Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się grać?

Skajnn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od dłuższego czasu szukałem gry MMORPG. Trafiłem na Allods i chciałbym zadać parę pytań:

1. Czy bez item shop da się grać np. "Chcesz przejść dalej? Zapłać",

2. Czy serwery są zapełnione?,

3. Łatwy exp?,

Za wszystkie odpowiedzi dziękuję i pozdrawiam :)

Opublikowano

1. Gra jest nastawiona na P2W. Dużo zależy od IS.

2. Raczej nie, połowa serwera jest i zależy też w jakich godzinach.

3. Średni, zależy od postaci i mobów.

Jeśli jesteś fanem MMO, to napewno musisz zagrać w Allods.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No i co z tego że gra jest ładna skoro PvP jest podporządkowane francuzom. W PvE może coś tam osiągniesz ale bez miesięcy farmy lub wydania realnej kasy nic nie zrobisz. Ja też grałem w tą grę na początku sam siebie oszukiwałem, że może istnieje jakaś nadzieja i ta gra ma szansę wyjść na prostą ale gdy już zrozumiałem że takowej nadziei nie ma żadnej bo to zwykły skok na kase odinstalowałem ją i nikomu nie radzę grać w ten shit, chyba że na abonamentowym. Przepraszam za chaotyczna wypowiedź.

Opublikowano

Hahahahah Koles A teraz powiem ci na czym polegaja gry MMO ten gatunek opiera się GŁÓWNIE na tym ze im dłużej grasz tym jestes lepszy jezeli w jakiejs grze po 2 tygodniach dochodzisz do lvl cap przez 2 dni robisz EQu i potem nie ma nic do roboty po za spontanicznym PvP lub GvG to ta gra nie zasluguje na przydomek MMO. Allods Jest taka grą gdzie trzeba poświecic OGROMNIE duzo czasu by cos osiągnąć i nie mówie tutaj o zbieraniu golda by kupic sobie cos w Butiku ale o sam astral i dropienie Itemkow [ czy to zbroja czy to gemmy czy to amalgamat by ulepszac itemki na jeszcze lepsze "poziomy" ]

Teraz powiem ci coś od siebie czyli osoby która poswieciła dużo czasu by wydropic coś w tej grze, INNI LUDZIE POSWIECILI GO TYLE SAMO DLA TEGO MAJA LEPSZE ITEMY NIZ TY, Ta gra nie jest Pay2Win bo nie ma tutaj itemkow, rzeczy, lokacji ktore sa odblokowywane tylko jak wydasz zl bo takie przeslanie ma pay2win, w tej grze można wszystko wyfarmic czy to od razu z mobow czy to farmic golda i kupic sobie cos z IS [ bo tak tutaj mozna ]. za pare miesiecy do gry wkracza kolejny path i bedzie jeszcze latwiej dropic itemy ktore daja "przewage".

Jezeli szukacie gry która nie nudzi sie po 5 minutach przez brak contentu oraz gra ktora jest stale aktualizowana do nowych wersjii z nowym contentem zapraszam na allodsa bo według mnie jest to NAJLEPSZE mmo z kategorii free2play i naprawde oplaca się pograc bo nawet PvP stoi na wysokim poziomie.

Czekam teraz na bol dupy ludzi co nie zgadzają się z moim postem bo nie osiągneli nic w tej grze tylko dla tego że dla nich mmo to "musze miec wszystko najlepsze od razu bo inaczej stracicie gracza" ... 

Opublikowano

Hymm... nie chodziło mi o eq bo akurat z tym w tej grze aż tak dużego problemu a o runy, które rządzą PvP oraz częścią PvE więc ekwipunek tu jest sprawą drugorzędną. Proszę Cię używaj chociaż w połowie polskich znaków.

Opublikowano

jestem przyzwyczajony do gier gdzie nie dzialaja polskie znaki wiec sorka dla twojego jestestwa nie bede ich uzuwac a zwlaszcza na takim forum to po 1. po 2 jezeli ktos nie ma runek a ma epickie equ z gemami to pocisnie lekko osobe co ma runki na srednio zaawansowanym poziomie [ a zwlaszcza po tym pathu co teraz bedzie ]po 3 to nadal nie jest Pay2Win bo Golda da sie wyfarmic a golda da sie zamienic na walute w IS wiec mozna sobie latwo kupic runki ja tak robilem i mam atakujace na 10 obronne na 9 wiec raczej mozna. Ponad to mozliwosci zdobywania golda jest w cholere i jeszcze wiecej jak robilo sie goblina od 30 lvla to na 55 mozna z samego goblina uzyskac 50k golda co starczy na wiekszosc potrzebnych rzeczy by przygotowac sie to latania w astral po itemki. Jezeli jest sie obeznanym w AH mozna kupowac tanie rzeczy sprzedawac drozej. Jezeli gramy PvP od samego poczatku wbicia 55lvla to jedynie Mirra przeszkadza jakos sie dorobic bo znika ona z predkoscia swiatla a przyznac trzeba ze troszke kosztuje lecz po za tym jest multum sposobow na zdobycie golda co za tym idzie na zrobienie sobie runek, tak jak powiedzialem MMO nie polega na tym by grac 2 tygodnie i wszystko osiagnac i naszczescie Allods jest tego idealnym DOBRYM przykladem

Opublikowano

Allods nie jest IDEALNYM przykładem na MMO przynajmniej dla mnie, pragnę zauważyć że każdy inne zdanie oraz upodobania mi ta gra się nie podoba poprzez kretyński system run oraz eventy, które polegają na kupowaniu różnorodnych skrzynek dających dodatkowe spelle lub poziom protekcji itd . Wracając do tematu IDEALNEGO MMO bo dla każdego to słowo oznacza coś innego jeżeli Ty nie możesz się z tym pogodzić to trudno jeżeli podobają Ci się gry które starczą na więcej niż 2 tyg to polecam spróbować zagrać w WoW'a tam jest to lepiej urządzane (odrobinę). Ogólnie mówiąc Allods Online miałoby lepsze powodzenie gdyby usunięto całkowicie Runy, ogarnięto luki w doświadczeniu oraz wykasowanie z gry eventów polegających na kupowaniu różnych skrzynek (co by się wiązało z usunięciem połowy eventów).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...