Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] game_r40267 i db_r40146

Kodexior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj trochę tego syfu wyszło z różnymi wersjami. Ja znalazłem coś pod rev'em 40267 i szczerze: nie mam pojęcia czy to jest nowe, czy nie. W każdym razie - dostałem i dziele się radością.

Chochliki podpowiadają, że dodano: DragonSoul'a, belty oraz możliwość uruchomienia pod windows'em. Nie mam pojęcia jakim sposobem, ale dam wam filmik do tego cudownego tricku - może to tez być blef (99%).

Żadne diff'y z mojej strony nie były wgrywane, co nie oznacza, że ktoś nie zostawił backdoora. Wgrywasz na własną odpowiedzialność. Kto umie szukać ten znajdzie dify pod tą wersje, a chyba nie różnią one się od innych pod r40xxx.

Skan:

https://www.virustotal.com/de/file/e8860e14ad4e0b34525d679d49562304339f7b825b94ba724dc3a44792abf794/analysis/1388260891/

Download:

http://www75.zippyshare.com/v/96147500/file.html

Filmik z Windows'em:

Zdrów bądźcie i szczęśliwego nowego roku :)

ps. Panie modzie, nowy rok się zbliża - zdejmij mi ten 1 pkt :P

Gwoli wyjaśnienia:

40250 pochodzi z SG - to prawda. Reszta (czyli 40267 i 40424) pochodzi z serwerów Ymir'owskich. Wyciekły one razem z sourcem, dzięki czemu niektórzy mogą skompilować źródło pod windowsa. Problem w tym, że Ymir specjalnie umieścił backdoor'y w tych dwóch wersjach. Nie wgrywajcie ich narazie na swoje serwery, bo jeszcze nie znamy szczegółów.

Pozdrawiam :)

Opublikowano
Taki serwer na windowsie to chyba mniejsza wydajność ;d

Ale większa wygoda:> Zam kilka innych mmo co serwery są tylko pod Win32 i jakoś nikt nie narzeka

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

A uruchamia Ci się game 40424? Bez błędów?

I czy ktoś już się zablokował do gry?

Zalogowanie to nie problem, ba nawet mape odpalilem i naprawilem item_proto. problem zaczyna sie z rootami. Sa jakies zmienione....
Opublikowano

Ale większa wygoda:> Zam kilka innych mmo co serwery są tylko pod Win32 i jakoś nikt nie narzeka

bo nikt ich nie developuje i w nie nie gra ;) RaiderZ było kompilowane na Windę i samo skonfigurowanie MSSQL przyprawiało mnie o mdłości. Windowsowa wersja bazy danych to największe gówno jakie widział człowiek. Jedyna część MMO jaką moim zdaniem jest sens pisać na Win to klient gry. Swoją drogą, ciekawi mnie źródło wycieku. Czy jest to efekt sporu na linii WoM - SG czy Ymir sam sobie strzelił w stopę za pomocą jednego z własnych backdoorów (które były umieszczane w 34k celowo) ;)

57199140501148694665.png

Opublikowano

Lol. co ten kolo robi na filmiku? PRopsy...

PS:

Da się zrobić takie logi jak on ma na filmiku? Żeby pokazywało co się wykonuje np w game tak jak on to ma w konsoli ?

Tak, da się ale będzie zapisywać to do syslogu.

Opublikowano

bo nikt ich nie developuje i w nie nie gra ;) RaiderZ było kompilowane na Windę i samo skonfigurowanie MSSQL przyprawiało mnie o mdłości. Windowsowa wersja bazy danych to największe gówno jakie widział człowiek. Jedyna część MMO jaką moim zdaniem jest sens pisać na Win to klient gry. Swoją drogą, ciekawi mnie źródło wycieku. Czy jest to efekt sporu na linii WoM - SG czy Ymir sam sobie strzelił w stopę za pomocą jednego z własnych backdoorów (które były umieszczane w 34k celowo) ;)

Za wyciekiem stoi jakiś typ zwany Deskorner. Nie mam pojęcia czy jest z SG czy z WoM, ale pewne jest że w tych game jest backdoor.

No i jeszcze na epvp nabijają się z niego, bo typ ma sprawę sądową za to co zrobił ;d Coś w stylu:

A: Za co siedzicie?

B: Morderstwo.

C: Kradzież.

Deskorner: Metin2 :angry:

xD

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Tak, da się ale będzie zapisywać to do syslogu.

No to miszczu powiedz jak :) wiem że wiesz jak ale nie powiesz xD

@ no wie ktoś jeszcze? Czy tylko on jest taki mądry?

Powie ktoś jak to zrobić :D

Opublikowano

bo nikt ich nie developuje i w nie nie gra ;) RaiderZ było kompilowane na Windę i samo skonfigurowanie MSSQL przyprawiało mnie o mdłości. Windowsowa wersja bazy danych to największe gówno jakie widział człowiek.

Shaiya - także pod windowsem, także MSSQL, kurwica człowieka łapie jak się próbuje na tym pracować.

Opublikowano

Wyobrażacie sobie zarządzać serwerem pod windowsem?

No to miszczu powiedz jak :) wiem że wiesz jak ale nie powiesz xD

@ no wie ktoś jeszcze? Czy tylko on jest taki mądry?

Powie ktoś jak to zrobić :D

O ile mi się dobrze wydaje, to po prostu trzeba przekazać zawartość procesu do pliku, na tyle ile znam unixy to byłoby coś takiego:

ls -n >> /home/ls.txt
Ale mogę się mylić.
Opublikowano

O ile mi się dobrze wydaje, to po prostu trzeba przekazać zawartość procesu do pliku, na tyle ile znam unixy to byłoby coś takiego:

ls -n >> /home/ls.txt
Ale mogę się mylić.

O zaraz spróbuję xDD dzięki z góry.

@edit

nie działa :C

Opublikowano

ls -n >> /home/ls.txt
Ale mogę się mylić.

ls -n = komenda wyświetlająca zawartość katalogu

>> = przekazanie tego co zwróci komenda do pliku

Czyli Twój sposób coś nie zadziała w ten sposób.

Dodatkowo >> można też używać pod windowsem, np

systeminfo >> info_o_systemie.txt
Opublikowano

ls -n = komenda wyświetlająca zawartość katalogu

>> = przekazanie tego co zwróci komenda do pliku

Czyli Twój sposób coś nie zadziała w ten sposób.

Dodatkowo >> można też używać pod windowsem, np

systeminfo >> info_o_systemie.txt

Chodziło mi o dowolny przykład komendy, generalnie zawartość tego co się dzieje podczas uruchamiania i trwania procesu można zrobić tak:

sh skrypt.sh >> plik.txt 2>&1

Opublikowano

Chodziło mi o dowolny przykład komendy, generalnie zawartość tego co się dzieje podczas uruchamiania i trwania procesu można zrobić tak:

sh skrypt.sh >> plik.txt 2>&1

Nie jestem pewien, ale to chyba wyświetli to, co się stało przy uruchomieniu, a trwania procesu/procesów nie będzie monitorować ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...