Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi

zyw1k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Miałem Windowsa 7 nie miałem lagów , nastepnie zrobiłem formata i zainstalowałem ponownie i gdy expie w grocie i jest caly spot to czuje się tak jakbym oglądał pokaz slajdów zacina ,cały czas kiedyś nie miałem tego problemu tutaj daje tez logi z anty wirusa .

Moja karta graficzna : AMD Radeon HD 5450

www.malwarebytes.org

Wersja bazy: v2013.12.27.06

Windows 7 Service Pack 1 x86 NTFS
Internet Explorer 9.0.8112.16421
Dom :: DOM-KOMPUTER [administrator]

2013-12-28 06:59:21
mbam-log-2013-12-28 (06-59-21).txt

Typ skanowania: Pełne skanowanie (C:\|D:\|)
Zaznaczone opcje skanowania: Pamięć | Rozruch | Rejestr | System plików | Heurystyka/Dodatkowe | Heuristyka/Shuriken | PUP | PUM
Odznaczone opcje skanowania: P2P
Przeskanowano obiektów: 305716
Upłynęło: 2 godzin(y), 9 minut(y), 8 sekund(y)

Wykrytych procesów w pamięci: 1
C:\Windows\KMService.exe (RiskWare.Tool.CK) -> 1848 -> Usuń po ponownym uruchomieniu.

Wykrytych modułów w pamięci: 1
C:\Users\Dom\AppData\Roaming\newnext.me\nengine.dll (PUP.Optional.NextLive.A) -> Nie wykonano akcji.

Wykrytych kluczy rejestru: 5
HKCU\Software\InstallCore\1I1T1Q1S (PUP.Optional.InstallCore.A) -> Nie wykonano akcji.
HKCU\SOFTWARE\INSTALLCORE (PUP.Optional.InstallCore.A) -> Nie wykonano akcji.
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{33BB0A4E-99AF-4226-BDF6-49120163DE86} (PUP.Optional.Qone8) -> Nie wykonano akcji.
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Update DiVapton (PUP.Optional.DiVapton.A) -> Nie wykonano akcji.
HKLM\SYSTEM\CURRENTCONTROLSET\SERVICES\WSYSSVC (PUP.Optional.Esafe.A) -> Nie wykonano akcji.

Wykrytych wartości rejestru: 3
HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run|NextLive (PUP.Optional.NextLive.A) -> Data: C:\Windows\system32\rundll32.exe "C:\Users\Dom\AppData\Roaming\newnext.me\nengine.dll",EntryPoint -m l -> Nie wykonano akcji.
HKCU\Software\InstallCore|tb (PUP.Optional.InstallCore.A) -> Data: 0H1L1J1L1S1R1N -> Nie wykonano akcji.
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WsysSvc|ImagePath (PUP.Optional.Esafe.A) -> Data: C:\ProgramData\eSafe\eGdpSvc.exe -> Nie wykonano akcji.

Wykryte wpisy rejestru systemowego: 3
HKLM\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\IEXPLORE.EXE\shell\open\command| (PUP.Optional.DoSearch.A) -> Złe: (C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe http://do-search.com/?type=sc&ts=1384615681&from=smt&uid=SAMSUNGXSP0802N_S00JJ10X802854) Dobre: (iexplore.exe) -> Nie wykonano akcji.
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main|Default_Search_URL (PUP.Optional.DoSearch.A) -> Złe: (http://do-search.com/web/?type=ds&ts=1384615681&from=smt&uid=SAMSUNGXSP0802N_S00JJ10X802854&q={searchTerms}) Dobre: (http://www.google.com) -> Nie wykonano akcji.
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes|DefaultScope (PUP.Optional.Qone8) -> Złe: ({33BB0A4E-99AF-4226-BDF6-49120163DE86}) Dobre: ({0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}) -> Nie wykonano akcji.

wykrytych folderów: 2
C:\Users\Dom\AppData\Roaming\newnext.me (PUP.Optional.NextLive.A) -> Nie wykonano akcji.
C:\Users\Dom\AppData\Roaming\newnext.me\cache (PUP.Optional.NextLive.A) -> Nie wykonano akcji.

Wykrytych plików: 7
C:\Users\Dom\AppData\Local\Temp\nsuE64B.tmp (PUP.Optional.Somoto.A) -> Nie wykonano akcji.
C:\Users\Dom\AppData\Local\Temp\bitool.dll (PUP.Optional.Somoto) -> Nie wykonano akcji.
C:\Users\Dom\AppData\Roaming\newnext.me\nengine.dll (PUP.Optional.NextLive.A) -> Nie wykonano akcji.
C:\Users\Dom\AppData\Roaming\newnext.me\nengine.cookie (PUP.Optional.NextLive.A) -> Nie wykonano akcji.
C:\Users\Dom\AppData\Roaming\newnext.me\cache\spark.bin (PUP.Optional.NextLive.A) -> Nie wykonano akcji.
C:\Windows\KMService.exe (RiskWare.Tool.CK) -> Usuń po ponownym uruchomieniu.
C:\Users\Dom\Desktop\BS na Ventris.pl\core\switchbot.dll (Malware.Gen) -> Dodanie do kwarantanny i usunięcie pliku zakończyły się powodzeniem.

Proszę o Pomoc !

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A masz aktualne sterowniki do karty graficznej?? I powyłączane wszystkie inne rzeczy które spowalniają komputer ?

To jest tylko i wyłącznie wina wirusa czy rootkita-dokładnie NextLive.A

Też odkąd wpadł mi do systemu filmy mi klatkują-próbowałem już wszystkiego ale Eset online dopiero pomógł mi się go pozbyć.

To nie wina Twojego sprzętu tylko tego dziadostwa-zresztą po Twoich logach widać że go masz.

U mnie siedział w win32/NextLive.A

Po usunięciu go wszystko wróci do normy.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...