie tak jak to ma miejsce w Docie II gdzie animacje ataku są strasznie zamulane, a postać reaguje z sztucznym opóźnieniem, przyjemny interfejs, łatwo było się odnaleźć.

To zdecydowany duży plus jak na początek, ale jak wiadomo, z czasem zaczyna nudzić i niektórzy uważają to za spory minus.

Bohaterowie

W LoL'u mają taki swój specyficzny, unikalny styl.

Według mnie taki Zed,Kha'Zix,Rengar,Cho'Gath,Nasus,Jax osobiście np nie przepadam za ludzkimi postaciami, no chyba że w jakiś zakutych hełmach, nie wiem czemu, ale mam taki dziwny gust co do tego :l.

Do tego można dodać głosy postaci, ale o tym później.

System Rankingowy

Wielu silveraków/bronziaków go nienawidzi, i nieustanny płacz o niesprawiedliwość owego systemu :D

Ale osobiście mi się bardzo podoba idea awansowania w grze, możliwości pokazania swojego poziomu gry, posiadania poczucia że nie stoimy w miejscu, no chyba że osiągnęliśmy już Diamond I bo wątpię żeby zbyt wielu miało szansę na Pretendenta xD

Gdyby nie owy system, wpadłbym w monotonię/rutynę po prostu muszę widzieć że robię postęp w grze.

Dźwięk

Rzygam już muzyką z Summoners Rift po słyszeniu jej już jakieś 2 tysiące razy, aczkolwiek według mnie np jako fanowi starego Twisted Treeline, nadal pozostała w sentymencie stara muzyka z tej mapy, ahh była genialna :D, obecna też jest ok, ale sądzę że stara miała ,,to coś'' :l

Obecnym moim faworytem jest zdecydowanie Howling Abyss, czasem słucham sobie na listenandrepeat jej :)

Głos komentatora, przynajmniej tego angielskego uważam za b.dobry, nie wiem jak wy, ale ja nie lubię jakichś donośnych komentatorów typu ,,M-M-Monster Kill, Holy Shiet, itp'', za to duży plus ode mnie, mam taki swój gust że kompletnie nie toleruję takiej wg mnie tandety, to ma według mnie lepszy klimat :)

Głosy bohaterów, mrrr sam mam super głos, ale głos zeda, jezu oh god, tak wielkie zazdro, a teraz na poważnie, uważam je za na całkiem wysokim poziomie, szczególnie przypadły mi do gustu Zeda, starego Nasusa ;( [*], Jinx, Rengara, Hecarima, Fiddle'a.

Silnik gry

Wg mnie świetnie zoptymalizowany, bardzo cenię fakt że mimo że mam high-endowy pc z najwyższej półki, już w ogóle go nie używam, cały czas mogę być w pozycji leżącej z laptopem i grać na ładnych detalach mimo że ma GPU 315m :)

Do tego sama kamera, jej płynność, grałem, próbowałem doty II, uważam że jakościowo lepszy produkt, aczkolwiek kompletnie np nie pasuje mi tam płynność przesuwania kamery, jest taka, no... wolniejsza

Bardzo to wg mnie wpływa na komfort gry, oh i zapomniałbym gram na unlocked camera od początku, nigdy nie grałem na locked :D

Popularność gry

Dla mnie spory plus, dla wielu innych minus ze względu na dziecięce community, sam go doświadczyłem na EUNE, tam nie chciałem w 90% przypadkó spotkać kogoś z PL w nicku ze względu wiadomych.

Kompletnie byłem zaskoczony po przeniesieniu się na EUW, zupełnie inny poziom kultury, chociaż gry wydawały się jakieś 5-10 % trudniejsze, ale to ze względu na większe community po stronie zachodniej.

Dlaczego wg mnie plus?

Nigdy nie musiałem czekać długo na grę, mieć problemów ze znalezieniem graczy, duże community i for do czytania co bardzo lubię :D, aczkolwiek nigdy nie uczęszczałem się na forach, zawsze czytałem, ale teraz postanowiłem to zmienić, tak z offtopa trochę.

A jakie jest wasze zdanie, co o tym sądzicie?

V%20Zed%20Dahmer_euw_238_0_nozg.png

,,If you repeat a lie often enough, people will believe it, and you will even come to believe it yourself.'' ~~ Joseph Goebbels.

Opublikowano

Mi się najbardziej podoba to, że:

+Nie ważne ile hajsu wydasz, liczy się skill

+liczy się skill

+nie liczy się hajs

+ponad 100 championów

+ciekawa mechanika

+można pograć z kumplami

+nie ma limitu czasowego jak na grach przeglądarkowych

-nawet jak zagrasz jak Bóg to Twój team spier*oli robotę

Opublikowano

Mi się najbardziej podoba to, że:

+Nie ważne ile hajsu wydasz, liczy się skill

+liczy się skill

+nie liczy się hajs

+ponad 100 championów

+ciekawa mechanika

+można pograć z kumplami

+nie ma limitu czasowego jak na grach przeglądarkowych

-nawet jak zagrasz jak Bóg to Twój team spier*oli robotę

Właściwie, hajs wpływa na naszą grę, zauważ że korzystając z ip boostów graczy z początkowych LvL'i mogą zdobyć przewagę nad niskimi za pomocą szybciej zakupionych run, no i jest też bardzo ważny aspekt psychologiczny, mając skina, posiadając np przyjemniejszy wygląd postaci dla oka, to także może wpływać na naszą grę, mówię tak trochę to z mojego punktu widzenia, jak miałem na swoim koncie głównym jakąś postać ze skinem, a potem przechodziłem na konto inne zupełnie gorzej mi się bez niego grało, tak czepiam się, ale lubię dyskutować o takich rzeczach :D

A co do teamów, Wydaje mi się że niektórzy przesadzają, szczególnie jeżeli chodzi o rankedy, zawsze jest większa szansa na wygraną zakładając że jest się tym dobrym z piątki naszego teamu, czysta matematyka której i tak nienawidzę!

Jeżeli tak bardzo zależy ci na teamach polecam przeniesienie na EUW, chociaż osobiście planuję powrót na EUNE ze względu na znajomych itp, bo aktualnie na EUW zostałem niemalże sam :D

,,If you repeat a lie often enough, people will believe it, and you will even come to believe it yourself.'' ~~ Joseph Goebbels.

Opublikowano

+Mechanika postaci (prawie każdą postacią trzeba uczyć się grać)

+Dużo postaci

+System rankingowy

+Dużo ciekawych skinów

+Łatwy przejrzysty interfejs

- Community

Co do skinów, dla mnie np. czasem z jakimś skinem do postaci o dziwo łatwiej się creepuje, gra i w ogóle.

Opublikowano

+Mechanika postaci (prawie każdą postacią trzeba uczyć się grać)

+Dużo postaci

+System rankingowy

+Dużo ciekawych skinów

+Łatwy przejrzysty interfejs

- Community

Co do skinów, dla mnie np. czasem z jakimś skinem do postaci o dziwo łatwiej się creepuje, gra i w ogóle.

Skin dodaje Ci pewnosci siebie? :D Nie przeginaj.

Zgadzam sie prawie ze wszystkim co napisales procz tego ze EUNE jest gorsze niz EUW. Kiedys tak bylo, teraz to nieznaczace roznice.

Ogolem gram w ta gre bo nie mam w co grac, a po drugie chce byc prosem xD.

sstwc.jpg

Opublikowano

Zgadzam sie prawie ze wszystkim co napisales procz tego ze EUNE jest gorsze niz EUW. Kiedys tak bylo, teraz to nieznaczace roznice.

Ogolem gram w ta gre bo nie mam w co grac, a po drugie chce byc prosem xD.

Ja po przeniesieniu się z EUNE 22 marca na EUW zauważyłem ogromną różnicę, szczególnie w tym że na normalach w ogóle nie było żadnego wykłócania się o linię, a support był zawsze, zresztą pamiętam moją ostatnią historię na EUNE gdzie poszedłem topa podczas gdy było 4 polskich premadeów w teamie, zwyzywali mnie całą grę, że ospermią mi matkę, znajdą mój adres, oraz różne epitety nieprzyjemne, nie reagowałem, skończyłem z normalnymi statami, po grze dostałem ostrzeżenie o dostaniu reporta, parę dni później dostałem warning z tejże gry :D, przyznam się zbyt często robię sobie jaja czacie udając zaginionego brata Heinricha Himmlera czy inne durnoty, ale wkradł się właśnie ten mecz, z opisem reportów od którego zalatywało żenadą, proszę wrzucę tu wyciąg z czatu:

http://pastebin.com/gV2nxKYe

Pisałem nawet do supportu co to ma być, a ten jakiś dosłownie debil mi ciągle odpisywał jakąś wyuczoną na pamięć formułkę :D

Oh, i nie nie flejmowałem wtedy do nich nic w lobby, jak i zarówno byłem pierwszym pickiem i nie posłuchałem się ich rozkazów gdzie by sobie życzyli że mam iść ^.^

Rozgrywałem ostatnio na koncie kolegi z platyny rankeda, ludzie grają podobnie, ale to co się dzieje na czacie to różnica między niebem a ziemią ;)

Opublikowano

Skin do kha ułatwia gre , poniewaz zaznacza przeciwnikow z Q ( tak dobrze) i przy tym wydaje dzwiek wiec wiec wiec .... jest OP

Również tak uważam, ale jest jeden minus, ale praktycznie nikt o tym nie wie ;), otóż gdy przeciwnik jest odizolowany widzi migający napis Danger na Kha'Zixie, coś w stylu jak ,,Game Over'' z Arcade Soną.

Opublikowano

Ja gram w tą grę bo

• z metina wyrosłem
  • Jak weszła nowa aktualizacja na steam'ie to mo coś z CS'em zrobiło, się wkurwiłem i grać przestałem
  • Nie ma w co grać
Opublikowano

+ Możliwość gry ze znajomymi (duo/premade)

+ Spora ilość postaci/skinów/trybów do gry

+ Stosunkowo dobry support - chodzi tutaj głównie o angielski

- Spora ilość osób która na samym starcie wyzywa/przezywa(flame) itd.

- Spora ilość osób która 'kaleczy' angielski

- Spora ilość trolli, dam przykład: ' Mam Gold 5 nie muszę walczyć o wyższą dywizję bo niedługo koniec sezonu '

Opublikowano

O dziwo tak, gdy mam "założonego" skina, moje myślenie troszkę się zmienia, mianowicie czuje że muszę "Pokazać im że zasługuje na tego skina" a jeżeli już myślę w ten sposób to staram się grać jak najlepiej.

Podczas normalnej rozgrywki nic mnie nie obchodzi, kto ma killa, kto zdobył FB, kto wygrywa, po prostu gram żeby grać.

W sumie, gdy tak pomyśle to te "normalne rozgrywki" mnie tak mało obchodzą, ponieważ nie mogę robić "plays'ów", gdyż gram z "prawie diamentem" który leci na BOL'u. Taki człowiek picknie katarine i team służy mu tylko jak mięso armatnie do wyczerpania CC, dodatkowo jest wredny na każdego killa, a może mieć nawet 30/5, a wypomni każdego killa którego się zdobyło, mimo że on nie ma nawet asysty, ale przechodził koło niego.

Opublikowano

Szczerze to ta gra jest na tyle wciągająca że po prostu gram, zróżnicowane walki, cały czas natrafianie na kogo innego, gra ze znajomymi, ciągłe aktualizacje i system rankingowy są na tyle dopracowane że ta gra przyciąga tyle osób.

Zawszę grając rankeda chcesz być wyżej i wyżej, ale niestety gra ma też złą stronę czyli trolli, afk'ów i rage kidy.

Jednakże teraz coraz mniej spotykam afk'ów, co to za rewolucja ^^

928011413476457403957.png

Opublikowano

Podoba mi się to, że LoL jest uproszczoną kopią Doty (brak magic immunity czy kontroli większej ilości jednostek), dzięki czemu gracze mają łatwiejszy start.

Opublikowano

-można kogoś powyzywać

-można się zwyczajnie pobawić

-można grać z kumplami

-wysoką rolę odgrywa w grze myślenie

-liczą się umiejętności

-duża liczba postaci/skinów

-fajne tryby

O trollach mógłbym jeszcze wypisywać .. ;d

Tylko takie plusy ;d

Opublikowano

+Dużo postaci,

+Jak na grę darmową, nie ma mikropłatności pomagających w grze (nie liczę tutaj IPboosty i EXPboosty, ponieważ level w tej grze nic nie oznacza a IP wydajemy głównie na postaci, czyli możesz mainować 1 postać i tylko do niej mieć runy),

+Gra polega na drużynowym myśleniu,

+Mamy satysfakcję ze zwycięstw

+Często wprowadzane nowości

-Liczne problemy z serwerami

-Jak na dużą ilość postaci, grane są tylko nie liczne (maksymalnie 30/40 ze 100+)

Więcej nie wymyśle, lecz odwołam się do Waszego głównego minusa, community. Pamiętajcie, że ludzie grający w tę grę to nie jest sama gra.

fb.com/myrodj

Opublikowano

-można kogoś powyzywać

-można się zwyczajnie pobawić

-można grać z kumplami

-wysoką rolę odgrywa w grze myślenie

-liczą się umiejętności

-duża liczba postaci/skinów

-fajne tryby

O trollach mógłbym jeszcze wypisywać .. ;d

Tylko takie plusy ;d

Można kogoś powyzywać, oraz dużą rolę w grze odgrywa myślenie? xD

Jedno wyklucza drugie, wyzywanie od razu zmniejsza naszą szansę na wygraną ^.^

,,Można grać z kumplami'', wiele osób wymienia tu jako plus, ale właściwie przecież w każdej grze multiplayer można xD, szczerze spodziewałem się na głębsze wywody :D, lubię sporo czytać / pisać, uważam że zdecydowanie lepiej jest przeczytać o odczuciach swoich czyichś własnych rozpisanych co do treści gry aniżeli wymienić kilka razy ten sam punkt, ale to już nie mam na to wpływu :(.

+Dużo postaci,

+Jak na grę darmową, nie ma mikropłatności pomagających w grze (nie liczę tutaj IPboosty i EXPboosty, ponieważ level w tej grze nic nie oznacza a IP wydajemy głównie na postaci, czyli możesz mainować 1 postać i tylko do niej mieć runy),

+Gra polega na drużynowym myśleniu,

+Mamy satysfakcję ze zwycięstw

+Często wprowadzane nowości

-Liczne problemy z serwerami

-Jak na dużą ilość postaci, grane są tylko nie liczne (maksymalnie 30/40 ze 100+)

Więcej nie wymyśle, lecz odwołam się do Waszego głównego minusa, community. Pamiętajcie, że ludzie grający w tę grę to nie jest sama gra.

Noo, największy minut EUW to są właśnie problemy z serwerami ;), od paru tygodni nie ma wprost weekendu bez konsweracji, problemów z czatem, historią gier, gry rankingowe b.często są wyłączone, za czasów gdy byłem na EUNE zdarzyło mi się to tylko 1-2 razy, na EUW w przeciągu miesiąca było z jakieś 10 xD

Opublikowano

Ja gram w tą grę bo

• z metina wyrosłem
  • Jak weszła nowa aktualizacja na steam'ie to mo coś z CS'em zrobiło, się wkurwiłem i grać przestałem
  • Nie ma w co grać

haha, jebłem jak to przeczytałem :D

czyli jednak jest jeszcze ktoś komu steam spierdolił grę dzieciństwa, czasem mi smutno z tego powodu :c chociaż w metina to nigdy nie grałem, huh!

Opublikowano

Osobiście też się dziwię.

Idiotyczna gra. Tracisz nerwy przez idiot team, wkurzasz się rzucasz komputerem po rodzicach.

Ale grasz dalej. Grafika ładna, ale naprawdę nie powala, dźwięki jak dźwięki tez piękne nie są.

Każda gra jest taka sama. Farma TF Farma WIn/Lose ( schemat. wiadomo że nic nie będzie takie same :X )

Noob teamy, ale gramy dalej. Naprawdę sam się dziwie od 2011 nonstop gram.

Lecz teraz prawdopodobnie kończę karierę w lolu na rzecz PS3. Killzone3 na multi wciągnął mnie jeszcze bardziej niż lol, a God Of War III, mmmmm, cud miód malina + orzeszki <3

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

+ dużo champów

+ całkiem dużo trybów gry

+ duża ilość skinów

+ wyprzedaże skórek/championów itp.

+ nie trzeba płacić by coś osiągnąć

- nie zbalansowane postaci, duża ilość champów jest OP :/

- community

- częste problemy z serwerami

Opublikowano

Właściwie, hajs wpływa na naszą grę, zauważ że korzystając z ip boostów graczy z początkowych LvL'i mogą zdobyć przewagę nad niskimi za pomocą szybciej zakupionych run, no i jest też bardzo ważny aspekt psychologiczny, mając skina, posiadając np przyjemniejszy wygląd postaci dla oka, to także może wpływać na naszą grę, mówię tak trochę to z mojego punktu widzenia, jak miałem na swoim koncie głównym jakąś postać ze skinem, a potem przechodziłem na konto inne zupełnie gorzej mi się bez niego grało, tak czepiam się, ale lubię dyskutować o takich rzeczach :D

A co do teamów, Wydaje mi się że niektórzy przesadzają, szczególnie jeżeli chodzi o rankedy, zawsze jest większa szansa na wygraną zakładając że jest się tym dobrym z piątki naszego teamu, czysta matematyka której i tak nienawidzę!

Jeżeli tak bardzo zależy ci na teamach polecam przeniesienie na EUW, chociaż osobiście planuję powrót na EUNE ze względu na znajomych itp, bo aktualnie na EUW zostałem niemalże sam :D

Ale to nie ważne. Jak postawisz obok siebie 2 osoby, które grają mniej więcej w ten sam sposób to wygrają umiejętności, tylko i wyłącznie. Może jest jakaś prawda w tym co mówisz, ale tak samo jak mogę wynająć sobie Fakera za 2000$ za godzinę i niech mnie uczy. Takie rozumowanie niby może być ale nie przesadzajmy. Kasa nie jest aż tak ważna

Opublikowano

hahaha jak zobaczyłem wasze odpowiedzi to jebłem.

Na początku grałem, gra była chujowa w chuj, grałem masterem, annie. grałem w chooy mało, bo gra chujowa ale jak uzbierałem na katarine to odkrylem sekret popularności tej gry.

CYCKI

sweetgrove_eune_67_4_nozg.png

Opublikowano

+ dużo champów

+ całkiem dużo trybów gry

+ duża ilość skinów

+ wyprzedaże skórek/championów itp.

+ nie trzeba płacić by coś osiągnąć

- nie zbalansowane postaci, duża ilość champów jest OP :/

- community

- częste problemy z serwerami

Niby gdzie ty masz nie zbalansowane postacie? Ty chyba w dote nie grales, gdzie przeciwnika mozna skroic na skilla xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...