Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pierwszy raz w lolu

HARDOCxMETIN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Początkowo graj ashe, a później gdy uzbierasz 3100 pz to kup Katarina. Bardzo dobra na początek. A co do gry staraj się farmić jak najwięcej. W late game chodź pushować albo ze swoim teamem (zależy od nich).

Opublikowano

Hmm.. sorry, jestem nowym graczem i zbytnio nie wiem co to znaczy "grać jako ward". Ogólnie wiem że ward to daje widoczność w jakimś promieniu ale grać jako on to nw o co chodzi :P

brak

Opublikowano

Stać na pasywce Teemo, czyli nie ruszać się i być niewidzialnym xD

Opublikowano

Pierwsza wygrana dnia co 24h masz cos takiego. Wygrywasz gre dostajesz bonus a potem za 24h po wygranej znowu otrzymujesz bonusowe + 150 pkt na przyklad.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Kup Ashe, nie wlatuj pod towera, staraj się zadać ostatni cios tym stworkom na lini żeby mieć złoto na rzeczy.

Nie rzucaj się na kille.

1392153617-U1109043.png

Opublikowano

Najlepiej na początku graj tryndą i masterem,nie wbijaj się po fragi,próbuj nie dawać enemy team'owi fragów,do tego próbuj dobijać farmę.

Opublikowano

Jeśli chodzi o zarabianie to jest ono zależne od czasu gry i trybu na którym gramy. Warto dodać że co dziennie masz tzw. Frist Win za którego dostaniesz jednorazowo +150 do IP za mecz. Jeśli chodzi o granie postaciami nie polecam zaczynać od tych prostych ponieważ nic się nie nauczysz. Spróbuj zacząć od tych nieco cięższych do ogarnięcia później będzie ci łatwiej. Warto też dodać abyś nie grał na botach bo się totalnie nic nie nauczysz. Graj tylko normale i nie przejmuj się tym co ludzie do ciebie piszą.

1360337495-U363674.jpg

Opublikowano

Mam pewne doświadczenie z doty, jednak widzę że chyba się nie przyda. Mam pytanie czy w grze jest coś takiego jak pomoc w skillach tzn. co brać na 1,2,3,4... lv ?

brak

Opublikowano

Mam pewne doświadczenie z doty, jednak widzę że chyba się nie przyda. Mam pytanie czy w grze jest coś takiego jak pomoc w skillach tzn. co brać na 1,2,3,4... lv ?

Masz mobafire to jest strona dla każdego początkującego wpisujesz np garen kappa.png build wchodzisz i masz np co maxowac pierwsze itd.

Opublikowano

Nie stosuj się radom by kupić bohatera XXX, poczekaj na free week, przetestuj każdego, przypasuje ci jakiś=kup go :), sam popełniałem takie błędy zaczynając, doradzano mi postacie którymi jak potem się okazywało kompletnie lamiłem, no a 3100 ip za czasów pierwszych lvli too było coś ;D

V%20Zed%20Dahmer_euw_238_0_nozg.png

,,If you repeat a lie often enough, people will believe it, and you will even come to believe it yourself.'' ~~ Joseph Goebbels.

Opublikowano

Kupiłem ostatnio ashe, okazała się dobra jak dla mnie. Dziękuje wszystkim za odpowiednie info :)

Ogólnie dla przyswojenia sobie wiadomości z czym to się Je, jak to powinno wyglądać to najlepiej przejść dwukrotnie tutorial. Mimo wkurzających wyskakujących okienek, nauczysz się wszystkiego co jest Ci potrzebne. Zwłaszcza, że masz tam Ashe. Najlepsza jest praktyka, ale dużo ludzi smurfuje (pomimo posiadanego 30 poziomu robią konta od nowa, zapasowe) i dlatego możesz po prostu zostać rozgromiony. :)

Dlatego najlepiej raz/dwa - tutorial i potem z botami (co-op) jeżeli uda Ci się spokojnie zajechać boty na easy. Spróbuj na tym wyższym poziomie.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...