Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WSeba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Potrzebuje pomocy w złożeniu komputera za 4000zł wliczając w to monitor i OS (Win7 pro). Komputer ma służyć głownie do gier, nie BF3-4, czy Far Cry, raczej LoL, Minecraft, Diablo, Simcity, Aion, Smite. Nie lubię strzelanek, bardziej RPG, strategie, moba, indie. Monitor, żeby nie był za mały jak na full HD. Głośniki, myszkę, klawiaturę, DVD-rom mam. Teraz mam też zagwozdkę, czy nie lepiej kupić laptopa, bo tak w sumie to za samą skrzynkę dam 3000zł. Ma to też być komputer, przy którym nie trzeba nic kręcić, żeby wytrzymał ze 4-5 lat. Jeśli OC ma się do tego przyczynić, to niech będzie z możliwością OC. Słyszałem, też o możliwości łączenia 2 kart graficznych i, że to wychodzi taniej i lepiej. SSD na system też byłby mile widziany :).

Opublikowano

Nie odpada ale będzie mniej wydajny, zauważ że laptopy pochodzą max. z rok na ultra i dupa. Do wymiany / na sprzedaż.

A tak dla informacji na 4-5 lat to możesz sobie pomarzyć. Jeśli coś to 2-way SLI z gtx 770 i do tego i7 żeby przez te 3 lata minimum gry poszły na ultra.

Laptop jest zawsze mniej wydajny od towera. Jedynie co chce jeszcze przypomnieć to że nowsze gry na ddr5 (ram) mogą nie chodzić już na starym za te pare lat. Technologia idzie do przodu więc wiesz.. Ale nie ma się co martwić, bo nawet jeśli teraz kupisz jest duża szansa że przez minimum 2 lata gry będą chodziły na high-Ultra.

graphic.png
Opublikowano

Tzn. Na ultra-high wiem, że przez ~2lata będzie jakoś, potem na średnich :)
Chodzi mi głównie o to czy po 2 latach nie wybuchnie czy coś :D

Opublikowano
Jeśli coś to 2-way SLI z gtx 770 i do tego i7 żeby przez te 3 lata minimum gry poszły na ultra.

Nie no bez jaj, na PC 2008/2009 szły mi wszystkie gry na maksymalnych ustawieniach do 2k11. Wyniósł mnie wtedy 2,5k

laptop w tej cenie jak wyżej napisali to beznadzieja, bałbym się czy teraz pograsz we wszystko na maxie

Opublikowano

bez oc:

http://www.morele.net/inventory/info/z1s2Vs/ 

z oc

http://www.morele.net/inventory/info/ueMGW2/

kurde nie potrafie upchnąć windowsa w tym budzecie z oc ; /

Dlaczego Win8 ;_; i nie ma dysku SSD, a przydałby się, tylko nie wiem, czy zmieści się i czy się opłaca w tym budżecie.

Prosił bym też o jakieś inne propozycje od innych użytkowników, chyba, że ten zestaw jest idealny ;)

+ czy kupować na tym morele, czy pojść do miejscowego komputronika ? Gdzie wyjdzie drożej ?

Opublikowano

Nie zmieścisz SSD w tym budżecie ani nie będzie opłacalny. W8 jest wydajniejszy od W7, dlatego. W komputroniku wyjdzie drożek

Opublikowano

Budę zmień chociaż na CM N200. Ta jest bardzo budżetowa, jak na 20 zł różnicy sporo gorszej jakości. I według mnie niezbyt urodziwa ;)

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...