Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zbindowane klawisze Win 8

Alternatyw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż mam następujący problem - trochę czasu temu zakupiłem laptopa z wgranym Windowsem 8 . W grach typu Cs, metin itd. potrzebne są klawisze F1/10 i problem jest tego typu że na klawisze mają fabrycznie ustawione bindy. Np.:

Klikam F1 wyświetla się : Pomoc i obsługa techniczna systemu Windows ( na klawiszu narysowany jest znak zapytania)

Klikam F2 wyświetla się jasność obrazu i dzięki temu klawiszowi zciemniam sobie obraz (na klawiszu narysowane jest coś ala żarówki)

Klikam F3 wyświetla się jasność obrazu i dzięki temu klawiszowi pojaśniam sobie obraz (na klawiszu narysowane jest coś ala żarówki lecz bardziej podświetlona niż na F2)

Pod F4 mam udostępnianie obrazu

F5 akurat normalnie działa (odświeża)

F6 przewija

F7 stopuje/startuje film muzyke itd.

F8 przewija

F9 wycisza stopniowo dźwięk

F10 zgłaśnia dźwięk

F11 wycisza całkowicie dźwięk

I problem jest tego typu że nawet w grach nie mogę używać ww klawiszy gdyż jak próbuję je użyć np. do Votowania w Cs'sie bądź używania skilli w Metinie to podczas klikania uruchamiają się rzeczy przypisane tym klawiszom - jest to bardzo uciążliwe, da się jakoś to zmienić? Żeby to przenieść na inne klawisze bądź w ogóle usunąć bo rzadko z tych klawiszy korzystam a w grach są one bardzo przydatne a ja używać ich nie mogę.

Pozdrawiam i proszę o pomoc.

bez gif

Opublikowano

Wpisz w google 'laptop bindy f' wyskoczyć powinnien temat z forum mt2 'laptop a pasek f1,f2,f3,f4' tam jest rozwiązanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...