Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 do monitora VGA

Grubovsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu myślałem nad podłączeniem mojej konsoli (super slim) do monitora w pokoju. Jednak monitor jest dość stary i posiada tylko VGA. Moje pytanie brzmi, czym je połączyć? Słyszałem że konwertera nie trzeba, wystarczy tylko przejściówka. I teraz tak, czy przejściówkę mam mieć HDMI>VGA czy to złącze euro>VGA? Czy może jeszcze inaczej? Zależy mi na połączeniu ich niewielkim kosztem, bo raczej 150zł na konwerter mi trochę szkoda.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

Musisz mieć jakiś konwerter, przecież HDMI to złącze cyfrowe a VGA analogowe...

Co innego gdybyś w monitorze miał złącze DVI, wtedy kabel HDMI-DVI by zadziałał bo DVI potrafi przesyłać zarówno sygnał analogowy jak i cyfrowy.

Powinien zadziałać kabel VGA -> SVideo

819531478353821175209.gif

Opublikowano

@up

Tak, ale ponoć nowsze urządzenia mają taki konwerter wbudowany. Chyba że musiałbym go mieć monitor, to tak. Ale jak jest z tym złączem na te czincze (sorry, ale nie wiem jak to sie nazywa, ani nawet piszę ;/ )? Przecież o ile mi wiadomo to jest to złącze analogowe. Dzięki temu podłączałem konsole do chyba 18-nasto letniego telewizora.

Edit: ok, sorry nie przeczytałem ostatniej linijki, dzięki za informacje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...