Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak po sp1 ? luk

Jupito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejo, wbilem 36lvl mam sp1, gram lucznikiem, na karcie wbilem juz chyba 3 poziom profesji i mam pare pytan.Z sp1 szybko te mobki schodza ;P

1. Czy ze wzrostem profki na karcie ona staje sie mocniejsza? ( tzn wiecej obrony i po wiecej walimy )

2. Oplaca sie caly czas grac sp1? Expie wlasnie wr. wody jest juz 18%

3 Mam luk jakis na 26lvl u1 +1 chyba i zbroje u1+2 chyba, na 35

Posiadam 760k co teraz kupic?

Dzieki za odp

Pozdrawiam

Opublikowano

Kup syntetyczny łuk, jest coś w okolicach twojego lv. Za 700k dostaniesz u5 +5 spokojnie :)
Gdy wzrasta Ci profka na karcie to niestety nie wzrastają jej "statystyki". Od 1 do 20 profki co 4 wbite profesje (4-8-12-16-20) otrzymujemy nowy skill. Od 21 do 99 co każdy wbity poziom profesji otrzymujemy 3 pkt do rozdania na karcie. Możemy ją rozdać następująco:
-atak
-obrona
-element
-HP/MP
Ataku i obrony nie będę tłumaczył bo to po prostu powiększa Twój dmg/obrone.
Element - im więcej pkt przydzielisz do tego tym większy dmg będziesz zadawał potworom/graczom o przeciwnym elemencie. Ogień bije więcej wodzie i na odwrót zaś mrok bije więcej światłu i na odwrót.
HP/MP - ilość przydzielonych pkt odpowiada % posiadanego hp/mp, który zostaje dodany do Twoich hp/mp. Przydzielisz tam 10 pkt to 10% od posiadanego hp zostanie dodane i będziesz miał wtedy 110% hp/mp :)

Na rangu (sp1 łucznik czyli te które posiadasz) najlepiej jest rozdać pkt pod atak i hp/mp (moim zdaniem) Dlaczego? Możesz zadać krytyczne uderzenia więc im więcej masz tam pkt tym jeszcze większe krytyki będziesz walił. Ja zwykle rozdaje pkt 2:1 czyli 2 atak i 1 w hp/mp :) 10 ataku = 5 hp/mp etc. Mam nadzieje, że rozumiesz :)
Graj na tym sp1 bo jest całkiem przydatne później :D

Opublikowano

1. Do 20j tylko Skille dostajesz, a po 21 dostajesz pkt ktore mozesz dowolnie rozdac(mozesz ja takze ulepszac)

2. Nie. Później dochodzi sp2 sp3 i SP4(WK) Sp5 no i 6

3. Czerwony łuk (45lvl) min. u5+4 a reszte to nie kupuj tylko sam sprobuj zrobic :P

Opublikowano

1. Do 20j tylko Skille dostajesz, a po 21 dostajesz pkt ktore mozesz dowolnie rozdac(mozesz ja takze ulepszac)

2. Nie. Później dochodzi sp2 sp3 i SP4(WK) Sp5 no i 6

3. Czerwony łuk (45lvl) min. u5+4 a reszte to nie kupuj tylko sam sprobuj zrobic :P

1. Noo zapomniałem jeszcze napisać, że możesz je ulepszać.

2. sp2 do robienia pts (50-60lv), przechodzenia na niewidce trudnych miejsc i pvp na 70+. Sp3 teoretycznie nie robi się łukiem na 55lv no się po prostu nie przydaje. WK sobie kupi na 60lv. sp5 i 6 też kupi lub wydropi :) Rang jest dobry do zrobienia amuletu na 75lv a do tego jest dobry na glace :)

3. Ma łuk na 26lv i to słaby ._. Niech kupi za te nawet 500k jakiś łuk u5 +4 bo nie uciągnie później. Tunikę jakąś też niech lepszą ogarnie :)

Opublikowano

Ok, dzieki za odpowiedzi ;)))))

A co do luku to moze byc czerwony na 45lvl i jakie u dostane za 700k? Czy jaki? bo chodze z tym z 26lvl xD

Opublikowano

1. Dostaje ona punkty od 21 profesji co ładujesz i zwiększa atak obrone hp itp.

2. Oczywiście że nie na LoD sp1 nic nie zrobisz :) WK jest dobre a sin do pvp jeśli go się ogarnia ale do pvp i inne są dobre karty

3. Czerwony łuk jest dobry ale brakuje ci lvl'i. Kupuj tanie bronie co pare lvl teraz na 32 chyba kup sobie. i słabe może być broń dobra to musi być od 60+:)

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Znaczy sie, mam juz 38lvl sp1 10 job, kupilem dzis czerwony luk u4 +7 za 1,140kk na 45lvl, zostalo mi 800k i nie wiem na co wydac. Gram na S3. Klate mam Tunike Rekina u1 +2 z poziomem ustalonym niestety ;P. Poradzicie cos? ;P

Opublikowano

1. Tak karta staje się mocniejsza bo przecież masz nowe skille( tylko do 20 joba) a od 21 joba mozna karte ulepszać i za każdy up profki masz 3 punkty do rozdania.

2. Opłaca się rang jest mocny.

3. Kup jakiś łuk na swój lv, ale nie za drogi, bo musi CI zostać na reski na później : )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...