Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] Róźnica między zestawem za 1500 a 2000

DostawcaPizzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie do ludzi z doświadczeniem jeśli chodzi o sprzęt pc. Mam zamiar wymienić mój PC. W planach jest kupno nowego który będzie przedewszystki przeznaczony do grania.

Użytkownik TrueFaith zaproponował mi taki oto zestaw

http://www.morele.net/inventory/info/kGNuq0/

za kwote 2000 zł. Ale niestety mój budżet może tego nieobstać więc pytanie do was czy zestaw za 1500 zł będzie o wiele gorszy od tego? Na tym zestawie przedewszystkim z gier chciałbym zgrać w Far Cry 3, Ac 4 BF i BF3.

b6b78815.png

Opublikowano

Różnica będzie duża, bo by zmniejszyć koszt będzie trzeba zamienić procesor na jakieś i3/pentium gXXX, kartę graficzną na słabszą bądź ram na 4gb. W większości nowych gier trzeba już minimum procesora czterordzeniowego by zagrać na ustawieniach większych niż niskie, tak samo słabsza karta graficzna też na to nie pozwoli. Choć do tych gier wymienionych przez ciebie wystarczy taki tańszy komputer to ta gra będzie raczej na ustawieniach niskich i przy niezbyt dużej ilość klatek, a z nowymi grami będzie już słabo. Najlepiej było by dozbierać do tego procesora, wybierając mniej ramu i ewentualnie trochę słabszą kartę.

Opublikowano

ŻADNA

Do widzenia panu.

Różnica duża, do tych gier które podałeś zestaw TrueFaith to takie minimum. Na pewno lepiej dozbierać te 500zł, niż za rok wydawać kolejne 2 tysiące.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

aha czyli zbierać do 2000 zł muszę bo niepogram sobie np. w far cry 3 na średnich/wysokich

W wysokiej rozdzielczości raczej nie. 2000 średnie-wysokie, 2500 wysokie-ultra.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

bo jednak się przeliczyłem i mi budżet nieobstanie wszysktkich wydatków a też niechce co chwilę wymieniać podzespołów, takie pytanie czy i3 będzie pasowała do płyty głównej z i5?

b6b78815.png

Opublikowano

bo jednak się przeliczyłem i mi budżet nieobstanie wszysktkich wydatków a też niechce co chwilę wymieniać podzespołów, takie pytanie czy i3 będzie pasowała do płyty głównej z i5?

Nie ma czegoś takiego jak MOBO tylko pod i3 albo i5. Zgadzać musi się socket, w twoim przypadku LGA 1155, do którego pasuje np. i5 3350p albo np. i3-3220.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

to samo się tyczy i7? Bo chce kupić ten komputer ale zawsze coś mi wypadnie i brakuje mi do tego, więc prosił bym by ktoś wmiarę dobrze uszczuplił ten zestaw ale by ten nadawał się w przyszłości pod modernizację. Niewiem za bardzo co dany podzespółd daje więc ktos też mógłby mi krótko to wypisać co będzie pierwszej potrzeby a co mniej ważne

b6b78815.png

Opublikowano

On się spokojnie nadaje do modernizacji, może socket 1155 jest już wymarły (nie produkują już więcej procesorów na te wejście) ale zawsze tą i5/i7 3770 wsadzisz sobie spokojnie.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...