Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS 3 ale jakie?

Jebatar2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, no to tak jako iż wyszło PS 4 ceny PS 3 troche zniżyły się i postanowiłem sobie zrobic taki prezent urodzinowy żeby sobie kupic konsole i przeglądając allegro widziałem różne nazwy czyli PS 3 Super Slim, PS 3 Slim oraz PS 3 Classic i takie pytanie jaka jest różnica pomiędzy tymi 3 wersjami konsol które są cichsze albo które mniejsze a oprócz tego widziałem różne wersje pojemnościowe czyli 320 GB lub 500 GB i mam pytanie jak to działa ? Tak samo jak w X360 czyli że nic nie zajmuje oprócz Save który tam waży 12 MB dajmy na to ? Ponieważ raczej pobierac to nic nie mam zamiaru z Playstation Store. Z góry dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Najlepiej kupić Slima a jeszcze lepiej coś z modeli CECH-30xxB, są to póki co najmniej awaryjne modele. Super Slim jest dopiero rok na rynku i jeszcze ciężko stwierdzić jak wygląda żywotność tego modelu.

Różnice między modelami są tylko praktycznie wizualne, Super Slim prócz tego, że został jeszcze bardziej pomniejszy względem Slima to otrzymał 12GB pamięć flash.

Prócz różnic w wygląda kolejne modele (Slim i SS) mają mniejszy pobór prądu. Najcichszą konsolą jest Slim.

Pojemność dysku to już Twoja sprawa, chcesz mieć dużo gier lub zrobić z plaja maszynkę do przeglądania filmów i zdjęć to lepiej kupić konsolę z większym dyskiem, ewentualnie w późniejszym czasie dokupić dysk o większej pojemności.

Prócz save'ów na konsoli zapisują się też dane gry, w zależności od gry zabierze Ci od kilku MB do kilku GB.

Pamiętaj też, że z dysku konsola zabierze Ci 9-12% powierzchni na GameOS - czyli wszystkie aktualizacje systemowe itp.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...