Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet

mortes98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nigdy ci nie pobierze z taką prędkością jakie masz łącze : P inaczej szłoby mi 15 mb/s a prawda jest taka że w najlepszych przypadkach idzie 2,4 mb/s

sygnaleparkour.jpg

18706.png

Opublikowano

Nie napisałeś skąd pobierasz, bo za pewne jest to jakiś darmowy serwis z ograniczeniem prędkość właśnie do 200KB/s. Jeśli w teście masz taką prędkość to za pewne taką będziesz miał pobierając z serwerów bez limitów prędkości.

A po za tym prędkość 3.37Mb/s(megabit na sekundę) to 0,42MB/s(megabajt na sekundę), więc przy pobieraniu powinieneś mieć 421 KB/s.

@up

Prędkość internetu (przepływność) wszędzie jest podawana w Mb/s (megabit na sekundę), a pobierając masz najczęściej podawane MB/s (megabajt na sekundę) lub w KB/s (kilobajt na sekundę). A mając internet 15Mb/s powinieneś pobierać z prędkością około 1.875, gdyż 15Mb/s / 8 = 1.875MB/s.

Opublikowano

Pobierałem z chomika. A dodam że z torrentów czasami mi ściągało 700kb/s ;)

A w umowie pisze że net jest 2mb, na noc zwiększają do 4. I chyba w święta też.

Opublikowano

Na torrentach jest to zależne od ilości peerów i seedów (dobrze to nazwałem ;p?).

Jeśli ilość osób które wysyłają w tym wypadków seedów jest duża masz większe prawdopodobieństwo że plik pobierzesz szybciej.

Ale prędkość nie przeroczy tych 2Mb/s czyli w realnym wypadku 0.25MB/s

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...