Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk ATA a SATA

AdriaN1392

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli dyski mam SATA? Zaraz na wszelki wypadek podrzucę zdjęcie kabelków, i jeszcze można coś sensownego pod gry złożyć jak najtaniej bez grafiki i dysków, jeżeli te są SATA, bo grafikę mam od roku GTX 460 758MB

1388340686-U998561.jpg
1388340708-U998561.jpg
1388340727-U998561.jpg

To zdjęcia z PC jeszcze tam jest zdj zasilacza bo nie wiem jaki to a nie ma naklejki może być po drugiej stronie? I na jednym dysku jest napisane Seagate Baracuda 7200rpm 250gb tylko tyle przeczytałem, to dobry?

Opublikowano

Mam aktulanie swoich uzbieranych 400zł (gimbus po świętach B) ) Ale rodzice może dołożą mi jeszcze 200-300zł i w styczniu mam urodziny to z 150-200zł może wpdanie. Treaz płytam 946gm-s2 procek intel e1500 2gb ram x2 1 gb bo jedna kość 512mb ostatnio się spieprzyła. Czyli tak do 800zł 700zł może.

Opublikowano

Twoja buda nie jest jakaś przewiewna ale aby zaoszczędzić użyjesz jej.

Na pewno zasilacz do wymiany bo po zdjęciu widać no-name.

Karta zostanie, niestety ale proc + płyta + ram może iść w odsprzedaż, bądź na śmietnik jak kto woli.

Ja to widze tak jeśli chodzi o nowe części, jeśli mogą być używane warto by było poszukać używanej i5+h61g3+4gb ddr3+Corsair vs 450w / bądź aerocool 450w.

http://www.morele.net/inventory/info/a5bf8l/

Ze swojego pc dasz karte oraz dysk, jeśli potrzebujesz nagrywarki (aktualnie masz Ata, a ta płyta obsługuje tylko SATA) mogę ją dołożyć, to tylko by zaoszczędzić.

Próbowałem wsadzić i3 ale niestety wychodziło 907zł.

graphic.png
Opublikowano

No nie licz tu na gre w ultra z tą kartą, chociaż nie jest ona zła to SLI nie bylo by takie złe, ale 1 R9 280X by to poskromiła (ale inny budżet).

- Na alledrogo pustka.

A ja nie znam Polskich stronek z używanymi rzeczami haha :D.

graphic.png
Opublikowano

Dobrze wiem, że ta karta jest sredniawa ale ja liczę tylko na grę w HD/Full HD na low :) To może ktoś inny się w tym wypowie, jeszcze jak się na tym znasz możesz sprawdzić stronę tablica.pl
I jeszcze jedno pytanie czy nie lepiej było by kupić konsole PS3? Mam w pokoju telewizor 26 czy tam 28 cali full HD więc ładnie by to działało, a z jednej strony mam też monitor 21,5 cala full HD, co było by lepsze?

Opublikowano

Wg. mnie komputer.

Na gry dla konsoli przeznaczysz o wiele więcej niż na komputer. Powiedzmy sobie szczerze kto raz w życiu nie ściągnął pirata?

Odradzam konsoli, komputer może nie jest przyszłościowym rozwiązaniem ale ps3 już też nie jest. Co innego jeśli to ps4 ale także nie należy ona do szczególnie tanich. 28" ? Ile siedzisz od monitora? Bo ja mam w pokoju 32" HD Ready i jest dla mnie za mały. A siedze (w zasadzie leże około 2,5m od niego).

Jedynym dobrym wyjściem jest zmodowanie konsoli ale to znaczy że nie pograsz sobie z kolegami online etc. Odradzam konsoli. Mam xbx 360 oraz ps3, xbx się w cholere grzeje bo to wersja SLIM (zachciało mi się -.-) a ps3 właśnie się zaczęło psuć, ponieważ przegrzewało się. I tak oto w nędzny sposób straciło swój nędzny żywot. (Informuje że nie było katowane ;))

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...